Hyundai i20 CRDi Aktiivinen vs Renault Captur dCi: SUV tai SUV?

Vertailu: Hyundai i20 1.6 CRDi Aktiivinen vs Renault Captur 1.5 dCiVertailu: Hyundai i20 1.6 CRDi Aktiivinen vs Renault Captur 1.5 dCiVertailu: Hyundai i20 1.6 CRDi Aktiivinen vs Renault Captur 1.5 dCiVertailu: Hyundai i20 1.6 CRDi Aktiivinen vs Renault Captur 1.5 dCi

Eksotiikkaa Rover 25 Streetwise tuli, että vaikka markkinoilla tarjottiin jo tuttu elinten mukauttaa ulkonäkö ja jotkut Nimenomaan odotettavissa olevien mekaanisten elementit autoalalla (Kuten Subaru tai Volvo Cross Country, paradigmaattinen), että erikoinen brittiläinen tuoda auton jotain muuta a sopeutuminen tehty elin viistoperä, kaksi tilavuutta ja siten portin pääsy rungon, kaksi tai neljä puolella ovea. tänään, Hyundai uudelleenjulkaisut että ajatus keskuudessa apuohjelmia kanssa i20 Aktiivinen jotain vetää muistia ja viime aikoina myös tehnyt aiemmissa malleissa, kuten Volkswagen Cross Polo, Citroen C3 XTR tai, puuttumatta tarkemmin, Dacia Sandero Stepway ... joka pysyy markkinoilla tänään, ja onnistuneesti.

Hyundai i20 Aktiivinen: ehdollinen maastossa

Kuten ne, jotka ennen ja niin Rover malleja, uusi Hyundai i20 Aktiivinen ei ole varustettu siirtyä pois asfalttia, paljon pidemmälle kuin mikään välys suurempi suhteessa maahan i20 "asfaltti" 2 senttimetriä lisätoimintoja tuli alempaan vyöhykkeeseen rungon 16 cm maasta. Lisäksi ei ole mitään erityistä pyörät auttaa sinua saamaan pidon liukkaalla tiellä (ei heidän P7 kannet ovat tehokkaimpia tässä tilanteessa, koska tapahtuu, kun ne on ryhtyä tien, alkuvaiheessa kiihtyvyyden, kaikki moottorin teho) tai hienostuneempaa pitoa etuosaan veljiensä kantaman. Mikä on jotain, joka voi kiinnostaa monet teidän mahdollisille ostajille A näkökohta autoalalla saavuttaa muovi aluesuojelu että siten, että ne seisovat, niitä ei maalattu; tai kun läsnä baari katolla, että ei ole muita i20 ja annetaan yksinään 6 cm korkeudella ympäri kehoa. Tämä aktiivinen, luonteensa, löytää hänen kilpailijansa pienemmissä SUV markkinoille: järjestetään pituus alle noin 4,30 metriä ja viime aikoina esiintyneeseen.

Tämä Hyundai i20 Active pieni osa Campero myytävien autojen. Ja jos ei vähäisimpänä, on Ford Ecosport (4,02 m yhteensä). Luettelo samankaltaisia ​​kuin ne, joissa yhteinen alustojen hyödyllisyys lähes kaikissa tapauksissa on pitkä: Suzuki Vitara, Peugeot 2008, Nissan Juke, Opel Mokka, Mazda CX-3, Honda HR-V, Fiat 500X, Jeep Renegade, Skoda Yeti, Ssangyong Tivoli, Dacia Duster ... myös Cactus Citroën C4, kuten Hyundai i20 Aktiivinen, korkein henki crossover ryhmäpuheluun.

Renault Captur vs. Hyundai i20 AktiivinenRenault Captur: taikuri käytännöllisyys

Omalta osaltaan Renault Captur, perustuu samalle alustalle Clio Se vääristelee nämä uudet kaupunkien SUV. Se on kasvi klassinen mitat Hyundain i20 Aktiivinen: paras todiste on hänen suurin korkeus ruumiin, lähellä 1,60 metrin edustavat keskiarvoa. Skoda Yeti ja Jeep Renegade, korkein, ja hiero tai saavuttaa 1,70 metriä.

Tämä on Renault Captur yksi pieni maastoauto enemmän kuormalla, jopa sellaiset yksityiskohdat kuin kumilistat etuistuinten taakse, ehkä ei niin käytännöllistä, korvaa kengurutasku. On myös niitä, jotka ovat suurempi lisäominaisuuksia (Yhdistämällä runko ja katto värit, tarrat, verhoilu ...). Toinen seikka, joka erottaa sen on sen valtava toiminnallisia kuormitus. Se ylittää irrotettava verhoilu, että tällaiset käytännöt voivat tuntua niille, jotka tarvitsevat käyttää autoa lasten tai lemmikkieläimiä epämiellyttävä niille vetoketjut, se saavuttaa selkänojaa, jossa on pitkittäinen säätö 15 cm jotka voidaan mukauttaa matkustaja- tai lastitilaan sopii meille. myös Valtava hansikaslaatikko kapasiteetti, vaikka ei helppo avata täysin, jos emme perämiehenä; toinen reikä ylempi kojelauta, yksi Mobile kuormatilaa väliin takaistuimet...

