istuin 127

istuin 127istuin 127istuin 127istuin 127

Miten olemme monimutkaista elämää! vain 903 senttimetriä kuutio- moottori, hieman yli 700 kg paino ja suuri runko ja pieni sisällä ulos, istuin 127 Se kuluttaa vähän, on ketterä sekä kaupunki- ja maantieajossa ja silti löytää erittäin käytännöllinen auto. Mutta tänään se maksaa löytää istuin 127 valmistettu 1972 tai 1973, jotka oli kirkkaan keltainen, vihreä tai punainen. Tuhannet heistä romutettiin, toiset hengissä kiitos jatkossakin tarjota palvelua ja tiedämme joidenkin jotka ovat melko hyviä, mutta koska väliaikaiset nukkumislaitteen vähäisiä niiden omistajat mennä yli hiljaa. Ja että alan istuin Keräämisen kuusisataa kaikissa muodoissaan hän jatkaa valloittaa sydämeen hyvä osa seatistas.

Kuitenkin ensimmäinen yksiköt istuin 127 jo siinä on enemmän kuin kolme vuosikymmentä sitten. Jos se oli harvinaisempi malli, joka voidaan nyt mennä noin kolmekymppinen, The 127 siirtää ne huomaamatta, mutta puhumme eniten myyty auto Espanjassa vuosien 1973 ja 1978, ja myös melko kaukana kilpailijoistaan. Itse asiassa Fiat 127 -twin-veli oli myös myydyin auto poikki Eurooppaan 1972 1974.

entusiasmo oma kärsimättömyys nuoruuden, joskus niin vähän varaa kääntää toiveet huomioon realiteetit, se on edelleen istuin 127 erinomainen tilaisuus päästä tämä harrastus. Se on vielä suhteellisen helppo löytää käsissä joku ei vieläkään vaarin toitotettavan suunnitelman "Shred" ja vaikka lähes mahdoton lukea tarroja, lommoja kromi puskurit, inTerior laiminlyöty ja maali tylsä, uusiminen on melko edullista.

Tai jos ei, mitä hän on tehnyt David Sastre, tavanomaisen kuljettajan istuin 127 valkoinenOlemme testanneet. Kun hänen isänsä osti vuoden 1974 toukokuussa, David oli vielä kuuden vuoden syntynyt. "Isäni otti istuin joka oli Principe Pio, katso! tämä on tarra"Huudahtaa Daavidin totesimme vasemmalla puolella takaikkunan. Ja vaikka juuri ostanut puoli tyttöystävänsä uuden auton mennä töihin, muutaman päivän päätyttyä tämän raportin, vei hänet isänsä kylään, jossa viimein levätä sisätiloissa jälkeen yli kolmekymmentä vuotta ulkona ja hitaasti antaa sen mennä paremmin ilman disenroll ja kulkee joka vuosi hänen ITV.

Kun hänet vapautettiin fiat 127, yksi harvoista kritiikkiä hän sai hänen ensimmäinen käyttäjien ja brändin erikoistunut lehdistö "Vuoden Auto Euroopassa 1971" sen houkuttele escay ja hänen epämukavuutta koski, koska lakkolaiset olivat kovat ja lyhyitä takapenkki ja selkänoja oli kallistettu liikaa. Kun kyseessä on istuin 127, esitteli vuonna 1972, kaikilla istuinpaikoilla mukaisesti auton hinta oli myös aihetta valitukseen, mutta istuin He olivat jo pannut merkille heikkouksia Italian mallia ja alusta alkaen tarjottiin alussa versio 2 Ovi joukon lisävarusteiden ja lisälaitteiden alle niukkasanainen ja epärealistinen nimi "ylellisyys".

Joka oli myös valittaneet, ettei enempää instrumentoinnin kuljettaa vähintään yksinkertaisen lämpötila lämpömittari vesiyhtiön Veglia myytiin heti, ja jotkut muut varusteet, jotka sisällytetään kaikki muut mallit takana halvemmalla, puhumattakaan istuin 124-D Normaali Se maksaa vain kolmetoistatuhatta pesetaa tehtaalla. Joka tapauksessa, istuin Sain tarpeekseni aluksi tuloilmalaitteiden ilman ylellisyyttä ja luksusta, vastaamaan suureen kysyntään, tietäen, että ominaisuuksia hänen mallinsa, josta muodostui myydyin auto.

Päivän David luopua hänen uusin testi Citroën C2 ja otti 127 töihin. Olimme olleet klo 14.30 h Madridin keskustassa lähellä liikenneympyrän ja siellä saapui ajallaan ohjaimissa hänen istuin valkoinen. Kaupunkiliikenteessä voisimme siirtyä joitakin helposti ja muutamassa minuutissa enfilábamos tien Valencia. Ja maantiellä, jatkoimme marssia helppo risteily on 100 km / h merkki, nopeus, jolla se tuntui äänen moottori, joka pyörii noin 4500 kierrosta minuutissa.

