Renault Megane, Opel Astra ja Peugeot 308: taistella anti Diesel

Renault Megane TCe 130, Opel Astra 1,4 Turbo 125 ja 130 Peugeot 308 1,2 PureTechRenault Megane TCe 130, Opel Astra 1,4 Turbo 125 ja 130 Peugeot 308 1,2 PureTechRenault Megane TCe 130, Opel Astra 1,4 Turbo 125 ja 130 Peugeot 308 1,2 PureTechRenault Megane TCe 130, Opel Astra 1,4 Turbo 125 ja 130 Peugeot 308 1,2 PureTech

Renault Megane TCE 130HP, Opel Astra 1,4 Turbo 125 hv ja Peugeot 308 130 hv 1,2 PureTech kohdata bensiini taistelu päivä. Näistä ympäristökysymyksissä olemme kaikki tunnetut ja on hiljattain palannut radan monet käyttäjät hylkiöinä bensiinimoottorit. Mutta takaa tulevaan Valmistajien kehittää vaihtoehtoja modernin dieselmoottori, jonka se on käytännössä monopoli autojen markkinoilla (jopa 80 prosenttia Espanjassa), paitsi hyvin erityisissä markkinaraon. Tänään on vielä ehdoton enemmistö dieselöljyn myyntiä, mutta nousuun bensiinimoottorit perinteisiä segmenttejä ovat myös tervetulleita. Menemättä enempää, myynti Espanjassa helmikuussa 2016 ovat jättäneet käsittämättömän nopeuden äskettäin: 40,4 prosenttia ja bensiinikäyttöisten. Tietenkin on luokkia (kuten kansalaisten tai apuohjelman), jotka sopivat, mutta myös välillä kompakti autoja kuume nousee bensiinin.

teknologiastrategiaa Siksi otetussa bensiinimoottoreissa sopeutua kertaa on ollut minituarizarlos ja etsimään tarjonnan ja dieselin, hienostunut rehu turbo suorasuihkutus. Iltansa Astra Opel Se on kehittänyt uuden moottorin 1,4 Turbo näitä ominaisuuksia ja Muuttuva venttiilien ajoitus, lisäksi valmistus kevyestä alumiinista. Opel etenee sitä versio 150 hv ja tämän equilibradísima 125 hv On silmiinpistävää sen valtava sujuvuuden, erittäin hiljainen ja suuren ajonautinnon. Sama tuntemuksia lähettää sinulle uusi 1.2 TCE 130 hv vastikään julkaissut Renault Mégane, auto, joka tuntuu eniten miellyttävä ajaa heidän hienomotoriikan. Omalta Peugeot 308 on myös moottori vain 1,2 litraa ja 130 hv, mutta hänen tapauksessaan lohko vain kolme sylinteriä, 4 sen kilpailijat. Ensimmäisestä et tunne niin hieno spinning kuin 4-sylinterinen, tuntuu joka värähtelee, mutta ensimmäinen vastaus matalilla käyntinopeuksilla 1,2 PureTech tricilíndrico on temperamenttinen. Joka tapauksessa, Kolme mallia tehdä koet ajettavuuteen bensiinimoottorit ja että paljon edistystä Diesel, koskaan olla sama.

Arvioi auton ilmaiseksiKuten sanoin, Opel Astra 1.4 Turbo on erinomainen ja pitkälti tunnet auton laadukkaampaa kuin Renault Mégane ja erityisesti Peugeot 308 jonka hieno toimii sujuvasti ja työntää sen moottorin, joka antaa kaiken matala- ja keskiaktiivisen käyntinopeuksilla hyviä tunteita työntövoima. Renault Megane TCE kiehtoo myös laatu ja tyytyväisyys, joka tuo sen mekaniikka, mutta myös stai moottori on vastaus tuntuu vähemmän viranomainen vain hyvin alhaisilla kierrosluvuilla. Peugeot 308 vastineeksi tuntuu enemmän elossa, jossa vastaus erittäin luotettava merkki turbo ja pitkä sukellus, me bensiinin eliniän. Joka tapauksessa, suorituskyky kolme mallia pystyvät ja tunnet ne hyvin mukava perhe moottoripyöräilijöitä tiellä.

