Autoja muiston Seat 1430 1974

Klassinen testi Seat 1430Klassinen testi Seat 1430Klassinen testi Seat 1430Klassinen testi Seat 1430

70 viime vuosisadalla He elivät saapumista legendaarisen autoja. Yksi salonkia suosituin tuolloin oli 1430 Seat, päähenkilö tässä artikkelissa classic auton muistamisesta. Sitten voit nauttia alkuperäisestä täydellistä selvitystä julkaistiin numero 334 Lehden Motor Classic.

"Ennen poiminta coupé, avoauto tai turbo, Gonzalo Edullinen vapautumista harrastus tämän sedan, levinnyt ensimmäisellä vuosipuoliskolla 70. Tällöin klassikko kadehdittava kunnossa ja hyvä kävely.

Gonzalo on onnenpekka, mutta koska hän kirjoitti roomalainen runoilija Vergilius, onnea vain auttaa uskallusta. reilu vuosi sitten, hän muutti Madridista Badajoz ostaakseen hänen ensimmäinen klassinen. Hän oli päättänyt hän tulee olemaan 1430 Seat ja hän liittyy Alexander, ystävä ja hyvin perehtynyt mekaniikka tällaisten sedan RWD. Pacense pääkaupungissa työpaja odottaa niitä Amaranto Punainen väri mallia jotka tähteä tämän artikkelin nähnyt mainostettu myytävänä.

1430 SeatHe pitivät sitä he näkivät sen, mutta ennen neuvottelujen täytyi ladata hissi ja tutkia sitä perusteellisesti. alhainen He olivat terveitä, keho äskettäin maalataan alkuperäisen värin, oikea siirto ja moottori kunnostettu 0 km. Hän oli julkaistiin lokakuu 1974 joka sitten pää rautatieaseman Badajoz, joka piti hänet sisällä, käytetään maltillisesti ja säilytetään työpajassa mainittu uudestaan ​​pelaajan takuun.

myös He olivat remontoitu sisältä katon, istuinten verhoilu, pehmeälle lattia ja leikkaa ovi nappel, kaikki lähdemateriaalilla. Lisäksi pakoputken oli korvattu Duramax ruostumattomasta teräksestä, jolloin luottaa siihen, että tämä osa ei aiheuta hankaluutta.

siten Tämä istuin 1430 Hän oli valmis edelleen käyttää kourallinen vuosia, joten vain ajoittain öljynvaihdot, suodattimet ja ajoissa säädöt. Todellakin, Gonzalo oli Alejandro taloon viikkoa ennen että emme kuvauksissa ja testaukseen. Ja tuntui, että johto oli tullut enemmän epämääräinen ja että jarrupoljin alas enemmän kuin tavallisesti. Molemmat poikkeavuuksia ratkaistaan ​​säätämisen jälkeen ohjauskopin ja edetä korvaaminen sekä letkun ja uudistamiseen jarrunestettä.

1430 SeatKun auto on edelleen lepää sen edessä kuudesta ilmanottoaukkojen välissä puskurin ja säleikkö, erottuva arvostavat 1430 Seat "voimistua". Todettiin myös, että verkko on ylimääräinen kromi säleet, koska tässä sarjassa vain loisti keskustassa halkovat Seat suorakulmainen kilpi. niiden 75 CV, saatu samaa järjestelmää kuin versio ilmestyi vuonna 1969, Ne on saavutettu ansiosta räjähdyksen kammioon uudelleen eri kaasuttimen ja venttiilien ajoitus lisääntyi kuusi millimetrin kymmenesosaa, kun taas nokka-akseli säilyttää sama kaavio 19-48-59-8.

Muuten, kun profiilin tai taka nähnyt tätä autoa on samanlainen esteettinen, johon oli Mallin vuodesta 1971, kun helmet lisättiin pyörän, ilmastuksen venttiilit takana pilarit ja takavalot päällekkäisiä.

kanssa huppu auki, osoittaa, että moottori on kätevä käyttää johtavan komponentteja, kuten sytytystulppien, sytytys jakelija, kelan tai kaasuttimen, kun vaihteisto on piilossa osio kantajan kanssa. Kyllä, tämä auto muistuttaa antama turvaa viime Seat Ibiza, joka piilottaa modernin akku. "Jos minä nyt ne mustat paristoja kisu lemmikin Tudor jäljellä kannen", sanoo Alexander.

1430 Seatavaamisen jälkeen litteä lukko ja istua, se on arvostettu näkyvyys kaikissa kulmissa, se olisi vieläkin parempi ilman näitä heijastimia kolmioista, joiden suunnittelu oli jo vanhentunut ajankohtana. pehmeä kosketus nahkapäällysteinen ratti, jättäen näkymätön vanne perinteinen kova ja muovinen. Vastapäätä kaksi ympyrää, jotka sisältävät instrumentointi, joka koostuu merkintä nopeusmittari 170 km / h ja cuentavueltas keltainen vyöhyke 5500 rpm ja punainen 6000. Ne ovat mukana tason polttoainesäiliö, lämpömittari jäähdytysneste ja viisi todistajia.

