Autoja muiston BMW 2002 Tii, eteisessä M3

BMW 2002 Tii: legendaarinen urheilu kuvatBMW 2002 Tii: legendaarinen urheilu kuvatBMW 2002 Tii: legendaarinen urheilu kuvatBMW 2002 Tii: legendaarinen urheilu kuvat

Darwinin teoria On sanottava, että eläinlajien vähitellen kehittyä sopeutua ympäristöön ja hengissä. Extrapoloimalla Darwinistinen opinnäytetyö, myös automerkki seuraa samankaltaista, kuten voisimme soveltaa sitä lukemattomia enemmän tai vähemmän jokapäiväisiä näkökohtia. Mutta nyt olemme kiinnostuneita, The BMW 2002 Tii, voidaan sanoa, että nykyinen BMW 3 -sarja on vain evoluutio, sopeutuminen, parantaminen ja jalostaminen sarja 02 n 60.

BMW 2002 Tii: historiallinen konteksti

jälkeen vakava kriisi 50, jako moottoripyöräilijä ja Isetta voi vain lievittää, puhumattakaan suuri ja ylellinen, mutta vanhentunut rakenne 501 Antebellum talo Münchenissä heitti loput käynnistää "Neue Klasse", jolla pyritään vahvistamaan hänen kuvansa. Vuonna 1960 pääomantuontia päässä Quandt perhe antoi siivet tähän hankkeeseen kapakoissa ja coupes luokka joka päätavoitteena olisi Yhdistämällä ylellisyyttä, urheilullisuutta ja talous.

Ja niin, 1961, Ne esiteltiin Frankfurtin autonäyttelyssä 1500 sedan neliovinen ja coupe 3200 CS. Toinen painottaa tyyliä, voima ja dynamiikka; ensimmäinen, keskitason sedan, pyrittiin tekemään prosessista kannattavaa; ja molemmat merkitty linjan tulevaisuuden Baijerin talon.

BMW 2002 TiiVuosia myöhemmin konsolidoitu taltiointi suunnitelma menestys 00/02 alue (Neljä ovet ja vastaavasti 2) ja peräkkäisten 1500/1502, 1600/1602 ja 1800/1802, alkaen Yhdysvallat, tuoja max Hoffman Hän pyysi Saksan vanhempi urheilu versio sarja 02. Sattumalta Helmut Wemer, johtaja suunnittelu ja Alex von Falkenhausen, M10 moottori suunnittelija, oli jo kehittänyt otsikko erityisesti 1602 moottorilla kaksi litraa.

BMW: 2002 syntynyt

Vastaus oli välitön ja nopeasti meni markkinoille BMW: 2002 kotiin varustettu kaasutin ja 101 hv, joka pian olisi korvataan ti 2002 (International Tourism) kaksinkertaisella kaasutin ja 119 hv ja huipentui 2002 Tii (International Tourism injektio), nelisylinterinen moottori, joka sai polttoainetta mekaanisella injektiona Kugelfischer: Virta? 130 hv.

Suunnitella BMW 2002 Tii Se on hyvin henkilökohtainen ja tunnistaa: linjan kanssa kolme erillistä tilavuutta, edessä kiila muodostaa keula ja grilli ominaisuus munuaisissa ja keskushermostossa pyöreä ajovalot. Moderni ja menestyksekäs esteettisiä ominaisuuksia, jotka merkitsisivät suunnittelu tulevaisuus sarja 3. Mutta kuten ehkä jo huomannut, Tii 2002 Photo on muokattu, ja se johtuu siitä, että tämä laite on valmis kilpailla rallissa museoajoneuvoille ja on jopa FIA2 vastaava passi. Huomasin intro artikkeli: käytettävissä päivittäin ja valmis rodun viikonloppuna.

