Astra 1.6 CDTI-136 Dynaaminen, paino vihollisomaisuutena

Opel Astra 1.6 CDTI 136 hvOpel Astra 1.6 CDTI 136 hvOpel Astra 1.6 CDTI 136 hvOpel Astra 1.6 CDTI 136 hv

Se päättyy kuumetta suuret koot autoteollisuudessa? Joka on johtanut apuohjelman voittaa este 4 metriä pitkä, aiemmin flirted kompakti, joka kasvoi puoli-size sedan, kun he olivat vaarallisen lähellä 5 metriä. Ainakin mitä tulee ehdotuksen Opel Astra, se tuntuu.

Nyt verrattuna edeltäjäänsä, menettää 5 cm pituus ja 2 cm leveys ja korkeus. hänen taistelu myös tuottaa 3 cm kun taas radan leveys on vain ulottuvuus, joka kasvaa 1 cm kunkin akselin. Kuitenkin nyt, hänen 4,37 metriä pituus, koko on hieman keskimääräistä, kun taas aiemmin kehystetty suurimpia.

Kuitenkin tärkein syy tähän vähentävät toimenpiteet saadaan kiireesti vähentää massaa, Viime sukupolvet se oli noussut tasolle, joka teki hänestä eniten lihavia luokka. Ja tietenkin, sitä enemmän painoa sinun täytyy siirtää kulutus lisääntyy ja reaktiot auto on vähemmän ketterä, vaikka vahvistettava alusta, jarrut, pyörät ... pitämään enemmän kysyntää.

Opel Astra, koki ihmeellisen ruokavalio

Opel sanoo pelkistetty paino uuden Astra 120-200 kg, mallista riippuen. Joskus näemme, että nämä luvut osoittavat valmistajat yleensä enemmän teoreettinen kuin todellinen, koska monet ovat siirtymässä kerralla "supistaminen." Ja tietenkin, ei punnita sama kuin V6-moottori, joka inline-neljä tai tricilíndrico sitä. Kun kyseessä on Opel Astra luvut eivät valehtele. Ei ole yllättävää, käytännössä vieläkin leikkauksia, vaikka niitä ylimääräisiä puntaa voi olla vain johtui laitteet, koska viimeinen yksikkö edellisen sukupolven kanssa 1,6 CDTI tuotti 1570 kg asteikot. Tänään todennettu 202 vähemmän. Uskomatonta! Se on vähentäminen 13 prosenttia.

Mutta katsokaa missä he ovat olleet niin paljon pienempi tilavuus. Piste, jossa eniten on pyritty on elin, kanssa harvennus 77 kg käyttämällä lujien terästen, mutta myös seistä 50 alusta, jossa subcahsis ja kevyempi junat liikkuvan. Ei myöskään ole triviaali 11 kg elektroninen Näyttää siltä valhe, keveys ja miten vaikeaa vähenee, kun tekniikka on edelleen merkittävä, The 11 pyörät tai 10 kukin näistä osista: vaihteiston ja istuimet, ne ovat nyt ohuempi.

Opel Astra, varhaisia ​​versioita saatavilla

Markkinointi uusi Astra hän alkoi viisiovinen elin, joka alkuvuodesta 2016 liittyy Opel Astra Sports Tourer perhe. Tarkoitus ei ole kolmiovinen coupe tyyli, nimeltään Opel Astra GTC jos nämä elimet ovat yhä alhaisempaan kysyntään. Mitä neliovinen sedan, jatkavat myymistä ilman sukupolvenvaihdos veljiensä alueella.

moottorit, Bensiinin perustuvat 1,0 Ecotec turbo suorasuihkutus 105 hv, hyvä ratsastaa ja hienostuneisuus arkkitehtuuristaan. kantaesittää 1,4 Turbo kanssa 125 tai 150 hv, erittäin mukava ja erittäin alhainen kulutus, ja se piakkoin täydennetään 1,6 Turbo 200 hv.