Annoimme poistamalla maton tyypillinen aika, niin että väri matto oli arvostaa ja quedasen hyvin näkyvissä kolme polkimet keskeytetty. Ohjauspaikalle voidaan säätää selkänojan kulman ja etäisyyden, mutta meidän on valittava järkevin vaihtoehto, on mahdotonta olla täysin tyytyväinen tähän istuin ja keskiön. Sen sijaan useimmat ohjaimet ovat looginen paikka tasaiseksi pallomaisen nuppia Shifter, joka sijaitsee tarkka paikka he katsoisivat sokeasti.

Tulemalla lailla pakolliset varusteet tammikuusta 1973, tämä auto on standardi turvavyöt etuistuimilla Varkaudenestotoiminnon järjestelmä ja varkaudenestojärjestelmä, joka lukitsee ohjauksen. Viimeksi mainitun osalta ei pysähtynyt silloin oli yksi autoista enemmän "lainattu lainattu", koska sen suorituskyky, merkittävät levittämistä ja sisäiseen käyttöön. Lisäksi se sisältää Lämmitettävä takalasi ja sävytetty lasi, kaksi vaihtoehtoa tehdas rakennettiin vuonna useimmissa yksiköissä.

1430 SeatLaittamalla moottorin käydessä, öljynpaineen merkki siitä, että pumppu täyttää tehtävänsä oikein sammuu välittömästi. joka tasaisella tiellä ja kaksi ihmistä aluksella, kaksi ensimmäistä ajoa ja sitten alittaa kolmansissa osoitteessa 60/70 km / h, shuttle Kun syke on yksinäinen ja hieman käyrät reittiä. Tällaisessa tilanteessa, auto on mukava ja hallittavissa, moottori keinuvivut ja sivusuunnassa nokka kuuluu ja kiihdyttää lujasti mitään annettavaa kaasua. Vetosuuntaan on nopea ja neljä levyä 227 mm saavutetaan virheetön hidastukset, esimerkiksi autoon, tällä kertaa. Sen sijaan vaiheessa a kuoppainen alueella se tekee meidän hidastaa, estää jäykän akselin toipua niin äkillisesti.

Muutaman kilometrin myöhemmin käsiksi kaksiajoratainen tie vähän tungosta. Kiihtyy kaistaa Lisäksi taka-akselin on rauhoittunut ja silmänräpäyksessä me Neljäs sallitun rajan ollessa 120 km / h todellista, kiitos tarkka muutos ja lyhyt esittely. Näissä olosuhteissa, moottori pyörii 4800 rpm kengät ottaa moderni renkaat 155/80 R 13. Tämä mittaus on lähinnä asentaa sarja, mutta lyhentää kehitys 2,5%. Tässä järjestelmässä, mekaniikka voi mennä ilman riskiä, ​​mutta se on liian suuri määrä kohinaa myötävaikuttanut ravistelemalla ilmaa ja moottori. Jos ollenkaan, hän oli jo mukana viitosvaihd.

Itse asiassa, Gonzalo oli etsimässä turhaan tavalla pidentää kehitys, jotain, muut fanit myös pyrittävä Classic neljä marsseja. Kunnes hän löysi paras ratkaisu, joka ei ole tekninen vaan maalaisjärkeä. koska 1430 Seat Se oli suunniteltu toimimaan ketteryyttä vanhan kaksisuuntainen katu, on ilahduttavaa, että sellainen ympyräradoilla. Ja vielä parempi, jos yritys ei ole kuoppia ja väärinkäytöksiä.

Tässä suunnitelmassa, ihanteellinen virkistyskäyttöön auto, se on ilo matkustaa valvontaa tämän sedan, joiden ikä on yli neljäkymmentä. On totta, että on anteeksi hieman epämääräinen ohjaus ja suspensiot suorittaa vikaa hiekkainen asfaltti. Vastineeksi tästä asiasta perustuu sen elinvoima ja varten ehto keskuudessa hänen Gonzalo ja Alexander ovat vastuussa säilyttämisestä."

tekniset tiedotIstuin 1430 (1974)
moottoripituussuunnassa edessä, inline 4-sylinterinen
siirtymä1438 cm3
teho75 hevosvoimaa 5400 rpm
vetoTakapyörän
muutos4-nopeus manuaalinen
maksiminopeus155 km / h
keskikulutus9 l / 100 km

Saatat myös olla kiinnostunut

- Secret History of Seat Ibiza I: virallinen auto Barcelona'92

- Seat myynti, paras 16 vuoteen

- Kaikki uutiset ja testit klassisia autoja

- Palautettua näin Seat 600 avoauto (video ja kuvat)