Classic testi: Renault 5 Cup

Classic testi: Renault 5 CupClassic testi: Renault 5 CupClassic testi: Renault 5 CupClassic testi: Renault 5 Cup

Toisin kuin 2CV, The Renault 5 Kesti kauemmin täysin aktiivinen toimittajana-testeri autoteollisuuden teema. Itse asiassa, voisimme jopa katsoa osittainen edeltäjä (koska ne menivät eri kohderyhmille), R4, ja ilmestyi kun tein debyyttinsä tässä maailmassa, mutta lehdessä 'Speed'. Mutta esittely R3 / R4, Ranskan Camargue, ei kosketa minun mennä, joten jouduin odottamaan jälleen kerran, kunnes testi Espanjassa, ensimmäistä kertaa vaihtoehto, joka Renault oli vain 2 CV. Mutta kun hän esiintyi R5, mielestäni aikaisin 1972, Olin jo autopista ja esittäminen, myös Ranskassa, minä kosketti tällä kertaa minulle, joten voi käsitellä sujuvasti ranskaksi ja koska harvat testit tehtiin sitten olivat käytännössä säilyttää kaivoksen.

Tällä kertaa käynnistää tapahtui Ranskan Bretagnessa, Erityisen lähellä kaupungin Lorient käyttäen pohjana luksushotelli joka puolestaan ​​edetessä mitä sitten kutsuttiin kylpylä ja nyt osoittautuu 'spa'. Jos "verraton" esitys teki vaikutuksen joukossa ryhmä espanjalaista toimittajaa, ei vähemmän teki esitettyä tuotetta Renault: R5. niukasti vuotta aiemmin, ja Lanzarotella, meillä oli osallistunut esityksen joka vuosien ajan oli hänen suuri kilpailija, Seat 127. Keskustelut kannattajien välillä molempien autojen jatkui kauan sen jälkeen katoaminen molemmat (ja vielä nykyäänkin joissakin foorumeilla), mutta sen lisäksi niiden hyveitä, mikä on epäilemättä, esteettisesti, Renault merkitsi käännettä suunnittelu, varsinkin kun puhumme autoista segmentti B.

Renault 5 Cup

Ja lähes neljäkymmentä vuotta sitten, rivi yleensä ja joissakin esteettisiä yksityiskohtia erityisesti, aiheutti todellisen vallankumouksen. Erittäin erityisesti, muoto ja sijainti takavalot oli yllätys, koska toistaiseksi käytetään olla, ainakin autoissa tämän koko, pieni punaisia ​​pisteitä ja keltainen pyöreä, neliö tai hieman suorakulmainen. Ja katsella niitä integroitu taka C pilari, suuri pystysuora ulottuvuus (myöhemmin esille 'restyling') ja jotka sijaitsevat paljon suurempi kuin tähän asti tavallista, oletetaan shokki.

Vaikka se ei ollut ainoa yksityiskohta, joka myös ajovalot olivat hyvin integroitunut suunnittelussa edessä, ja lateraalisesti oma runko, jossa on laaja suojaukset, Lisäksi se merkitsi suurta edistysaskelta suunnittelussa. Hetken kuluttua, takavalot ovat kehittyneet siihen suuntaan merkitty Renault (Volvo ja Mitsubishi olivat ensimmäiset seurata), mutta R5 on kunnia ottaa tilalle mitä siihen asti olivat "kuljettajien elementtien täysin integroitu valosuunnittelu, eikä pakollinen lisätty.

Teknisesti, R4 R5, jotka ovat peräisin, Mitä keskusta-pitkittäinen moottori, kanssa laatikko kohtisuoraan ero muuttuu eteenpäin. Se oli yksinoikeudella käyttöönotto merkki, joka on myös löytänyt paikkansa sekä R6 ja R16, pari autojen segmenttien sijaitsee yksi, kaksi edellä, vastaavasti. Tämä toteutus etuna oli tarjoamalla jakaminen tasapainoinen paino, mutta vähentämällä haitta asuttavuuden; Lisäksi tilanne vaihteiston johti vipu oli samassa asennossa kuin Citroen 2 CV. Suuri osa Espanjan autoilijoiden tuolloin, lisätään kaikki autot kahden merkkien kanssa tällaisessa järjestelyssä, suoritettiin niin erikoinen valvontajärjestelmä lähetyksen; joka on äskettäin palannut osittain joidenkin vipu, toiminnan ohjaus- kaapeleita eikä baareja, jättäen keskelle kojelautaa.

Renault 5 Cup

R5 Se oli mukava vaununkiinnitysosa, vaikka Hän ei pääse aste tasapainottaa Citroën; Lisäksi alusta alkaen ja hän johti "Sierra" moottori viisi päälaakeria, yksityiskohta, joka siihen asti ollut liian yleistä. Mutta, kuten sanoin, ja jopa antoi paljon pelistä luotettava, turvallinen ja mukava pito ajoneuvoa, vaikutusta R5, varsinkin ensimmäisinä vuosina sen käynnistämisen jälkeen, tuli paljon, henkilökunta silmiinpistävää ja moderni linjaansa, että pitkään säilynyt pisimmällä oli välillä pieniä autoja, koska se oli niin sanotun B-segmentin autot

versio erityisen tärkeää Se oli nimeltään R5 Cup, vaikka Myöhemmin hän esiintyi korkeampi voima R5 Turbo by liikasyötön, mutta joiden mekaaninen peräisin muista jo tunnettu (R11 Turbo) ja käyttää litteä pää rinnakkaisten venttiilit.

Koska merkitys cupissa ", lukuun ottamatta toimivat pohjana muutaman vuoden yhden tuotemerkin kilpailu (Siis sen nimi), se on kiitos hänelle Lopulta hän pääsi Espanjan markkinoilla kuuluisa Gordini puolipallon pään puolella nokka mutta alavarsiosan, että nivelletty vastakkaiseen suuntaan. Käynnistettiin primitiivinen R8 Gordini ja sitten Gordini R12 ja R16 TS, suorituskyky oli selvästi parempi kuin jalkoasen-. Anecdotally voin sanoa, että jahtasi häntä reilusti yli vuoden päästä tarkastuseränsä kunnes olettaa, että väsyneenä FASA-Renault päätti laittaa ajaa tämän puiston. Useimmat kollegansa ei tiedetä eikä näin ollen ole koskaan kiitti minua, mutta kiitos minun itsepäisyys testattu.