Peugeot 208 1,6 e-HDi Allure

Peugeot 208 Allure 1,6 EHDIPeugeot 208 Allure 1,6 EHDIPeugeot 208 Allure 1,6 EHDIPeugeot 208 Allure 1,6 EHDI

Banner Peugeot

85557

Se tapahtuu muodin ja tietenkin autossa. Uuden voi ihmetellä, mutta samalla myös voidaan luoda tyyliin. Tietenkin, vastavirtaan, riski on myös ilmeinen. Ja korkea, vaikka tässä tapauksessa ja alkuperää, Peugeot näyttää hankki ja hyväksytty. Uusi moderni 208, tarkoitus olla sen lippulaiva korvikkeena 207, syntynyt tänään "Vastakulttuurisilla" hyödyllisyys. Eikä siksi, että Ranskan brändi sitä jatkuvasti liittyvät vanhaan kuvakkeen 205 sijasta myöhemmin suositumpi 206, Peugeot edelleen myydyin historian; mutta ennen kaikkea, niin erilaisia ​​hän ehdotti.

Aluksi, Peugeot merkitsee uutta tapa ohjata oman 208 että alkuperäisessä hämmästyneenä, hän perusteltu virallinen ilmoitus: "Ergonomiaa luvulle. Ohjattavuutta, parempi lukema "mainostetaan. Tietenkin joku tuntee huomaamatta. paljon pienempi ohjauspyörä (38 cm halkaisijaltaan 207 kulkee vähintään 35 cm 208, levy); instrumentointi korkealla olevan reunan yläpuolelle, eikä katsettaan tien; melko korkea ajoasento vaikka auton koosta ja, jollei perus viimeistely (ja vaikuttaa 80% myynnistä, kuten olemme tehneet Peugeot) suuri, osittain kelluva näytön kojelautaan 7 tuuman kaikki kosketusnäyttö toiminnot radio-, ääni-, tai Bluetooth-yhteyden kautta. Ulkopuolella painikkeet, paitsi ilmastointi, joka sijaitsee alemmassa moduuliin.

Teoriassa oikean ajoasennon, mutta käytännössä edellyttää yhdessä ainoassa asennossa: se pakottaa alas liian ohjauspyörän ja mahtuu tarpeeksi näytettävä oleelliset tiedot ruutuun. Ja tietenkin, ei jokainen, joka tuntuu siltä. Aina suosittelemme, mutta enemmän syystä: kuka ostoksen, yrität sitä syntyy. Koska se voi tuottaa hylkäämistä ... vaikka sopeutua, olet tuomitsemaan.

Voittaa tämän vaiheen, uusi 208 saapuu toisen jälkeen. Leikkaukset myös tulevat Peugeot ... mutta vain ulottuvuuksia. Kun otetaan huomioon taipumus kasvaa ja kasvaa kaikki kilpailijat, Uuden Peugeot 208 on 7 cm pienempi kuin 207 ulokkeiden varten lopullinen pituus 3,96 metriä, nykyään paljon enemmän kuin 4 metriä merkitse Seat Ibiza, Renault Clio ja Opel Corsa.

Tietenkin, toisin kuin tapahtuu ergonomia, tällä kertaa vain luo suosionosoitukset. Sillä, parantaa kaupunkien ohjattavuus ja 85 kg Myös varsinainen säätö punnitus meidät edellisestä Peugeot 207, uusi 208 tarjoaa myös ja mielenkiintoisesti, paremmin asuttavuuden. Jos ennen Peugeot onnistunut takana jalkatilaa, matkustamon optimoinnin ja päätöksenteon selkä edessä hienoin, voit voittaa tänään 5cm laskemaan ja hyvällä tasolla. Ja leveydeltään, tai runkoverkkokapasiteettia (300 litraa mitattu, aina normaali vararengas pohjakerros) se pysyy hyvässä asemassa keskuudessa kilpailijoita. Ehkä tämä uusi Peugeot 208 ei ole kaikkein tilava, mutta nyt kaukana on pienin.

