Autoja muiston Fiat Uno Turbo (täydellinen englanninkielinen testi)

Fiat Uno Turbo, urheilu myyttinen 80sFiat Uno Turbo, urheilu myyttinen 80sFiat Uno Turbo, urheilu myyttinen 80sFiat Uno Turbo, urheilu myyttinen 80s

siellä asiakirjat jotka ovat nyt osa ja varmasti autoilun historiaa. Ja todiste siitä, että tuomme tämän päivän Fiat Uno Turbo ts kanssa valokuvan Istunnossa, ei ole vain perintö ja toimituksellisiin tänään Motorpress Iberian ja aikakauslehdet CAR MOOTTORITIE, mutta kaiken moottoriurheilu Espanjassa. Auton, joten hän edusti aikansa ... ja kuka kirjoittaa, tietenkin. Joten tänään jätämme suoraan koko tekstin alkuperäisen testin julkaistu maaliskuu 1986. Nautitte siitä yhtä paljon kuin me.

"Sen yhteydessä brasilialaisen esitys, oli ilmeinen kysymys liittyen Fiat Uno TurboMiksi komplikaatio turboahdettu ja välijäähdytetty 1300, kun 1600 Bialbero jo antaa sama 105 hv? Kaikki se lisätään, sekä määrä ja paino olisi vastaava. Ja vastaus oli rehellinen: edellä on totta, ja jopa 1600 hän voisi saada enemmän valtaa injektio. Mutta myönteinen päätös tehtiin 1300 turbo juuri siksi he halusivat sen olevan standardin siirtotie fiat tekniikka, osoittaminen mitä tiedetään Torinossa, voi ja haluaa tehdä.

Ja tämä on osoitettu paljon paremmin, epäilemättä kanssa Fiat Uno Turbo kehittymättömiä, että varttaminen moottori 105 TC. Vertaamalla diskreetti (liiankin, tiettyjen makuun) ulkonäkö, joka ei erotu enemmän kuin pyörät ja takaluukun muovi yksiosainen sisältää erillisen ylemmän siiven, merkittävä Yksi Turbo on mekaanisessa ja varsinkin moottorin. Neljä kaasu iskunvaimentimet ja neljä levyjarrut, tuuletetut edessä, ei ole kovin yleistä, mutta ei moottorina vain 1,3 litraa, joka kokoaa yhteen seuraavasti: Yhden yläpuolella sylinterin pää käskenyt vyö, öljynjäähdytin ohitus termostaattinen on Microplex ohjelmoitu injektio elektroninen ohjaus anturi räjäytystä ja, ennen kaikkea, ahtamisen turbo vesijäähdytteinen kotelo, jossa välijäähdyttimen ja hienostunut järjestelmä säilyttää korkea kompressori käynnistyy pidätyksiä kiertoilmaosan. Puuttuu 4-venttiilinen sylinterikansi, ei enää tiedä, mitä muuta voisi toivoa.

Fiat Uno Turbo ja sen kilpailijat

On toinenkin merkittävä näkökohta Fiat Uno Turbo so, ja on sen hinta. Fiatin työtä tällä alueella on ollut merkittävää, ja jos kyseessä on tuonti auto, on onnistunut laittaa lähes yhdenvertaisesti vastaa enemmän tai vähemmän kotimaisia ​​tuotteita, eikä vähempää kuin halvempi kuin puoli miljoonaa Peugeot 205 GTI, myös tuoda, jotka yhdessä Renault R5 GT Turbo, Se on sen suorin kilpailija, tekniset ja toimituksen.

Fiat Uno TurboArvoinen, ennen oikeudenkäyntiä itse auton, laatiessaan kaupallinen asema hyvin, koska tiedämme monet kysymykset mahdolliselle ostajalle joukossa erilaisia ​​pieniä urheilu meillä nykyään markkinoilla. Ottamatta kalliin hinnan Peugeot 205 GTI, ympäristössä 160000 pesetaa., meillä peräti 5 autoa suhteellisen assimilable. Pohjasta, uusittu Ford Fiesta XR-2, .: 1215000 pesetaa tarjoama mukava moottori mutta kovin pitkä kehitystä; erinomainen jarrujärjestelmä ja pneumaattinen jousitus ja hieman kova ja kuiva. sitten syttyy 1280000 pesetaa., juuri leivottua Peugeot 205 GTX: Vähemmän varustettu renkaiden ja jarrujen (mutta kevytmetallivanteet) ja moottorin rokkari 94 CV ja jotkut veteraani; vaihdossa, suljettu ja lyhyt suhde, ja erinomainen vakaus 205, kun taas edessä ei ole sama IWG. Lähes tasaväkisiä alalla 1330000 pesetaa., Ovatko Citroën Visa GTi ja Renault R5 Turbo. Vetonaula Citroen tarjoaa arvokasta ruiskutusmoottorin 1,6 identtinen 205 GTI, ja oikea hammaspyörien, renkaat ja jarrut; negatiivinen, runko 4-ovinen urheilullinen pieni, runko kuristetaan varapyörän ja epäedullinen aerodynamiikkaa.