Opel Astra 1.6 CDTI-136, valokeilassa

Mutta ne ovat dieseli jotka keskittyvät enemmän huomiota. Tällä hetkellä nivelletty tunnetut 1,6 CDTI versiot 110 ja 136 hv. 136 hv, pysyy Hevonen yleisimmistä 120 tai 150 hv, joka voi olla kaupallinen haitta tällä tasolla esiintyy vain Hyundai i30 1,6 CRDi, 1,6 CRDI Kia C'eed, Mercedes 200 CDI Renault Mégane 1,6 dCi tai. Mutta käytännössä näemme, että on erinomainen kaikkiin tarkoituksiin; alhainen polttoaineen kulutus ja parempi suorituskyky kuin paras 120. Nyt Tuntuu hieman pehmeämmältä kuin edellisen sukupolven lähetyksen aikana vähemmän tärinää matkustamoon. Se on hyvä basso, laajasti täyttää suorituskykyä ja alhainen kulutus -0,2 l / 100 keskimäärin vähemmän kuin ennen, mutta koskettaa tulos hieman karkea. Lisäksi sen ääni jotain pahempaa.

Opel Astra, dynaamisempi

Riittävä kävellä muutaman metrin huomata korkea evoluution saavutettu ajo. Eikä vain siksi se tuntuu laatu korkeampi liikkuva, ja sen vieressä viitteen luokka, kuten Ford Focus, ja verrattavissa Seat Leon ja Volkswagen Golf ketteryyttä, vaikka ne ovatkin pikkutarkka ei saavuta samaa vahvuutta voittajana. Mutta se on alueilla, joissa he todella tietävät käyrät uuden Astra, jossa on tarkkuus ei vielä tähän mennessä. Tämä helpottaa osoitteen, joka huolimatta siitä, että sähköinen ei vaadi korjausta, saavat hyvän kosketuksen ja pehmusteet jääneet ominaisuus pystysuuntaiset liikkeet raja. Se myös parantaa käsittelyn manuaali, mutta ei täysin irrallaan sen ominaisuuden taikinamainen tuntuu, ja jarrut. Koska sen pienempi paino, halkaisija taka levyjen vähenee, koska laitteet on tukea vähemmän painoa, mutta jossa on yllättävä parannus. Se sattuu olemaan vieressä Focus tai V40 välillä enää jarrutusmatkan voidaan sijoittaa keskiarvon yläpuolella, vaikka ei lähestyä uskomattoman valikoiman León TDI, viittaus tässä jaksossa.

Opel Astra, pienempiä ulkopuolella mutta ei sisällä

Huolimatta leikata ulkomitoissa, kekseliäisyys tekee mahdolliseksi löytää anteliaampi tilavuus. Selkänojien hienoin etuistuimet tai takapenkki sijaitsevat alemmalla tasolla muutamia temppuja saada se, mutta ei yksin. Parempi suunnittelu voi tarjota nostettu 2 cm enemmän leveys takana ja toinen sekä jalkatilan ja korkeus. Samaan aikaan muut mitat. Loistaa jälleen hyvän ergonomian suurelle prosenttipiste ihmisiä, kun taas keskikyynärnojan voi törmätä kyynärpää kun vaihteen vaihtamiseen, jos olemme löytäneet istuintyyny matalassa asennossa. Emme ole yrittäneet LOAS istuimet vakio, mutta Ergonominen urheilun AGR sertifiointi, sähköisesti säädettävä korkeus, nelisuuntainen ristiselän säätö ja laajennettavissa penkillä (600 euroa) katsomme täydellinen; joko tukea, mukavuutta tai kuinka kehomme sopeutuu.

Ei työnny laadukkaita materiaaleja. Se on hyvin viimeistelty, mutta sillä on vain pehmeää muovia päälle kojelautaan ja ovet, loput paljon runsaasti kovanaama. Kaipaamme lokerossa suurempia aukkoja, joissa esineitä tai jättää suurempi, erityisesti versiot mekaaninen käsijarru, joka tarjoaa vähemmän tilaa alaosaan keskikonsolissa.

