Yhteyshenkilö: Lexus NX 300 H, anti-Audi Q5

Lexus NX 300H testiLexus NX 300H testiLexus NX 300H testiLexus NX 300H testi

Lokakuussa se menee myyntiin Espanjassa uusissa lexus NX sen versio 300 H, hybridi bensiini sähköllä kanssa 197 hv kokonaisteho. Ensi vuoden helmikuussa saapuu 200 T, uuden nelisylinterinen moottori ja 2 litraa turboahdettu saadaan 238 hv. Ei tule diesel-versiot. Kaikissa tapauksissa voit valita etu- tai kaikki neliveto. 300H perusversion maksaa 38300 euroa.

ulkopuoli Uusi Lexus NX, of 4,63 metriä pitkä, seuraa kanuunoilla brändin suunnittelu jo nähtävissä uudessa GS ja IS, jossa suuri etusäleikkö muotoinen diábolo- ja tehneet uusia -tuotteita, kuten urheilua RC. Design-elementteinä myös korostaa ovenkahvat ja suuret peilit. Entinen ovat LED pohjassa joka syttyy lähestyttäessä autoa. Jälkimmäinen on myös sama valovoima elementti sekä muodot, jotka seuraavat tyylillinen kaanon verkkoon.

Lexus NX 300H testi valaistus On erityisen kunnossa, kaikki versiot johtivat päivänvalon ja risteykseen ja ajoittaista ja jarru. Jotkut voivat valita palkin myös tätä tekniikkaa. Kaikkiaan NX varustettu 90 lediä. Se voi myös johtaa autoresizing valot, jonka se saa virtansa kameran tuulilasiin ja havaitsee ajoneuvon muuta sitten crossover ja päinvastoin kauan kuin tie on selvä lähestymistapoja.

Sisustus hyvin varovainen

Sisällä löydämme kourallinen ratkaisuja, jotka myös herättää huomiota, kuten Matkapuhelimen laturi tai muita elektronisia laitteita. Mukaan Lexus on ensimmäinen auto maailmassa ajaa tätä tekniikkaa. Yksinkertaisesti älypuhelimeen noudattaa kansainvälisiä protokollan Qi, asettamalla se lokeroon keskikonsolin, katso lisätä akun latauksen ilman tukkeutumista.

Olemme myös halunneet ratkaisun takaistuimet sähköisesti kokoontaitettava: Paina vain yhtä painikkeista kojelaudan, sivuilla takaistuimet tai takakonttiin itselleen siten, että istuin on taitettu 10 sekunnissa painikkeita. Muuten, runko Sen kapasiteetti on 550 580 litraa -aina renkaanpaikkaussarja sijasta repuesto- pyörän ja riippuen siitä, onko se on hybridi-versio tai turbo, vastaavasti. Se on hieman suurempi kuin Audi Q5 (540 litraa) BMW X3 (550) mercedes GLK (450) tai Volvo XC560 (490), sen suurimmilla kilpailijoilla.

Autossa Tämän hintaluokan oletetaan, että laatu materiaaleja ja niiden säätö matkustamossa raitoja korkea, ainakin neljä yksikköä voisimme ajaa ja olivat prototyyppejä tuotantoon käynnistin. Korostaa erityisesti kehotuksen Shimamoku hoito kiillottamiseen puu antaa kiillotettu katsoa, ​​mutta vähentää heijastuksia. Tämä tapa puun peräisin Yamaha pianos, Lexus käyttää GS-ja LS. Olemme myös halunneet äänentoistolaitteet käytettävissä, joka voi olla kaksi: "perus" allekirjoittanut pioneeri, Se on 10 kaiutinta; kun taas yläpäähän, 14, alkuperäisen Mark Levinson.

jatkuva

NX 300 H on 2,5 litran siirtymä 143 hv joka yhdessä muiden 50 kW: (68 HP), jolloin saadaan yhdistetty kapasiteetti enintään 197 hv. Kun kyseessä on etuveto versiot, molemmat moottorit sijaitsevat moottoritilassa. Mutta kun se tulee nelivetojärjestelmä, sähkömoottori on vastuussa siirtämällä takapyörää ja sijaitsee taka-akselille.

että Lexus NX 300 H johdon järjestelmä hybridit brändi ja Toyota myös toistaa. Kulkiessa pelkällä sähköllä tilassa rajoittuu muutaman kilometrin korkeintaan ja, kuormituksesta riippuen ottaa akku, liikkeeseen vain sähköinen tila on enemmän tai vähemmän saatavilla.

Lexus NX 300H testi siirtyminen välillä pysähtyy työskentely sähkömoottori ja alkaa terminen Se on erittäin pehmeä ja liikenteestä riippuen olosuhteista ja vaatimuksiin moottorin, se voi tulla huomaamaton.

käytös tämä on hyvä ja kun otetaan huomioon, että kuka ostaa tämä auto ei pidetä kovin houkuttele puhdas suorituskyky on enemmän kuin tarpeeksi. Sen suunta on riittävän täsmällinen ja tacking käytös hyväksyttävää teillä. Parannettu valtatiet, jossa kaikki on mukavasti arvostaa SUV Premium näin. Ainoa vaan, että asettaisi hänet on käyttäytyminen muutoksen CVT. Käyttötilassa ECO, olisi vaadittava akun nopeasti, auto reagoi jopa paljon kierroksia, mutta viivästyttää toimitusta. Tämä "lipsumista" niin tyypillistä muutosten CVT tila on vähäisempi, jos olet valinnut urheilu.

tämä lexus Se on hyvä valinta, tietenkin, niille, jotka haluavat Premium SUV mutta eivät halua yksi merkkejä, jotka ovat aina mielessä. Mutta ei yksin itse tarjoaa hienostuneisuutta, suunnittelu ja enemmän kuin tarpeeksi kilpailemaan saksalaisten tuotemerkkejä eroa. Lisäksi, vaikka laitteet ja teho on jopa hieman pienempi aloitus- versio on huomattavasti halvempaa (38300 euroa) Kuin Audi Q5 Hybrid, joka on saatavissa 60000 euroa.

Lexus NX 300H. hintoja

versio

Hinta (€)

kaiku

38300

yritys-

40200

toimeenpano-

46700

F-Sport

55900

ylellisyys

64500