Classic testi: Seat Panda Gr.2, 30 vuotta myöhemmin

Classic testi: Seat Panda Gr.2Classic testi: Seat Panda Gr.2Classic testi: Seat Panda Gr.2Classic testi: Seat Panda Gr.2

sisään 1980, Istuimeen kasvot lopussa aikansa liittolainen Fiat brändi. Kilpailuun osasto, joka juoksi José Juan Pérez de Vargas, päätettiin perustaa edistäminen kaava ralli kuva Autobianchi Cup Italiassa ja Ranskassa: Tällä istuin Panda, edistää ja julkistaa käyttää tätä mallia nuorempien. Jolla on suuria palkintoja, kuppi pitäisi alkaa alkuvuodesta 1981, mutta kuten lähes aina, viivästyi byrokraattisista syistä, autoja toimitusluettelot jne Koska tämä kaava oli menossa edistäminen nuorille suunnattu ilman kokemusta, yksi tärkeimmistä parametrien tulisi olla tuotteen lujuutta. Siksi laitoksen johtaja minuun yhteyttä lopussa kauden. Vuoden aikana 1980 Olin ajanut Istuimen 124/2000 16 venttiiliä Gr.5 entinen virkamies, mutta tarjous koskee ProBase ja prototyypin Panda johtaa hänet nähdä, erityisesti niiden heikkouksia. Miten oli asia, jota olen hyväksynyt.

Seat Panda Ryhmä 2Mutta jo ennen tapahtumaa, oli kiista sisällä istuin: en Barcelona sanoi Cup oli oltava pandoja vakio, kun taas Madrid Halutun lievästi valmis, ja he pelkäsivät päälleosoituksilla pitäisi antaa huonon kuvan. Barcelona voitti lopulta vedon.

sisään Madrid ei pää ja murtui prototyyppi on uskottu Santiago Martín Cantero niiden valmistamiseksi. Se maalattiin kirkkaan punainen ja valkoinen väri (kuten CS voiteluaineiden virkamiestä Seat tuolloin) ja kokoonpano elementtien tehtiin pakolliseksi turvallisuutta ja aletines tuotu Abarth.

Se oli ulos panda sisään Ensimmäinen ralli kauden 81, tehdä vähän mainonnan malli ja ennen kaikkea, mitä heidän viat olivat ne voidaan ottaa huomioon kuppi. Huolimatta kirjoilla Gr.2, Ainoat muutokset koostui turvakaari, baquets, suurpiirteisempään kaasutuksen ja Iresa paeta Louder ja Targa renkaat hieman leveämpi.

Seat Panda Ryhmä 2 valokuvaa panda, kyllä, oli tarkastella hyvin "racing" ja ennen kaikkea erittäin ystävällinen, herättää uteliaisuutta siellä minne olimme menossa. Teknisellä puolella, Seat oli annettu toinen moottori SMC (Josta myöhemmin olisi ratsastaa nokka Italian Formula 3), saada enemmän valtaa, mutta oli sisäänkäynti- -of miten se toimi sarja, joka on kehitetty juuri yli 48 CV. Paino, vaikka kaikki turvatoimet oli hyvin contendido: 706 kiloa, mikä auttoi korvata vähäistä voimaa.

Olen nyt kolmekymmentä vuotta myöhemmin, jälleen yhdessä "Minun" Panda, hiljattain uusittu historiallisen osaston Seat. Ilmeisesti näyttää siltä, ​​että aika ei ole läpäissyt hänelle, vaikka se on perusteellisesti uudistettu vuosien jälkeen kumonneet nurkkaan. I avaa oven ja löytää että kanta "anticarreras" ajo: ohjauspyörä oli erittäin korkea, ja jo jos pitkä runko, te antoi tunteen epävakautta, joka ei vastaa todellisuutta, koska, jossa kovempaa iskunvaimentimet ( että CS Rallye Se murrettu 4), suttuinen hyvin.