Suurelta osin nämä kolme nykyaikaisten autojen kanssa bensiinimoottoreita Ne ajetaan lyhytaikaiseksi turbodiesel, eli hyödyntää basso / keskialueen sen moottorit ja nopea sen hyvä vaihteistot 6 nopeus tietyllä nonchalance. Kulutuksestaan, pohdintaa: verrattuna niiden vastaavia versioita Diesel, Opel Astra ja Peugeot 308 kuluttaa noin 30 prosenttia, ja 18% Renault Megane (ja bensiinin kustannuksia 15 prosenttia enemmän kuin diesel) mutta on myös totta, että Tie on tapana siirtää kaikissa kolmessa alle 6 litraa 100 kilometrillä ja vaikka suhteellisesti korkeampi, päivittäinen hinta on toisin. Kyllä, selkeä voitto Renault Megane joka todellisen kulutuksen puoli salausta meitä Vain 6.0 l / 100km, mennessä Opel Astra 6.5 myöhään ja Peugeot 308.

Renault Megane, Opel Astra ja Peugeot 308Renault Megane, Opel Astra ja Peugeot 308: Käyttäytyminen

niiden pieni bensiinimoottorit, ne ovat myös kaikki alumiini, Mukana myös erittäin hyvä dynaaminen tuntemukset telineiden Renault Megane, Opel Astra ja Peugeot 308. He tuntevat kevyempi opas ja hyvin yksinkertainen ja luotettava asenne hitaasti käyrä kuin niiden Diesel, suurempi kuormitettuina koskaan ennen. Siksi myös työ tuntuu pehmeämpi suspensiot. Opel Astra jälleen lähettää sinulle mukavuutta, tasaisuus, ajomukavuus ja yksinkertaiset ohjeet, joka johdattaa sinut pitää sitä tuotteena ja laadukasta hoitoa. Se ei ole vain hyvin ohut liikkuvan, mutta se pehmeys on myös erittäin ketterä ohjaus ja on omiaan rullata hyvin nopeassa kaarreajossa helposti.

Renault Mégane on hyvin samanlainen asenne. Se on erittäin mukava, hyvin varovasti pyörän ja sen suunta voit nopeasti ottaa hyvin luonnostaan, mutta kaiken kaikkiaan ei saavuta korkeaa Opel Astra. Peugeot 308, ja niin kuuluu viimeistely GT Line testattu yksikkö jälleen korostaa aina urheilun tuntemuksia. Kanssa kiinteämpi jousitus ja matalampaa profiilia renkaat, tunnet reaktiivinen auton ja plumb suuntaan, ja siksi suggestiivisesti ampua vahva, mutta ei siksi, niiden toiminta on ylivoimainen. Autot ovat yksinkertaisia, ilman liikaa kiloa tai CV, ja tässä piilee tasapainoa, ilo ja tehokkuutta ne kaikki.

Renault Megane, Opel Astra ja Peugeot 308: tilaa

Olemme jo tavanneet uudet Opel Astra ja Renault Mégane. Ensimmäinen korostaa erittäin hyvä Se tarjoaa tasoja asumismukavuusolosuhteet että takaistuimilla (2 cm enemmän kuin 308 ja 7 Mégane), mutta myös sen kiistanalainen takakonttiin vain 320 litraa todennettu (kuten monet apuohjelmia) ja vararengas. Toisaalta, se on korkealaatuinen viimeistely, erittäin hyvä yksityiskohtia, uusimmat laitteet, joissa on kehittyneitä aktiivisen LED-ajovalot tai Opel Star palvelua ja yleistä tunnetta ottaa kiipesi Astra luokkaan.

Renault Megane kääntää tapa hallita senttimetriä. Se tarjoaa erittäin hyvän boot (410 litraa mitattuna meidän tekninen keskus), mutta vähemmän jalkatilaa takamatkustajien. materiaalit, jotka kattavat osaston ovat vähemmän näkyviä kuin Astra ja tiettyjä yksityiskohtia (istuin säätimet) vähemmän tarkka, mutta myös on tai voi olla hyvin varustettu. Sinun tapauksessa se on merkittävä suuri keskeinen näyttö, joka voidaan asentaa (ei testattu yksikkö) ja laatikko konfiguroitavissa kellot ja ajotilaa. Lopuksi "veteraani" Peugeot 308 Se on suurin tavaratila (415 litraa), ja paljon käyttämätöntä tilaa, mutta on edelleen ainutlaatuinen sen ainutlaatuinen ajoasennon, joissa pyörän pienten rengas ja laatikko sobreelevado kellot vie ottaa eri asentoon kannattaa ensin totuttelua.

Saatat myös olla kiinnostunut:

Renault Megane 1,2 TCe 130 hv (video)

Renault Mégane kaikkia kilpailijoita

Renault Mégane 1.5 dCi vs VW Golf 1.6 TDI