Testi: Ford Fiesta ST, erittäin pieni tulivuori

Testi: Ford Fiesta STTesti: Ford Fiesta STTesti: Ford Fiesta STTesti: Ford Fiesta ST

nyt taas Se on täysin uusittu luokkaan pienten GTi, Olen vakuuttunut, että mielesi on jäsentää sen kahteen: jotka liikkuvat rajalla 180 hv, sillä trio autojen VW -Fabia, Ibiza ja Polo, eksoottisia konnotaatio muuttaa kaksinkertainen kytkin ja kaksinkertaisesti sobrealimentado- moottori Mito QV tai Corsa OPC; tai jo skaalattu tai ylittää kaksisataa hevosta, 208 GTi ja Clio RC viittauksia, mukana on erilaisia ​​vaihtoehtoja Mini tarjoaa hinta-toisessa maailmankaikkeudessa ja myös valtuudet Corsa Nürburgringissä mekaanisella itselukittuva tai Juke Nismo-. Mutta nyt kun Ford on tehnyt radikaalin kääntyä tuotteen, mielestäni on kohtuullista, että alamme kiivetä Fiesta ST on pääsarjassa. Minä tiivistää niin helppoa, mutta sitten ojentaa yksityiskohtaisesti: Se on moitteeton dynaamisesti GTI ja prestacionalmente puhuminen ei ole vain mennyt ryhmä "suuri"Mutta lähes kaikki suuret power kilpailijat syö.

Dame keppiä. Kuten saat nähdä -Ennemmin tai myöhemmin on täydellisin erityinen olet koskaan kuvitellut yli tusina Autot-, kaikki nämä uudet pienet GTi käyvät läpi tätä "sivut" ja olemme jo ollut tilaisuus kilometriä ja käyrät heidän kanssaan, joten riippumatta suorituskykyä tai käyttäytymistä jokaisen, Mielestäni osapuolella on laatu, joka näyttää siltä, ​​että on erityisen kiinnostava: tunne kestävyys, joka lähettää yhtä urheilua. Satojen käyriä, ojien kirjaimellisesti purrut etsivät että eläviä asfaltin reunan ajorata, rikki asfaltti jossa kiviä, hyppää tai ottaa moottori ja jarrut äärimmäisiin ylikuumenemisen syntyä Fiesta saa liikkuvan kuin ensimmäisenä päivänä, ilman pienintäkään merkkiä kidutuksen.

Ford Fiesta ST urheilua

Tavallaan se on laatu, joka kestää aiempien sukupolvien, koska persoonallisuuden käyttäytymistään vaikka se ei ollut koskaan ollut Fiesta ST tällaiseen mekaanisen tasolla. Uusi moottori on tullut hänelle kuin valettu. Hyvästit miellyttävä imuroida mekaniikka, nyt EcoBoost on se, joka puhaltaa uutta ST. Standardi teknisesti: 1,6-litrainen, suora injektio, turboahdin, muuttuva vaihe ... mutta ainutlaatuinen. Enemmän tai vähemmän oman kehityksen, muut jakavat Jos Ford moottori on yksinomainen. Periaatteessa kun se saapuu, enemmän intercooler- Focus, joilla on sama etenemisen, elastisuus ja vahvuus; Se on kevyt autosta ja suljetun suhteita muutoksen jotka korostavat merkki ja boolia. Ja ennen kaikkea, ääni. Korkea? En välitä. Kaunis. Tämä johtaa järjestelmään, joka välittää värähtelyt pääsy kaikupohjaan kojelaudan takana kahvat. En tiedä, jos halusin sanoa vaimolleni, että tämä Fiesta ST kuulostaa liian ... Kumpikaan kuullut eikä kuunnellut koska mielestäni Fiesta teitä eksytä, tarttuu teitä.

