Ensimmäinen testi: BMW X1, aktivointi on

Ensimmäinen testi: BMW X1, aktivointi onEnsimmäinen testi: BMW X1, aktivointi onEnsimmäinen testi: BMW X1, aktivointi onEnsimmäinen testi: BMW X1, aktivointi on

Uusi X1 syntynyt antamaan isku SUV markkinoilla palkkio. Yhtäältä se on hankkinut käskevä läsnäolonsa erittäin merkittävä yhdennäköisyys isoveljensä, X3, ja 100% näkökohta SUV poisto yhdellä iskulla mitään muistuttaa ensimmäisen sukupolven, enemmän kytketty matkailu-, tai korotetussa elin crossover- aito BMW X.

BMW X1Toisaalta, se on valmistettu GBP arkkitehtuuri etuveto ja poikittainen moottorit Baijerin yritys käytti myös, puuttumatta tarkemmin, Serie 2 Aktiivinen Tourer. Ja kaukana rikkomatta perinne, joka on luopua pituus- moottori ulkoasu on mahdollistanut suunnittelijat tuotemerkin toteuttamaan entistä avarat sisätilat, varsinkin mitä on tekemistä boot, joka kasvaa 85 litraa voittaa 500 ja takaistuimet.

Nämä ovat olleet korkealla 6 cm: n ensimmäisen sukupolven, mikä viittaa helpommin molemmat nostaa pienimmille ja heidän turvaistuinten toiminnallisuus innoittamana mpvs. Siten istuimet ovat yksilöllisiä ja anna kehittämistä tai kestää jopa 13 cm, mikä pidämme BMW kumppaneita myönsi tilaa Esittely- antaa jopa korkeampi kuin sarjan 5. kokoonpanosta riippuen, myös vaihtelut runko kapasiteetti on enemmän omiaan kuin edellisen sukupolven ja avaa sekä mahdollisuuden ottaa virtaa kuin kauko tunnustamista aukon liikkeen jalka.

Kiinnostavaa kyllä, tämä parannus sisäinen kapasiteetti on ristiriidassa vähenemistä lähes 9 cm akseliväli, lähes 4 cm vähemmän mitattuna koko pituus, menetys 2 cm leveys ja korkeus kasvua lähes 7 cm. Siksi hänen ulkonäkönsä on paljon vahvempi, korostettu vahva etuosa, jossa hyvin erottuva puskurit, voimajohdot sivuilla ja takana erehtymättömän merkki X

Aloita moottorit

BMW X1Saapuminen Espanjan markkinoilla on suunniteltu pidettäväksi ensi lokakuussa, siitä päivästä, jolloin voidaan valita joko bensiinimoottori 231 hv, The xDrive 25i, tai yksi kolmesta korttelin 2 litraa. Kaksi heistä, 20d ja 25d 190 ja 231 hv liitetään yksinomaan bensiiniä, veto kaikki neljä pyörää ja kahdeksan vaihteinen automaattivaihteisto. Tämä on momentinmuunnin ja lisäksi sen moitteetonta toimintaa, joilla on vain vähän luistoa, kohokohtia sisällyttää Vapaavaihde Eco-tilassa niin irrottaa moottori, kun se ei enää nopeuttaa verenkierrossa välillä 50 ja 160 km / h huomasi sitten virran säästämiseksi. Tarjous on täydentää 150 hv sDrive 18d, aina käsin kuusi suhteet ja etuvetoinen, mikä mahdollistaa brändin tarjoavan houkuttelevan hinta jälleenmyyjille soittaa sekä poikkeuksellinen taso kulutus (4,3 l / 100 km).

Maaliskuussa ensivaikutelmistaan ​​asui kyytiin kaksi voimakkainta versiota sekä lisävarusteena saatava renkaan 18", puhuimme valta liikkua kehon ilman ongelmia ja tyydyttää ihastunut nopea ajo, ajomukavuus, ajo tarkkuutta ja mukavuutta että ilmajousitus DDC Voit tarjota. Tämä on säädeltyjä valintapainiketta kootussa tilassa (urheilu, mukavuus ja Eco), mutta riippumatta ennalta valittu, järjestelmä vaihtelisi niiden kiinteys koskevien tietojen perusteella ajamiseen antureiden.

BMW X1Vaikka ei sen tarkoitus, X1 on muutamia mielenkiintoisia järjestelmiä, jotka helpottavat työtä niille, jotka aikovat uskaltaa monimutkaisempaa kuin asfaltti kuivalla maalla. Se on tehokas luistonesto, sekä pito parantaa nopeudella ja ohjausjärjestelmä laskunopeus neljän pyörän saavuttaa parannettu motorisia taitoja X1 permiténdole jättää asfaltti tai siirtää helpommin heikosti kiinni pintoja, kuten hiekan tai lumen. kuitenkin meidän ei pidä unohtaa, että tämä on SUV ja maavara 18,4 cm ja epäsuotuisa kulmat kaikki Terreneros (17'7º hyökkäys, ventraaliseen 16'7º, ja 20,6º lähtö) paremmin ei mennä paikkoihin liian paljon mutkistaa veto antaisi meille.

automaattinen lentoperämies

X1 on linja uusinta BMW kannalta mahdollisuuksia varustaa ja sopeutua omaan makuun. Niin, se näkyy kolme sisustus riviä: xline, Sport Line ja M-Sport, jotka voidaan yhdistää tavanomaisia ​​vaikuttava lisävarusteiden. Korostaa tässä suhteessa Head Up Display, tiedot projektiojärjestelmällä tuulilasiin, joka yhdistää tiedot nopeus käsittelyssä signalointiliikenteelle ja selain ja tulee liittolainen turvallisuuteen.

Samassa mielessä Ajonvakautusjärjestelmä integroi ryhmittymän varoituksen tahtomattaan vaihtaa kaistaa, muutos avustaja valot, varoituksen liiallisesta lähestymistavan edellisen ajoneuvon ja sanoi lukemisen liikennemerkkejä. Sen kehitystä, Ajonvakautusjärjestelmä Plus, sisältävät aktiivisia vakionopeussäädin joka ylläpitää nopeutta välillä 30 ja 140 km / h asettamat kuljettaja pitämällä etäisyyttä valitaan edellisestä autosta. Lisäksi pitää auto sen lane kiertävä 60 km / h voisivat hienovaraisesti siirtää pyörä ilman kuljettajaa osallistumista, tuoda esiin mahdollisuuksia elektronisia apuvälineitä kehittämä baijerilaisen yrityksen.