Jossa ei kuitenkaan merkki etäisyydet uuden Peugeot 208 verrattuna kilpailijoihin on tuotannon laatua. Kumpikaan Seat Ibiza tai Opel Corsa tai Ford Fiesta... vain VW Polo Voidaan tietysti väittää, korkeatasoisen asetuksia ja materiaaleja, yhdistettynä moderniin suunnitteluun, luomaan uusia ja parempia tallennustilaa reikiä hajallaan sisällä ja grippy istuimet ja runsaasti mukavuutta vaikka kuvaus jopa 1500 km viikonloppuna. Ison hypyn edellisestä 207. Vain katto kädensijat pyytäisi: ei ole neliö.

Ja vakuuttunut hyvää tilaa ja parempaa tunnelmaa, tien uusi Peugeot 208 valmiiksi asti useampia vaiheita. Ranskan aromi säilyttää pehmeyden ohjaus (vaikka muutos on ripaus liian tahmainen), mutta nyt on paljon enemmän autoa kuin edeltäjänsä. Joten sen jälkeen ladata Seat Ibiza löydettävä "utilitaristinen touch": Mietimme ajamista top 208 autojen segmentissä. Ja vaikka periaatteessa samalle alustalle kuin edellinen 207, ei ole epäilystäkään, että Peugeot on puhdistettu paljon asetuksia.

Joustavampia ja suoria kaupungissa, yllättävää tässä suspensioilla uusi Peugeot 208. Käytännössä on unfazed ennen kaupunkien Baden, mutta paljon he nopea tai ei advirtiéramos voittaa heidän läsnäolonsa. Suuri imukyky, joka ilmaisee laatua tyynyn kokoonpanon. Ja se ei aio pehmeä. Käytössä pikateiden kelluu ainakin laskenta vahvemmalla kulutuspinta; hidas alueilla ja myös niiden vaste on erittäin hyvä pito (vaikka matalakitkarenkaat Michelin Energy Saver Se on enemmän drift kuin perinteiset) ja tarkkuutta, korostaen hyvä ohjaus tuntuu, joustavampia ja urheilullinen sen pieni ja viittaavia pyörä.

Yleisesti ottaen ei ole epäilystäkään siitä, että uusi Peugeot 208 on hiljainen käytös, hyvin tasapainoinen ja helppo, pyrkii avaamaan piirretty viiva opettamalla otettaan raja. Tässä vaiheessa on kuitenkin raskain 207, hieman vähemmän elävä kuin se oli 206. Vielä tänään myös alle Seat Ibiza, mutta erittäin jalo ja lopussa, yhtä nopeasti tai nopeammin. Myös mekaniikka.

Ja se vain puuttui hyvä moottori päätökseen suuri dynaaminen asetettu uusi Peugeot 208 ja siellä oli vähän epäilyksiä 1,6 maineikkain ranskalaisen PSA Diesel. Uudessa E-HDi versio, joka sisältää pehmeät ja nopein Stop / Start järjestelmä markkinoilla (Mikään muu yhtä kuin hänet Diesel) ja sen ylimmän versio 115HP teho: uhanalainen laji, koska useimmat sen kilpailijat Diesel on jo alle 100 hv.

Ei ihme, siksi, että Tämän Peugeot 208 1,6 e-HDi on siis yksi nopeimmin autojen luokkansa, paras kiihtyvyys ja jopa pitämällä tyyppi ohituksia. Ja että Peugeot, etsien myös saada pienin kulutus, Se ei ole leikattu, joka ulottuu sen vaihto kehityksestä: 6th nopeus 60 km / h 1000 rpm ja 5. vaihde 50 km / h, ja nyt tyypillisiä suuret sedan matkustaminen, mutta yllättävä utilitaristinen kaupungin kanssa ja sen lähiöissä on olennainen osa niiden elinympäristön.

Tässä kokoonpanossa meidän ei pitäisi laiminlyödä niin suuria muutoksia reaceleraciones kädessä, vaikka Tämä 1,6 e-HDi tapaa paljon vääntö 1500 rpm vain. Se voi vain loistavan myos eristäminen uuden puuttuvan 1.6 TDI VW Group, mutta tehokkaampi, se on nopeampi ja kuluttaa vähemmän kuin hän: hieman yli 5 l / 100km keskimäärin yli 2000 km matkat, jotka jättävät meidät lopulta, tuomiota: hyvin sijoitettu hinnan, jossa on paljon laitteita ja erinomainen koettu laatu, tämä uusi Peugeot 208 on Mimbres tulla viitesegmenttiin ... jos ajo, sinun tuntuu hyvältä. Kuten muodissa.