Autoja muiston Peugeot 205 T16

Peugeot 205 T16Peugeot 205 T16Peugeot 205 T16Peugeot 205 T16

80 He leimasi meidän päähenkilöt. Nähdessään heidät takaisin virtaavat muistoja ja kuvia ja jännitystä vailla aikakauden: kuin B-ryhmän ralli.

Peugeot 205 T16

Monta vuotta on kulunut, ja mitä näemme on hämmentävä, kuinka pieni on näitä autoja! Peugeot 205 T16-sarjan 20 Katu ei näytä paljon suurempi kuin Peugeot 205 GTI, vain leveämpi, kun taas B-ryhmän (Evolution 1) asfalttia, niin kompakti ja lähes aerodynaaminen laitteita, se kätkee sen teho. Peugeot 205 T16 Grand Raid, kuitenkin, korkeus vaikutuksen sen koko ja suuri pitkänomainen ja näkyvä ilmanohjain. Ohjaamossa kilpa-autojen, vaikuttaa myös: vähennetty minimiin, ovet valmistettu savukepaperin, muovi-ikkunat, kallistuksenvaimennin tehty pieni halkaisija putket kojelautaan. Mitä tänään lakoista 1984 jäi huomaamatta tai oli normi. Yli kolmekymmentä vuotta myöhemmin, saat rattiin Peugeot 205 Turbo 16 on etuoikeus, ajo koko ryhmä B Street. Ajoasento on mukava, melko korkea, ja ilmapiiri erittäin Racing. Alumiini keskiötä Perfect ajaa piikki korkokengät, Turbo 16 rekisteröintiä ohjauspyörässä, nopeusmittarin jopa 260 km -Graduated / H- ja cuentavueltas, joissa on voimakas punainen alue 7500 rpm, lupaavat sota.

Ota yhteyttä myrskyisät moottorin ja Peugeot 205 T16

Grave, kurkunalusnahka, voimakas. eristysongelmia soinnikas Se on menestys. Seisominen asettaa hermoille. Kytkin ja muutosta vaativat energiaa ja päätöstä, vaikka ei voida pitää niin kovaa, koska se on tapauksessa kiinteä osoite. Heittää ammunta on yhtä helppoa kuin mikä tahansa apuohjelma. Kuten odotettua, alle 3000 rpm tuntuu veltto, deflatoitu. ¿Pettymys? Ei tietenkään. Meidän täytyy olla seurauksena turbo ja terävä jakelu. Ylitti järjestelmä herääminen tapahtuu. turbo puhaltaa ja ... patadón! 4000 rpm teho syntyy, vääntömomentti on suuri ja voimakas työntövoima. Kiihdyttää ilolla ja kiihtyvyys on vakio tahdissa kasvava jyrinää ja herkullinen leikata ennen 6,000rpm kunnioitusta mekaniikka. Silti auto on voimaa ja ääliö odotettujen 200 virallista CV, niiden saavuttaessa 6750 rpm. Peugeot 205 Turbo 16 ei välitä siitä, että on suora tai kaareva. Sen runko rinnastetaan hyvin voimaa, mutta jotka ovat ratissa tehtävänä on hallinnoida sitä hyvin. Kiihtyvyys pois mutkia tekee T16 auki aliohjautuvat polku Varovasti, mutta paljon pitoa. Yllättävää, koska sekä keskus- ja tasauspyörästön kuin etu- Slip takana jaetaan vääntömomentin ja tehon takapyörien voittopuolisesti. Nurkkiin ja understeer on myös pehmeämpi jousitus, mutta silti erittäin mukava tunne ole suojattu riittävästi. Kaikki muutokset, kun nopeus käytetään tukemaan etuakselin jarrutuksen ja käyttämällä painoa siirtää siirtää kärjen käyrän. yritys jarrupoljinta sallii mitatulla jarrutus siten, että auto tulee neutraali ja jopa ylittäminen asteittain ilman kaikkia mekaniikkaa, joka on takana tehdä dwt, osoittavat poikkeuksellista tasapaino. Yksinkertaisesti countersteer ja T16 saa takaisin linja, vaikka hänen pitäisi nopeuttaa uudelleen ja ajetaan ulos käyrän ... kuljettajien mennä! Ohjausryhmä on erittäin tarkka ja erinomainen tuntemuksia, mitä renkaita. Lyhyesti sanottuna, kilpa-auto kadun pukeutunut, terveellisiä elämäntapoja ja potentiaalisesti erittäin korkean suorituskyvyn.