Antanut läheisyys huoltoasema, vilkaisu ilmaisin (neula hieroo 4/4 signaalia eli säiliö lähes täynnä) Ei vaihtele meidän painetta kaasupoljin, kun taas toinen löysi tarvikkeet 127 "extrat", lämpömittarilla jäähdytysneste merkintä hieman alle puoli mittakaavassa. Daavid sanoo lämpömittari nousee vain kesäisin ja hidasta, "Lisäksi Elecro ja välittömästi hyppää kaikki järjestetty."

Jälkeen puoli tunnin ajomatkan, yksi mukautuu ajoasentoon, jossa ohjauspyörä pasta on liian lähellä horisontaalisuuden ja vaihe vasen etupyörä pakko levätä vasen jalka mahdollisimman hyvin. istuimet "extrat"Kankaalla keskialueella ja reuna-muovi, ovat riittävän mukava ja hammastangon, joka on ensimmäinen istuin, Se tuo miellyttävä tunne, että auto tottelee heti mitä he pyytävät meidän käsissämme.

jatkuva 100 km / h merkki oikealla kaistalla välillä valtatie ja kuorma se on yksitoikkoista, eikä se antaa kuvan siitä, miten hän voisi liikkua 127 teillä nuoruutensa. Kaksisuuntainen tiet joka hoitaa mekaniikka, isä David Hän ei koskaan tapahtunut alkuperäisestä nopeudesta. melkein 180,000 km reppuselässä, Varmista, että moottori säilyttää alkuperäisen valtaa, vaan luopumalla ohituskaista ja pyöreä toissijainen luonne tulee ulos.

Ei askel tai ottaa jokainen suhde sen vastaavaksi punainen merkintä (40 km / h 1st, 70 km / h 2. ja 105 km / h 3.), The 127 nopeuttaa Väärän löysyyttä sen kapasiteettia ja on samalla joustava alhaisilla kierrosluvuilla kuten iloinen edellä 6200 rpm se tarjoaa suurimman tehon. sujuva käsittely muutos ja hyvä synkronoitu, vaikka kustannukset syöttää ensimmäisellä vaihteella moottorin ollessa kylmä on myös patentti. Temppu syöttää on tunnettu: laittaa toinen pysäkki ja sieltä mennä ensin.


Vuonna alueella runsaasti käyriä ja jyrkkiä laskuja vastaaviin repechos tulee ulos erinomaisen suorituskyvyn 127 on vilkas ajo. Edessä vakaajatanko tekee laiha ja vain taistelu 2,25 metriä voidaan ohjata herkullisia ketteryyttä. Sisältö vaikuttavat myös auton paino ja sen rajat moottori sijaitsee huomattavasti suuremmilla etuakseli, sillä jos näin ei ole, se on käsittämätöntä, että renkaat 135 SR-13 On pitoa asfaltin samoin. Tässä elävä kävely, jarrut kuvaan, jonka edessä levyt on tarpeeksi voimaa ja lämmönkestävyys kuin väärin keskelle poljin.

Paras tulee, kun saimme kapeat kadut kaupunki, jossa 127 Se väittää helppous, joka reagoi lähes toinen tyhjäkäynnin ja sen kykyjä Oleskelun. eteenpäin, näkyvyys on erinomainen korkea istuimelle ja lyhyt huppu ja hieman alhainen. Toinen asia on pysäköintialue, tilanne, jossa takaikkuna niin pieniä ja suuria vaatimuksia toimii varoen, koska pysäköintialueet, käydään vikaa eheyden kromi puskurit.

Takaisin, moottori hermo- ja ketterä runko vie meidät siivet laajalla keinoja, kapeita katuja kaksirivinen pakettiautot ja jalankulkijat ylittävät missä sitä vähiten odottaa. Epäilemättä, 127 auto tuli kaupunkiin ja tie (kaksikaistaisten ei siis ole), kuljettaja matkustaa yksin tai viisi kuormanrajaajasta ja aina on hyvä seurata osoittaa. Itse asiassa, hänen kanssaan Ne syntynyt meidän markkinoilla autojen "monikäyttöalusten", jonka nykyinen rakenne on nyt käytännössä sama, vaikka tämä versio ei ole käytännöllistä takaluukku ja joita ei voi litistää takaistuimilta.

Lopuksi, emme voi vastustaa toistaa mitä David Me hätäisesti vastasi iltapäivällä, katsella kelloa, ovella heidän työpaikallaan. "¿Haluatko kertoa mitä minun 127? Rakastan häntä paljon. "