Opel Kadett B ja C Rally (1965-1978)

Kolmas ja neljäs sukupolven Kadett koko kasvoi, teho ja monipuolisuus: Caravan, Aero, Sedan, kaupunki, Coupé ... ja jopa Rallye. Ja se oli urheiluareenoilla jossa Kadett voitti hänen suurin mainetta.Opel Kadett B ja C: kaksi sukupolvea Kadett ralli 60 ja 70.Opel Kadett B: Kadett B on useita hyvin lähellä valmisteen.Opel Kadett B: lumella, Opel Kadett B: kompakti runko ja kevyt, helppo käsitellä.Opel Kadett historia ei olisi täydellinen ilman mainintaa kantaisä 1936, mutta ei tekemättä heidän urheilullisempi versioita, mikä antoi hänelle suosiota ja menestystä koko Euroopassa lähes kahden vuosikymmenen ajan. Sekä B-tyypin (1965-1972), kuten C-tyypin (1973-1978) sisältyy malleja kilpailukykyinen asiakaskuntansa valikoimassa: B "ralli" ja C "GT / E". Heidän kanssaan onnistuneet valtaamaan nuorelle yleisölle innokkaasti nopeita autoja ... mutta taloudellinen. Sillä nimellä "compact" käsite Kadett oli onnistunut seurustella autoon ensin ja kansantajuistaa perheauto toisessa, nyt hän demokratisoida kilpailuun. Opel oli ensimmäinen merkki, joka tarjosi lähes valmis ajamaan malli edullinen, helppo huoltaa ja korkean suorituskyvyn.Kun Kadett B otettiin käyttöön vuonna 1965 ja luukkuperä runko tarjotaan (kaksi tai neljä ovea), "hatchback" (jäljempänä "LS", jossa on kaksi tai neljä), "station wagon" (Caravan, kolme tai viisi) ja coupe. Kaikki vahvoja American inspiraatiota. Jopa irtisanominen "Olympia" ylellisyyttä joissakin versioissa. Uuden Kadett oli kasvanut: se oli 18 cm. pidempi ja leveämpi 10, 9 cm. Muita akseliväli. Pieni Opel oli tullut aikuinen. Moottorit kasvoi linjassa:. Laajentaminen halkaisija 3 mm, moottorin tilavuus 1078 cc kulunut ja teho 45 hv (55 S versio). Mutta pian he seurasivat 1,2 60 hv moottori käyttöön "L" 1.7 pois 75 ja vuodesta 1967 alkaen Rekord 1.9 90 hv.