Peugeot 205 T16 Se kehitettiin perinteisin menetelmin ja soveltamalla yksinkertaisia ​​ratkaisuja, mutta erittäin tehokas. Ohjauspaikalle on riittävän korkea edistää näkyvyyttä. Se iski valtava pyörä, mutta löysi pian syyn: no ohjaustehostin ja se on kova kuin kallio. Kytkin on kuitenkin tasainen ja progressiivinen, ja moottori reagoi hyvin alhaalta. Jossa on ensimmäinen ei liian pitkä suhde, muuttaa kuusi vankeudessa nopeus tarkkuutta, polut kovan tiukka kytkinlaukaisimesta jotain, kyllä-ja huomattavan nopeasti. Joidenkin alkuvaiheen hitaudesta johtuen hieman likainen sytytystulpat pitkästä odotusajasta, moottorin pyöristetty pari kiihtyvyydet ... "

Nelisylinterinen on hieman Verve alle 2500 rpm: Mutta sieltä turbo alkaa puhaltaa kovaa ja hevoset saapuvat joukoittain. Joten meidän pitäisi olla hyvin tarkkaavainen cuentavueltas. Ei tarvitse kiivetä 8000, marssit ovat uhanalaisia ​​nopeasti, ja on sanomattakin selvää, että paino on 960 kg, kiihtyvyys kapasiteetti on varsin vaikuttava. Onneksi auto hillitsee hyvin ja nopealla kantapää kärki voimme luottaa säilyttää moottorin.

Peugeot 205 Grand Raid

Peugeot 205 Grand Raid

Paradoksaalisesti Peugeot 205 Grand Raid On käynyt ilmi, että on paljon yksinkertaisempi ja levännyt auton. Se on ohjaustehostin, taistelu 33 cm pidempi ja pidempi matka-suspensiot. Joten saada joitakin reaktioita lika kappaleita ja melko kuoppainen mitatusta. Se on kehitetty alkaen Evo 2 ja ahdettu moottori on Garrettin turboahdin sijasta KKK, jotka kykenevät tuottamaan vähintään 500 hv, vaikka tämä versio on rajoitettu teho 380 hv. Kuten näimme, moottori oli paljon terävämpi kuin Evo 1 ja alle 3000 rpm oli käytännössä toimimattomiksi, kun taas korkea tuntuu työntää johdonmukaisemmin ja raakaa. Mutta tässä versiossa, takana Manda todellinen, mutta ilman kimakkuus ja täsmennetään, tehokkuutta ja tasapainoa rungon. Vaikka ensisijaisesti syntyi kilpailla, Turbo 16 osakkeet geenit 205. Hänen ihonsa on kutkuttava, ajovalot, takavalot, tuulilasit ja ovet ovat ne kaikista 205 ja sen siluetti, joten sen luonto on kiistaton. Ja jos suoliston paremmin, paljon paremmin, hänen sydämensä on puhdas peugeot silloisen-metalliseos moottori XU8T uusi nelisylinterinen 1775 cm3. Lisäksi T16 koreja 205, kun viimeinen niiden evoluution yhteyksiä muodostavat täydellisen perheen, mistä utilitaristinen ja täysiverinen kilpa.