Tällöin valmisteluun BMW 2002 Tii se kuvaa turvatoimet kuten turvakaaret sammutin vasara cutoffs, baquets, valjaat ja terminen tuulilasi. Lisäksi on asennettu vahvistuksia elin, vaimennustyynyjen lujitetun ylhäältä kehystää Bilstein suspension vahvistettu jouset Jaymic paksumpi säädettävä stabilointiaine, käsitellä nopeammin vetoketju muuttuja tehostusjärjestelmän, jäähdytetty levy jarrut edessä ja takana päässä E21, pillerit Necto korkean suorituskyvyn mekaaninen itselukittuva laatikko Gtrag muuttuu viisi suhteet, lyhyt pää ryhmä, elektroninen sytytys, jäähdyttimen ja ylisuuri tuuletin, kaksi polttoainepumppu, öljynjäähdytin, johdot, pii letkujen, ilmansuodatin kilpailu veneet pakokaasun , ylimääräistä talletusta, Cibie vielä neljä ajovalot, korkea akku sijoitettu tavaratilan tilavuus, 13x7 pyörät ja puoliksi sileät renkaat Yokohama ... todellinen ostoslistan, tule.

BMW 2002 TiiKun kaikki nämä muutokset, ajoneuvon parantaa oleellisesti niiden käyttäytymistä ja suorituskykyä verrattuna normaaliin Tii. Hänen päivä, 2002 tuli yhdessä Ford Escort, The Alfa Romeo Giulia ja myös vähemmässä määrin Porsche 911 Race-client suosimat tunnetaan Sunday Racers "tai Euroopan ei-ammattimaisten juoksijat. Edistyneellä tasolla Ryhmä 1 ja 2, Vaikka kilpailu valmistelut Alpina, Schnitzer, GS-Tunning ja Koepchen, 2002 -ilmakehän tai myöhempi turbo saivat erityisesti kookos Alfa Romeo 911 GTAm ja hyväksytty.

Niinpä Espanjassa se eristetty yli rajalliset tuontikiintiöt ja jossa yhteinen puhallin juoksi alkuperäiskansojen Renault 8 TS tai Simca 1300 Rally Seat 124, he voivat esitellä yksikkö Peninsula Kanarian -For Esimerkki-, kuten on laita, hän oli puoli ralli karjaa. Itse asiassa tässä yksikössä on historiallinen ennätys säännöllisesti mestaruuden ja useita voittoja kansallisissa testeissä.

Elävät, silmiinpistävää hänen aggressiivinen edessä, hienot B pilariin C pilari nojaa eteenpäin ja takana runko (joka muuten kiinnikkeet neliön lentäjät eikä edelliseltä kierrokselta). Siltä puuttuu kuitenkin mielestäni, kauneutta ja erityisesti lihakseen Alfa Romeo Giulia.

että sisätilojen tämän BMW 2002 Tii Olen yllättynyt positiivisesti valmis sisätilaa varmasti hyvin sopiva suuri kokoinen kuin minun. Lisäksi runsas lasi alue, antaa tuntua ja kirkkaus. Kojelaudan puheenjohtaja on täysi laatikko, ennen kääntämällä pääkytkin ja polttoainepumppu, tarkkailla outo säädin ohjaus apua ja oikea-aikaisesti kellot raportoinnin lisäksi jäähdytysnesteen lämpötilan ja jännitteen, lämpötilan ja paineen öljyä.

BMW 2002 Tii: näin liikkuu

osuma käynnistyspainike eikä yllätyksiä kuulostaa Saksan moottoroidut nelisylinterinen injektio ja annetaan maksutta pakokaasu; eli voimakas ja hieman karhea. Gtrag vaihteisto on vaihtanut piirustusten ensimmäisen -Vasen ja -above- alas ja takaisin ylös. Myönnän sen hieman hankalaa, kunnes tottuu. Päinvastoin, sen toiminta on kätevä, mutta, kyllä, koko muutos-ero on hyvin lyhyt kehitystä, jossa huippunopeus mukaan Blunik mittarissa vain 145 km / h.

Vastineeksi myöntää erinomainen kiihtyvyys kolme ensimmäistä suhteet, kolmannen "kaikkiin tarkoituksiin" on Tasanopeusajo. Tajusin, että mennä 25-75 km / h, se oli vain askel toisella tai kaksi tai kolme. kanssa paino / teho-suhde noin 7 kg / CV, auto saavuttaa esityksen, joka punastuisivat, jossa aukko 40 vuotta, tuotemerkki BMW 420i (F32 tyyppi), joka venyttää kiemurteleva vuori.