Epäilemättä, se on Renault 5 GT Turbo luonnollinen ja johdonmukainen kilpailevien Fiat Uno Turbo Espanjan markkinoilla; ei vain ottaen molemmat turboahdettu moottoreita, mutta koska niiden suoritus- ja varusteet ovat hyvin suoraan vertailukelpoisia. 10000 kovaa jopa erottaa hintaa toisiaan, ja yksi osittain kompensoi tätä eroa sähköiset ikkunannostimet, hänen ajanotto ja enemmän täynnä instrumentointi, puhumattakaan ruokintaa injektio kaasutin sijaan. Lähtö, tie näyttää selvältä, ja pitkin testi jatkuva vertaileva, koska tiedämme, että tämä on mitä odottaa lukija, ja me ei petä.

Fiat Uno Turbo: ylös

Aloitamme kuten tavallisesti pitoa ja Fiat Uno Turbo täällä tuotemerkin pistettä. Jalkineet identtisesti (molemmat Steel pyörät renkaat) on 5 GT, on jousitus uskallamme kuvata hieman mukavampaa; mutta ero ei ole täällä. Kaarreominaisuuksia on aivan normaalia etuveto, ja hyvin vähän aliohjautuvuuden, ja joilla on taipumusta Yliohjautuminen kun yhtäkkiä nostaa hänen jalka keskellä käyrän, jonka tehtävänä on paikka, jos hieman ohi on mennyt; Lyhyesti, looginen ja normaali käyttäytyminen autoon, jonka mekaaninen toteutus, eikä yllätyksiä. Kaikki tämä on tietenkin sisällä ylärajat, joita sovelletaan tiimisi pyörät ja hyvin vaimennettua ja vähän kehon Roll.

Fiat Uno turbomoottori Jarrut ovat erinomaisia, mutta tässäkin löydämme etulyöntiasema 5 GT; järjestelmään ja suunnittelu ovat samankaltaisia, ja tunne siitä, että yksi hidastaa varmemmin johtuu kysymys suhteen halkaisijat pumpun ja keilaamaan, laatu pillereitä tai, ja tämä on jo enemmän etua renkaat Yksi mahdollistavat paremman ilmanvaihdon, kuten näimme pitkästä laskeutuminen Haza del Lino Orgiva, jossa poljin ja paine pidetään alas kuin aloittaa laskeutumisen, kun taas 5 GT, kun auto oli vielä pidättelee hyvin, ja vaati enemmän painetta ja poljinta alas hieman.

Mutta jos ero on se on suunta, tai tarkemmin, edessä, mutta ohjauspyörää, joka varoittaa. Yksi suunta on hieman nopeampaa: Yhtä ohjauspyörän kääntöä tulee vähemmän metriä, ja täsmälleen samassa suhteessa, rohkenemme sanoa, että se on hieman painavampi toimia liikkeitä ja käyriä. Mutta tässä eroa on vain koska kukaan missään näistä lois aiheuttamat reaktiot vääntömomentti ovat poikkisuunnassa ja jopa suuntaava vakautta 5 GT. UNO Turbo ajetaan aivan kuin yksi normaali, vain enemmän valtaa, mutta tämä ei tuota ongelmia alkaa täysin yhdenmukainen, paljon kaasua annetaan, ja kun jyrkkä käännös, tukenut ja antamalla kaasun se on looginen kääntöpyörän niiden ketjun suuntaan, niiden leveät renkaat ja sen korkea teho, mutta aina vakio ilman äkillisiä vaihteluja. Ja suorassa linjassa, voit ottaa käsiä ohjauspyörästä ja vapauttaa kaasua ja äkillisesti, muuttamatta osoite.