- Opel Kadett B
- Opel Kadett C GT / EOpel luonut uuden segmentin markkinoilla tai pikemminkin kaksi. Myös kompakti-urheilua sisällyttäminen Rallye versio marraskuu 1966. Sitten Kadett Coupé olivat jo tiedossa kilpa: Hans Beck, Ministry of Development, ja Dieter Lambart työskentelee jälleenmyyntisopimuksen Stuttgart, he olivat valmistaneet yhdessä ja oli linjassa rallit. Vuonna 1966 Monte Carlo sijoittui 15. ja 3. luokan. Ralli Kadett oli bestseller välittömästi ja monissa Euroopan lentäjät aloitti purjehtii. Vuonna 1968 hän voitti luokkansa 238 kertaa 222 osaketta, sekä monia ehdoton voittoja.sisällyttäminen 90 hv 1,9 moottori syyskuusta 1967 siitä tuli todellinen voittaja. Opel ei ole virallisesti osallisena kilpailua, mutta useita autoja valmis jälleenmyyjille ja asiakkaille. Monet heistä menivät Pohjoismaihin, joissa ne olivat erityisen kilpailukykyinen sora ja lumi. Tällä kertaa olemme olleet onnekkaita ratin taakse virallisen Rallye Kadett pois Anders Kulläng, yksi parhaista kuljettajien aikaa, ja on säilynyt jälkeen. Paitsi sen upeat keltainen ja musta sisustus, ei mitään ulkopuolella eron Coupé toisen sukupolven B (takaikkunat pitkä). Vaikka sisällä tripmaster paitsi Halda- on vakio. Vain taka neljän pisteen turvakaari ja baquets aikana (ilman niskatuki) antaa sille urheilullisempi ... Koska liinat ovat kolme pistettä! Ja tuolloin he olivat ylimääräinen kilpailu!Musta vallitsee asiallinen sisustus, hallitsee suuri halkaisija pyörän ja muutaman kellot indikaattorit. Tuotemerkin cuentavueltas jopa 7000 rpm ja moottorin (1,9-käsitellään "Crossflow" ja 130 hv) kautta pakoputken ulvoo. Mutta erehtykö: se on vähän enemmän kuin tavallinen ja niillä on alhainen huolimatta ristissä puuta ja valmisteluaikaa. Ilo käyttää, ilman hyppääminen tai kuoppia. Entistä rpm, enemmän tehoa.Vaihdelaatikko on standardi nelivaihteisen, riittävän vahva rallissa. Se ei vie erityistä piñonería ja on täysin synkronoitu, mutta ryhmä on hieman lyhyempi kuin alkuperäinen ja kuljettaa autoblocante. Menemme lumisen tien Me tarkistaa, mitä on ajo vanhan takaveto: outoa on menossa oikeaan. Kaasuiskunvaimennin, ohjauspyörä ja käsijarrun avulla missä haluamme, täydellinen tasaisuus. Erityinen suspensiot auttaa sitä lunta: ruumis on hieman korkea ja ensimmäinen vaikutelma on, että ne ovat hyvin pehmeitä, mutta vain alussa sen reitin. Sitten ne tulevat yrityksen ja välittää rauhoittavaa kontrollin tunne. Leafleting, se on melko volantear, mutta et väärin muutosta niin elastinen, että moottori. Sinulla ei edes tarvitse käsiä "peräsin" toimimaan pyyhkimen, joka on poljin. Kyllä, siinä ei virhettä kytkin. Jarru on vähän käytetty näissä olosuhteissa, mutta jarrulevy ja takana rumpu on hyvät mahdollisuudet.

Ralli Kadett pohjusti uudelle kapealla rentoja huipentui GT / E seuraavan sukupolven: C-tyypin. Välinen hyppäys B ja C ei ollut niin suuri kuin A: n ja B: Itse asiassa se oli looginen evoluutio, päivitys esteettinen ja dynaaminen ylihuomenna uskomattoman myynti yli 2,6 miljoonaa yksikköä vuodesta 1965-1972 (puoli vienti). Uusi estetiikka Kadett C oli kulmikas ja aggressiivinen kuin edeltäjänsä, ja joka ei ollut ajatellut vain coupe: yhdeksäntoista korivaihtoehtoja tarjottiin, sisältäen vaihtovelkakirjalainan (Aero) ja kaupunki (kaupunki). Mutta Opel syyllistynyt konservatismi: hän pitää takaveto sijaan riski kanssa edessä kilpailua. Vielä 1,7 miljoonaa myytiin seitsemän vuoden ennen puhkeamista tyypin D etuvetoinen.Kadett C hän lyhentää aktiivinen taistelu noin yhden senttimetrin, mutta jälleen ulottuu -levemente- pituus ja leveys jatkuvaan kasvuun. Parannuksia sen runko olivat merkittäviä, uusia etuakseli on päällekkäisiä kolmioita, jouset, teleskooppi iskunvaimentimet ja stabilointiaineen; joka ulottuu takana radan ja antaa taka-akselin keinuvivut ja jouset uusi (B ja johdetaan 1967). Välillä moottorit oli laaja: 1 litra 40 CV: 2 litraa 115, kulkee 1,2 (60) 1,6 (75) ja 1,9 (105).- Opel Kadett GT / E