Jos ei matkustamossa tila on menetetty, emme voi sanoa samaa runko, joka on Suuri hyöty. 320 litraa vain suurempi Volvo V40 (275 l), kuutio lähes puolet Honda Civic (500 l) ja on 30 Seat Ibiza. Ainakin hänen asunnossaan löytyi tilapäinen varapyörä.

Opel Astra, palkkio laitteet

1.6 CDTI 136 hv on käytettävissä vain kahdella korkeimmalla päättyy: Dynaaminen ja Excellence kuin ensimmäinen merkki keskittyi enemmän urheilullisuutta ja toinen maksimaalisen mukavuuden. Ensimmäisen sarjan ominaisuuksia: Kaksivyöhykkeisen ilmastointi, kamera Opel Eye, painike "Sport", urheilulliset istuimet, sumuvalot, kosketusnäyttö 7 " matkamittari, vakionopeussäädin, neljä sähkökäyttöiset ikkunat ja 17 "vanteet.

Se on myös vakiona Opel Star kanssa vapaa-yhteys vuodeksi. Se on Personal Communications Assistant erilaisia ​​palveluja, jotka jo toimivat Yhdysvalloissa lähes kaksi vuosikymmentä. Törmäyksessä Jos turvatyyny laukeaa, ja asukkaat eivät vastaa puheluun, se lähetetään automaattisesti pelastushenkilöstö onnettomuuspaikalle; luo wi-fi laajakaista, 7 laitteita virran; mahdollista älypuhelimen, sulkea tai avata auton ovet, kytke valot, tarkista öljyn elämän ...; pyytää osoitteen ravintola tai muuhun kohteeseen, kun se on ladattu selaimeen tai poliisi voi kommunikoida GPS-sijainnin automme jos olemme aiemmin ilmoitettu varastetuksi.

Joukossa on monia vaihtoehtoja, erinomaisilla eksoottisia hieronta- ja ilmanvaihto imu, varsinkin kohokohtia LED-valaistus matriisi Intellilux (850 euroa). Ensimmäinen laatuaan kompakti segmentissä. Se koostuu 16 segmenttien johtanut jatkuvasti säätää ajo pysyvästi pitkät häikäisemättä muuta liikennettä, luomiseen mobiili tummia alueita. Havaitsemiseksi valot muut ajoneuvot Opel Eye etukamera (mukaan lukien mahdollinen etutörmäyksessä varoitus Automaattijarrutuksen jopa 60 km / h, kaistalla pysymisen avustaja, lukija liikennemerkit ...).

Tekemän tutkimuksen Darmstadtin teknillisen yliopiston (Saksa), yli 80 km / h kuljettajan puoli tunnistaa esineet välillä 30 ja 40 metriä ennen, mikä lisää reaktioaika 1,5 sekunnin kuluessa.

Opel Astra, kilpailukykyiseen hintaan

Uuden sukupolven Astra myös Stomp sen hinta / tuotteen alennus 2975 euroa tämän version, osittain 20325, jotain, joka voi lisätä monipuolinen luettelon vaihtoehtoja, mutta aina kilpailukykyiseen hintaan.

Tavoitteena Uuden Astra on tullut yksi viittauksia sen segmentillä. Jos jätämme syrjään lisälaitteisiin lisää mitään olennaisesti uutta, mutta se saa paremmin kuin koskaan erinomaisen tasapainon kaikissa osissa ... paitsi takakonttiin, mikä vaikeuttaa vähimmäiskapasiteettiasemassaan. Ja sillä on hyvät Mimbres onnistua.

Saatat myös olla kiinnostunut

Opel Astra 1,0 Turbo

http://www.autopista.es/novedades-coches/articulo/opel-astra-2015-quinta-generacion-103950

http://www.autopista.es/reportajes/articulo/nuevo-opel-astra-2016-frente-rivales-compactos-analisis-104667