En tiedä, miten pidät GTi teitä, ei ole ornamentations eikä yksityiskohtia galleriaan, ainoa mitä GTi toiminnallisia elementtejä, Sanoisin melkein välttämättömiä: istuimet, jotka näyttävät magnetoitu, täydellinen poljin tuntea Joaquín Cortés joka stomped vaiheessa, ohjauspyörä erinomaisen pidon, paksuus ja tunnelma ja avain ESP ikoni sisältää joitakin parhaista yllätyksiä.

Pysäkki ajo, saavat ajaa. Aktiivinen, Urheilutila ja pois ovat kolme mahdollista tilaa vakauden. Tiedäthän, kuin arvoinen ajo ensimmäisenä saattaa tuntua liian tungettelevaa, mutta mielestäni onnistumiseen miten he onnistuvat ensimmäistä kahden tilan rajoja, koska et voi mennä todella nopeasti erittäin Fino Mutta ESP täysin lepotilassa, kun Sport-tilassa, kunnes on varaa tehdä asfaltin käyrät lähes entenderás- Luulen pidän sinusta ihmeessä tasapainossa ja siirtämällä painot auttaa pyörittämään takaliukulaakerin, tai liukuva lyhyt, että juna kuristusaukon koska käyrä pyrkii tulemaan suoraan. Kyllä, voit tehdä paljon parempaa ja luontevasti ajonvakautusjärjestelmä kokonaan pois, mutta loppuvat suojelusenkeli tarkkailee sinua karsaasti.

Ford Fiesta ST urheilua

Totuus on, että Tämä puolue on hyviä tapoja, kunhan se on melko herkkä ajotyyliisi, koska jos autolla ajamisen sijaan saavu ovat joku etsii kymmenettä edellyttäen jouduttaa hyvä jarrut, piirtää erittäin, erittäin hieno ja nopeuttaa oikeaan aikaan hyödyntää kuinka hyvin elektroniikan simuloi itselukkiutuvan ST tulee tosi tiralíneas.

Pesadoque paino dynamiikka tuntuu Fiesta ST kuitenkin, Pieni, ketterä ja kevyt, aina reagenssin etuhammas. Erittäin hauskaa, erittäin tehokas, mielestäni se on yliluonnollinen kyky tulla paremmaksi kuljettaja kuin olet, koska se ei ajoissa, meneillään tunteita ja että osapuoli ei kykene hallitsemaan sykettä. Kuten GTi rodun, ST osapuoli päätyy epämukavaksi. Satamien välillä, minä vain pysähtyen levätä ennen tankkauksen, ja ettei tämä eikä mikään muukaan 1.6 turbo on ystäviä viettää aikaa kun polttoaine loppuu todella. Siten elämän GTi kanssa yrityksen, kuiva suspensio, mutta kaikki laadultaan moitteettomia, mukaan lukien jarrut. Fordin mukaan kaikki ei ole kyse terästä näköpiirissä, koska puolueen ole liian suuria levyjä, jarrut ja hidastaa ja hidastaa. Miten Rakastan että päättyneen polkimen josta löydät lisäpisteen mordant. Uffff, joka hikoilee.

Ja kuivaa kädet, koska aiot käyttää niitä perusteellisesti. Plus siellä on paljon, paljon moottorin alle oikea jalka, voit käsitellä kytkintä ja muuttuvat niin häikäilemättömät että olen tuoda joitakin tuhannesosa nopeutta. Luuletko pieni koko ovat mitä tehdä näet maailman nopeutettuna mutta se on puhdasta ansioita, osoituksena hänen kertaa yrittäen auttaa teitä Clio RS ja 208 GTi kiihtyvyys. Sen tehokas moottori, turbo kuin se onkin, on takana 6000 rpm enimmäiskapasiteetti kierto, mutta myös muita tehontarve teet alla tulee hyvä coz ... Sinun sietokykyä on siellä vahvistaa tämän. Lopulta, lisää tehokkuutta, vaikuttavuutta, hauskaa, kestävyys, hyvät varusteet ja paras hinta ja tulos on ... kyllä, Fiesta ST.