BMW 2002 TiiHän on liikkuva tällä alalla ja iloinen, käyttäytyminen on erittäin neutraali, ja sen luonnollinen taipumus yliohjautumisen neutraloidaan yhdistetyt tehokkuutta tasauspyörästön 75%, Bilstein iskunvaimentimet ja renkaat Yokohama. Vira kone on tasapainossa nurkassa merkintä- ja lunastuspalkkiot hyvin vetää ja lähettää kuljettajan luottamusta.

On loogista oikealle ulos niiden luonnollisessa elinympäristössä, kun se osoittaa sen puutteita, kun vikaa liikenteen ja hidasteet kaupunki. Mutta se on lähinnä valtatie mennä, kun se osoittaa merkkejä pyöräillä 120 km / h merkki cuentavueltas ja 5000 rpm. Ja vaikka vielä tilaa, Totean jälleen kerran, että heidän ihanteellinen maasto ovat maanteillä. Uudistettu jarrujärjestelmä mutta ne eivät vaikuta sen: jarrutus on tehokas ja antaa asianmukainen luottamusta ja turvallisuutta.

Eräänä päivänä, kun olen maistaa sitä, Soitin opettaja Arturo de Andrés, joka oli henkilökohtaisesti yksi Tii 2002 1972. Kysyttiin, kuinka hän aikoo näyttää, sanoin, että ilman muutoksia, sarja Tii olivat nahkea kuin malleja täällä valmistautunut amatööri kilpailuissa. "Auto-sarja oli painojakauma 56,5 / 43,5 prosenttia edessä ja takana vastaavasti junia. Alkuperäisen suspension muistutti Arthur, auto yleensä tasapainottaa, mutta ei niin paljon kuin sen kilpailijat. Myös avoin edestä ero ja kuten paino, hän yleensä aliohjautuu ja Yliohjautuminen jälkeen ensimmäisen vaativat erityistä huomiota kiihdytyksen aikana toisella vaihteella ja märkä, missä se oli helposti menettää pyörän. Kyllä, se oli vahva ja erittäin luotettava auto, joka myi 250000km ilman avannut moottorin tai kuluttaa tippa öljyä. "

Lopulta BMW 2002 Tii oli hyvin edistyksellinen auto sen ajan, riippumaton runko pyörät, moottori niin luotettava, että jopa Alpina markkinoidaan versio 200 hv säilyttäen sama takuu kuin BMW tarjosi valinnainen rajoitettu liukas käteistä ja laatikko viisi suhteita suositellaan myös tarjota vaihtoehtona. Kun kaikki nämä tekijät, BMW teki omana aukko markkinoilla eurooppalaisen urheilun sedan alkaa polku, joka on nykyään viittaus.

BMW 2002 Tii. arkki

moottori

Tyyppi: 4-sylinterinen, lohko alumiinia sylinterin pää, viisi kampiakselin laakereiden ja nestejäähdytys.

Asema: pitkittäinen edessä.

Moottorin tilavuus: 1990 cm3

Teho: 130 hv at 5.800rpm.

lähetys

Tyyppi: ZF kitkalukot taka-akselilla 75% ja suljetun suhdetta pyörät.

Kytkin: Fitchel & Sachs.

Muuta: 255/5 Gtrag 5 synkronoitu suhteita.

alusta

Body: itsekantava itsekantava.

Etujousitus: MacPherson tyyppi alemman kolmion käsivarret, Bilstein teleskooppi iskunvaimentimet, jouset ja vakaaja Jaymic 20 mm.

Takajousitus: vino teleskooppivarsiin kanssa Bilstein iskunvaimennin jouset ja kallistuksenvakain Jaymic 22mm.

Jarrut: hydraulinen levy 4 pyörää.

Osoite: mato muuttuvatehoinen valtaa.

Vanteet: Alloy 7 x 13".

Mitat ja paino

Pituus / leveys / korkeus: 4230/1590/1410 mm

Battle: 2,500 mm

Paino: 950 kg

piirteet

Maksiminopeus 145 km / h, n.

hinta

20000-40000 euroa

Saatat myös olla kiinnostunut

2002 BMW Hommage käsite: 2002 Turbo 50 vuotta myöhemmin

BMW 3.0 CSL Hommage R, 40 vuotta myöhemmin. Video ja kuvat

Klassikoita huomenna: autojen tänään, että tekee historiaa