Seat Panda Ryhmä 2varten ajo, unohtaa takana. Se vie kuin mikroauto. Kävellä etupyörät ja aina pitää kiihtyy. Monen rengastesteistä omana aikanaan päätettiin asentaa pyöriin hyvin lähellä takana (Michelin ZX), koska olemme havainneet, että tuotanto auton kengät kapeat renkaat (ZXZ etu- ja ZX takana), kiihtyi yli kilpa Racing (TB5). Syynä oli se, että, lukuun ottamatta joitakin hyvin jyrkkä laskeutuminen, auto on aina ajo kiihtyvyyden ja oli hyvin vähän takaisin hammasraudat.

osoite Se oli ja on edelleen hyvin suunnattu alaspäin; monien vuosien jälkeen ajo yleensä nykyaikaisempia, nyt se tuntui minusta liian hidas; Joka tapauksessa, olin juuri koskaan antaa "kierre".

moottori Se pysyi lähes vakiona, kuten muutos, joka ei sulje suhde Chardonnet pyysi meitä -of lähes 1000 euroa aika-!. Potkuri, kyllä, se on dynaaminen ilmanottoaukko kaasuttimen, kuten ne, jotka ratsastivat F-1430 (lähde Istuin 1200 Sport). Panda toiminta pysyy yksinkertainen, sileä ja käynnistyksen ja kytkin. No, koska tavallinen auto. Kaikki helposti, helppo. Mitä jarrut, alhaisuuden auton paino, sujuvasti ne toimivat ja jumissa hetkiä; vaikka PB20 ratsastus olivat todella "historiallinen" ja olivat jo melko vanhoja ja kovaa. Silti Panda piteli hyvin, mutta antaa vaikutelman pitkä ja kapea auton. Joudut ajamaan sitä, osoittaen "uskoa", kuten Carlos Sainz sanoa, hän teki ensimmäisen "vaiheita" tällä samalla auton hieman parantunut-seuraavana vuonna, tämä on hänen ensimmäinen virka-autoa.

Seat Panda Ryhmä 2että sisusta Olen huomannut joitakin muutoksia, kuten asennus mittausjärjestelmä Blunik seuraavan sukupolven (joka ei ollut minun aikaan edes mieleen Bill Gatesin äiti). Olemme oppineet, että tämä johtui siitä, istuin align ajattelevat joissakin Tasanopeusajo. Muutos on melko pitkä kurssi ja ei valmistunut minua tottua niin korkea asema ohjauspylvään. Kannalta näkyvyyttä ja tarkkuutta piirretty, nämä olivat täydelliset, vaikka siihen suuntaan vähän "racing".

sisään 1981 Juoksin hänen kanssaan useita ralli (Espanja, CS, Baijerissa, Asturian prinssin ja Rioja) ja tallentaa tauon Baijerissa (koska nokka, joka ei vastaa moottoriin), vastataan aina sujuvasti. Mitään hajosi käytännössä mitään. 30 vuotta myöhemmin, hän haluaa jatkaa antaa sodan rallit säännöllisesti. Jos et voita, se on varmasti yksi suosiotaan, koska se säilyttää sympaattinen ja vielä nuori kuvan.

arkki Istuin 45 Gr.2 Panda (1981)

MOTOR

tyyppi: 4-sylinterinen, rautaa lohko, alumiini sylinterinkannet ja viisi lehdet kampiakseli.

asento: poikittainen edessä.

Moottorin tilavuus: 903 cm3

Ruoka: Kaksinkertainen Weber kaasutin 32 (Seat 1200 Sport).

teho: 65 hv on 6200 rpm.

VOIMANSIIRTO

asema: Etu, ilman itselukittuvat.

muutos: 4 mekaaninen vaihteisto manuaalisesti.

ALUSTA

Etujousitus: Erilliset pyörät, McPherson tyyppiä kierrejouset ja vaimentimet Strömberg (70 puristus-laajennus 150). Vakauttava 20 mm.

Takajousitus: putkimainen akseli, varsijousi sitoutunut panhard baari, Strömberg kalteva iskunvaimentimet (20 puristus-laajennus 105).

jarrut: Erillinen piiri kukin juna ilman apua. Jarrulevy 227 mm. Takana rumpu 187 mm. Ferodo tyynyt 574.

Renkaat: Targa renkaat 13 "Michelin TB 5 13/53 eturenkaiden toimenpiteet ja mittaa 15 11/53 TB takana.

KORI

Battle: 2160 mm.

Tracks / jälkeen: 1250/1250 mm.

Pituus x leveys x korkeus: 3380 x 1520 x 1400 mm.

Polttoainetankki: alaselän alusta.

paino: 706 kg.

Ominaisuudet:

Maksiminopeus: 145 km / h.

Keskimääräinen kulutus: 10,2 l / 100 km.

Valmistusvaiheessa: 1980.

tuotantomääriin: 1.