Kuten ajo, ajo kanta on täysin sopiva väliaine koot ja suhteelliset etäisyydet eri säätelyelementtejä, täydellinen. Istuin sisältää hyvin, vaikka ei niin paljon kuin 5 GT, ja vasen jalka voidaan hyvin tuettu. Ylimääräiset valvonta voi olla hieman oudolta aluksi, kunnes ne ottaa ilmaa. Näkyvyys on erinomainen kaikissa tilanteissa, sekä valaisimien ja puhdistus rajoittuu.

Kannalta mukavasti, olemme todenneet, että keskeytys ja istuimet ovat hienoja, samaan tapaan urheiluauto; on lisäksi tarkistaa amplitudi takaistuimet, vaikkakin vähemmän kiinnostusta kuin autossa tutumpi lähestymistapaa. Ja tällä alueella on myös mainittava vieviä takakonttiin, vaikka sillä ei arvostettu. Ilmastointi, kuten jokainen, on erinomainen ja voit pelata kuuma ja kylmä ilma itsenäisesti auton sisällä, kunnes lämmön tasolla ja jakelu halutaan. Melutaso on erittäin hyväksyttävä, ja selvempi melunlähde, mielestämme ovat peilit, joka on pikemminkin profiloitu, koska nopeus, että auton saavutettu.

Fiat Uno Turbo moottori

Ja lähdetään nyt mekaniikan ja niiden käytännön tuloksia. Moottorin suorituskyky on arvostelun yläpuolella: Aloita ensimmäinen, kylmä ja sileä käyttäytymistä. Puhuminen kylmä, sanovat tyhjentynyt jääneet patterit, vaikka onkin totta, että olemme testanneet tammi / helmikuu; mutta veden lämpötila ei koskaan saavuttanut 85 astetta (normaali, 80 fair) ja öljy yleensä tavallisesti välillä 70 ja 75; vain moottoritiellä menossa hyvin nopeasti, hän tuli koskettaa 90 astetta.

elastisuus moottori on erittäin hyvä: Alle 2000 rpm, turbo alkaa ja lähettää yli- ja alle 2500 rpm ja vääntö ovat lähes täynnä. Kuitenkin osittain kiitos injektio ja osittain sopiva valinta turbo miellyttävä on reagointinopeutta, lähes verrattavissa on vapaasti hengittävä moottori, koskaan lyömällä jotka potku klassista tai vedä turboahdettu moottorit . Tasaisesta, nopeasti kaasuun, on merkittävä etu verrattuna sen kilpailija, 5 GT.

Kääntäen, lähetyksessä jäljessä. Vaikka ei huono, Transmission Control on pienempi kuin Renault: se on vaikeampi joskus epätarkempi ja antaa vähemmän luottamusta muutoksiin; tosiasia on, että 5 GT oli täydellinen, paitsi nuppia, joka näyttää työtä hullu, kun taas yksi on parempi suunniteltu vipu, mutta huolinta toimii huonommin.

Piirteet Fiat Uno TurboFiat Uno Turbo: performance

Ja yhteisen toiminnan pois moottorin ja voimansiirron suorituskyvyn. Yksi pelaa kehitystä aina lyhyempi ja avoimempi, varsinkin 1. ja 2. vedoten ylivoimainen joustavuus moottorin muutoksia; Sen sijaan, top, missä raaka voima on tärkeintä, on noussut enemmän suljettujen 4. ja 5.. Puhuminen vallan, asia on selvä: 5 GT kestää vähintään 10 CV Catalogue (Välillä testi yksiköt se oli pikemminkin 12 hp). On yhtä suuri paino, tämä ei ole ainetta enemmän eroja hyöty kehitystä, ja parempi aerodynamiikka yksi, joka hallitsee saannot ja vedä 2., lähes yhtä nopeus, ja saannot puhdasta kiihtyvyys, joka on teho tärkeintä.

Sitten on toinen näkökohta: kulutus osoitus moottorin suorituskykyä. Tässä yksi, vaikka sen lyhyt kehityksestä, nenäkäs tilassa vallitsee, korostetaan paremmuudesta injektiona kaasuttimen. Ja siinä kaikki. Kuten tavallista auton käyttöä ja nopea, mutta rento ja taloudelliseen ajotapaan Uno Turbo on suurempi; säännöstä niille, jotka haluavat ennen kaikkea muuttamalla johtamistapoja ja suorittaa ohjaajan tyyppi, 5 GT on autossa. "

Kohdatessaan tämän asiakirjan voimme vain sanoa kaksi sanaa: kiitos, Arthur.

Saatat myös olla kiinnostunut:

Renault 80 Turbo

Citroën Visa GTi

Volkswagen Corrado