Peugeot 205 T16 Vain hän kilpaili World Rally Championship kolme vuodenaikoina välillä 1984 ja 1986, mutta vasemmalle pysyvällä merkki. Muutaman kuukauden kuluttua alkavat kilpailla tuli ensimmäinen voitto: Ari Vatanen voitti 1000 Lagosin maillaan, Suomi. Merkitty lähtölaukaus fantastinen eepos

maailmassa. Peugeot voitti otsikot lentäjien ja kuluneeksi kaksi vuotta peräkkäin vuonna 1985 Timo Salonen ja 1986 Juha Kankkunen. Vatanen ei saavuttanut mestaruuden, mutta pyyhkäisi pyörä 205. Hän voitti kolme viidestä joukkokokoukset pelataan vuonna 1984, mutta johti kaikki. Tieltä Korsikassa ja erittely Kreikassa Katkaistu putkesta. Vuonna 1985, voitettuaan Monte Carlossa ja Ruotsissa Suomi kärsi erittäin vakavan onnettomuuden johdosta Argentiinan MM-ralli, ja 205 Evolution 2, joka piti hänet vetäytyi kilpailusta kaksi vuotta ja välillisesti vaikuttanut traaginen loppuun B-ryhmän. Ari palasi vuonna 1987 Peugeot 205 kierrätettiin Paris-Dakar. Ja tietenkin hän voitti jälleen. Peugeot 205 T16 Grand Raid Afrikka hallitsi kahtena peräkkäisenä vuonna, toinen kiitos Juha Kankkunen. Vuonna 1989 hän siirsi kuoreen 405 Turbo 16. Periaatteessa sama susi eri iho, ja Ari Vatanen voitti jälleen kahtena peräkkäisenä vuotena. Hän myös voittivat yhtä kuuluisa aihetta Pikes Peak 1988 voi ymmärtää äärimmäinen lyhyt Jean Louis Mourey 'Climb Danc'. Kuvat tekevät selväksi, että Vatanen ja laajemmassa kuljettajat kyseiset autot olivat todellisia supersankareita.

Valloittaa World Rally Championship

Beyond hänen saavutuksistaan, siinä yhteydessä, jossa Peugeot määräsi valtansa antaa enemmän huomiota näihin hyödyntää. Innostunut kokemus Talbot Sunbeam Lotus ja vauhdittanut vakava kriisi, Peugeot päätti ryhtyä valloitukseen World Rally Championship, valmis onnistua tai kyllä. Ja hän teki sen rohkea hanke: ensimmäinen ralliautolla puolivälissä moottori ja neliveto.

Coachbuilder Heuliez kun valmistetaan alustan kokoonpano tehdään käsin tehtaalla Peugeot-Talbot Boulogne. Kilpa osasto Peugeot Talbot Sport loi vuonna 1981 ja kapteenina Jean Todt (Joukkueen johtaja), Jean-Pierre Boudy (Moottori) ja André de Cortanze (Alusta) ryhtyi taistelemaan peräti Audi ja Quattro ja Lancia kanssa 037.

Saavuttuaan kilpailu, Peugeot 205 T16 domino ja ensimmäisen täyden voitti maailmanmestaruuden, päättyi hegemonian Audi Quattro ja jopa hän riidellään kuuluisa Audi S1, sai vain voittaa kilpailun. Kaikki B-ryhmän, jotka sitten seurasivat hänen mekaaninen lähestymistapa: kahlaamo

RS 200, Lancia Delta S4 ja Austin Metro 6R4. Ja kaikki hylättiin. Sen ensimmäinen versio ilmestyi vuonna Tour de Corse 1984, ja virallisesti saatavilla 350 hv. Evolution 2 oli myös sen kasteen Corsa urheilun testi seuraavana vuonna 1985. Sen moottori ja kehittää 480 hv. Mutta tämä kehitys oli lähes mutaatio,

näin ollen kasvanut huomattavasti valtaa kuin esteettinen muutos kärsimän autolla, täynnä aerodynaaminen laitteisiin. varmasti

1985 B-ryhmän autoja rikkonut rajoja syystä vaikka päätös FIA kieltää nämä Super koneita, Se oli helppo reitti ja merkitsi loppua hyvin voimakas ja huutaa nopeita autoja, mutta joilta puuttuu turvallisuus.

Saatat myös olla kiinnostunut

Ford Escort RS Cosworth

mercedes 300SL

Renault 8 TS coupe prototyyppi

Pyhäkkö unohdettu autojen (kuvat ja video)

Istuin 1200 Sport Bocanegra