Arvioi auton ilmaiseksiOn käytännössä solmio viihtyvyyteen Renault Captur ja Hyundai i20 Aktiivinen, vain rikkoa enemmän tilaa pitkin Renault Captur ja hieman korkeampi taka leveys Hyundai i20 Active. Pohtiminen on useampi entisen kuin jälkimmäinen: kaksi, kolme ihmistä palaa niin tiukka kuin mikä tahansa auto tässä segmentissä ... ja jopa muita esimiehiään.

Hyundai i20 Aktiivinen: matkustaminen alla

Kääntyen nyt ajo, ohjauspyörä on säädettävissä korkeutta tai syvyyttä, merkittävässä määrin jälkimmäisessä tapauksessa molemmat. Istuimet, sekä edessä että takana, on sellainen lattian korkeus auton myös molemmissa, ja ehkäpä ei näytä nousevan sekä Hyundai i20 Aktiivinen johtuu todellakin on lähempänä asfaltin: kehosi on pari senttiä lähemmäksi. Mitat istuimet ovat korkeammat Hyundai i20 Active kuin hänen kilpailijansa, jota vastaan ​​on myös enemmän sivutuki. Sitä vastoin Renault Captur on enemmän pehmustetut istuimet. myös parempi saatavuus mitään niistä että ylimääräinen korkeus on elin.

Hyundai i20 AktiivinenOn kiitettävää Hyundai i20 Aktiivinen runsaasti ja toiminta ajo apuvälineitä. Kuten peruutuskamera (erittäin kevyt), yhdistettynä pysäköintitutka anturit, sekä edessä. Tai varoitus tahattomia kaistanvaihtotilanteita toimivat yli 60 km / h. In Renault Captur Kameran kääntää se on jonkin verran pienempi: mitään etua koko näytön.

suspensiot Hyundai i20 Aktiivinen on polku samanlainen kuin muut Hyundai i20. pitää elin vähemmän pysty- tai sivusuunnassa liikkeitä Renault Captur, mutta se toimii parhaiten kuoppia tai epätasaisella ylläpitokäytössä polun. Se on myös Renault Captur suunnassa paremman kosketuksen että jotkut Hyundai arvaamaton, erityisesti pienillä tai keskisuurilla nopeuksilla. Korean jarrutus suuri kosketuksen, erittäin petsi ja paremmin hätä pysäyttää Renault Captur, vaikka tämä heikentää eikä niitä rumpuja, jotka eivät tunne kosketus polkimen.

Renault Captur: diesel taso

Sen 90 hv Diesel (molemmilla on mielenkiintoinen tricilíndricas Bensiinimallit) täytettävä kaksi, vaikka emme saa olla houkutus nähdä ne nopeasti. Hyundai i20 1.6 CRDi Active ääniä ja jopa värähtelee yli 1,5 dCi Renault Captur. Kuitenkin tunnet työntövoimaa muutaman kierroksen. Myös siksi muutos lyhyemmän kehitysapua. on Renault Captur kostaa on enemmän valtaa Kuten olemme kiivetä ympärillä, mutta se ei estä tuntea tiettyjä hyppy välillä vaihdetta laskea vain viisi nopeuksilla, ja ne kestävät kauemmin kuin i20 kehitystä. Tässä on kuusi, hieman nopeampi ja tarkempi valitsin. ne ovat tiukempi suhteita toisiinsa ja lyhyempiä että jopa ne Hyundai i20 kuivua samalla moottori.

Renault CapturTämän kehityksen vuoksi muutos Hyundai i20 Aktiivinen voi päihittää Renault Captur takaisinperinnässä: On 4.4 sekunnin välillä suurimmalla vaihteella. Kaikissa muissa etuja, tie. Esimerkiksi pitkä kiihtyvyys 0 1000 metriä, vain kymmenesosa erottaa heidät: 33,7 sekuntia Hyundai i20 Aktiivinen 33,6 sekuntia, että Renault Captur.

Kyllä, Äänekkyys ja kulutus ovat sekä alueen ja Renault Captur. Esimerkiksi 120 km / h, Renault Captur 1,5 dCi pysyy vain 69,6 dB 71,2 dB verrattuna i20 Active CRDi. Vaikka todellinen menot Renault Captur on 4,5 ja 5,6 l / 100km kaupungin ja valtatie vastaavasti. Hyundai i20 Aktiivinen nousee hieman 5,2 ja 6,0 l / 100 km, vastaavasti.

Saatat myös olla kiinnostunut:

Vertailu: Renault Captur vs vs Peugeot 2008 Fiat 500X

CX-3, Renault Captur ja Suzuki Vitara

Ford Ecosport, Nissan Juke ja Renault Captur