Autoja muiston Renault 8 Gordini ja TS (video)

Renault 8 Gordini ja TS: kaksi suurta klassikoita, valokuvatRenault 8 Gordini ja TS: kaksi suurta klassikoita, valokuvatRenault 8 Gordini ja TS: kaksi suurta klassikoita, valokuvatRenault 8 Gordini ja TS: kaksi suurta klassikoita, valokuvat

Ehkä erotuksen Renault 8 Gordini ja Renault 8 TS eivät olleet niin erilaisia, koska Perusmoottori oli vielä jopa sama, vaan useita muunnelmia syväkulkuiset teki se näyttää toiselle. Tunsimme joitakin uteliaisuus tutkia, missä määrin ne olivat joten eri nämä kaksi totta klassikoita ja oli vain yksi tapa tehdä se: antavat TS Gordini ja hyvässä kunnossa vertailun "in situ" omakohtaisesti. Olimme onnekkaita, olemme löytäneet nämä kaksi poikkeuksellisia esimerkkiä ole kaukana toisistaan ​​Tiana ja Caldes de Montbui vastaavasti hallussaan kaksi pakanat keräilijän heti hyväksynyt ehdotustamme.

Se on Renault 8 TS

Aloitimme Renault 8 TS Jaume Vila lancer-mekaaninen kuten isänsä, Jaume Vila senior-, moitteeton ja sen ulkopuolella lukumääräisesti että harvinaisuus, jopa säilyttää alkuperäisen pölykapselit auton. Hän kuului presidentti Alpine Club Catalunya, Jaume Segarra -Aina sanomaton nimi syntyy, kun puhumme kaikkien atrás- Renault ja nyt osa monipuolinen kokoelma Vila. "Kotona ei voinut TS selittää hänen omistusasuntojen. Isäni osti, kun hän avioitui uudelleen. Se oli perheauto vuosia, teimme matkoja Andorra, menimme lomalle, jne. sitten TS näytti paljon, ja se luettiin oranssimpi! Sitten hän myi ja ohitettuaan läpi useita kädet päätyi kotiin. Olin 17 ja en voinut ajatella muuta kuin valmistautua autocross: baareja, pyörät, moottori kosketti ... En vain perattu Millä hetkellä ajatus kävi mielessäni! Lopuksi, pidämme edelleen, mutta teki hylky. TS halusi hyvä kokoelma, joten kun mahdollisuus tuli pysyä Sagarra ei epäröinyt. Tiedäthän, se puristi, hänen autonsa oli paras hän oli nähnyt ja olen hyvin vaativa. Mies, se ei Gordini vaan sen 53 hv tekee erittäin hieno, se on ilo käyttää sitä usein. "

Itse asiassa, Renault 8 TS on kuin silkkiä. Hän ei ollut koskaan ajanut edes säännöllinen R8, joten TS yllätti minut positiivisesti. Niiden moitteetonta toimintaa enlivened ominaisuus kehrätä moottorin, tekee yhden epäilystäkään siitä, että auto on neljänkymmenen vuoden ajan. tarjoukset Hyvä ohjaustuntuma, aina se kertoo, missä kulutuspinnan etuakselin ja ilman laukaus näyttää elävyys ja ketteryyttä.

Renault 8 TSKiemurteleva tie, mutta hiljainen La Roca Orrius sopii mainiosti dynaamisen ominaisuudet TS jonka taka lähettää meille varoituksen, kun haluat irrottautua ajolinjaosoitin sivustolla. epämääräinen kosketus vaihdevipu vaatii hieman sopeutumista, mutta auto on miellyttävä käsitellä ja varsin mukava; istuimet ovat mukavat ja pidä hyvin, ja woodgrain kojelaudan antaa paljon temppu. Sanoisin, että esteettisesti, The sisätilat on vieläkin paremmin Ranskalainen kuin isoveljensä.

Tekniset Renault R8 TS

moottori4-sylinterinen inline

asento: Longitudinal takana

siirtymä: 1,108 cm3

ruokinta: Kaasutin Weber 32 hengen DRC kehon ja mekaaninen polttoainepumppu

teho60 CV (SAE) 5500 rpm:

maksiminopeus145 km / h

Kiihtyvyys 0-1000 m: 39 sekuntia

valmistusaika: 1968-1976

rakennettu yksikköä: 15978

Se on Renault 8 Gordini

Nyt siirrymme Renault 8 Gordini Josep-Marc Sabater, eläkkeellä maanmittari ja amatööri pilotti liike koko ikänsä, joka säilyttää useita, sekä klassisia ja nykyisiä kilpa-autoihin. Omistaja kiehtova Alpine A-110 1600 S-ryhmän 4, anoi R8 Gordini sen kokoelma. "Olin ajaa TS valmistelin huolellisesti nuoruudessani, hän sanoo, mutta hän näki Gordini ihasteli, sillä lähes saavuttamattomissa. Vaikka se ilmestyi Etelä-Ranskassa ja meni etsimään häntä. Toin paljon osia. Se oli hieno, mutta halusin laittaa käsiin Luis Alcalá, joka kuten näette on jättänyt todella hieno".

Renault 8 GordiniMikään muu aloittaa sitä huomaa, että tämä on jotain muuta. Kunnes Pere, yleensä ole vakavia ja huolellinen, hymyilevä kuulla myrskyisät Renault 8 Gordini moottori. Hidas kävelee kuin tavallinen auto, voisimme käyttää sitä mennä saada leipä, mutta kävelimme (kirkas teräviä käännöksiä ja näkyvyys venytys) lähtee peto sisällä. En Ragnotti, bien Sur vaikka olen ymmärtämättä, jossa laukausta mennä. Eräänä aamuna istuu vieressä Gordini oli voimakkaasti koulutukseen oppimaan kokonaisuudessaan siirtyy takaisin 100 hv...

Olen hämmästynyt siitä, miten paljon kävelyä tämä R8 kuinka hyvin se pitää asfalttiin ja oppivainen on tuoda. Nyt ymmärrän, mitä kerroit minulle vuosia sitten jotkut ranskalaiset ystävät, auto toimittajia ja veteraanit. Olen aina ollut sitä mieltä hieman liioiteltua isänmaallisuutta tai sovinismia varmasti, mutta osoittaa heidän olevan oikeassa. Saatoin nähdä, että olin väärässä: R8 Gordini, jossa on hyvin pohjustettu kahdella iso moottori Weber sen on laskettava kuin mannaa taivaasta quemadillos ajasta; -kaksi tasapainotettu alusta ja pellit pyörän takaisin ja stabiloiva levyjen kummallakin akselilla, kaksi bensiinitankkien Hän opetti kokonaisen sukupolven lentäjät Värväytyi sen kaavassa edistämisessä, miten hän piti taistella pyörää. Kuten mitä tulee Espanjan TS Cupin, mutta kahdesti hevoset tuonnemmaksi.

Tekniset Renault R8 Gordini

moottori4-sylinterinen inline

asento: Longitudinal takana

siirtymä: 1,255 cm3

ruokinta: Kaksi Weber kaasutinta kaksinkertainen runko 40 DCOE

teho: 103 CV (SAE) at 6750 rpm:

maksiminopeus175 km / h

Kiihtyvyys 0-1000 m: 32 s

valmistusaika: 1966-1970

rakennettu yksikköä: 8981

Saatat myös olla kiinnostunut:

Renault 8 TS Coupé: prototyyppi "Made in Spain"

Autoja muiston Renault 5 GT Turbo

Autoja muiston Renault Espace