Ensimmäinen testi: Volkswagen Passat GTE sedan kuluttaa vähemmän

Ota: Volkswagen Passat GTE sedan kuluttaa vähemmänOta: Volkswagen Passat GTE sedan kuluttaa vähemmänOta: Volkswagen Passat GTE sedan kuluttaa vähemmänOta: Volkswagen Passat GTE sedan kuluttaa vähemmän

Volkswagen Passat GTE myös voittaa otsikko, kuten se on tehnyt pikkuveljensä Golf. Tämä auto käyttövoima hybridi- tai plug-in on peräisin yhdistelmä 1.4 TSI bensiinimoottori, jossa on turbo ja suorasuihkutus ja 156 hv suorituskykyä sähköisellä 115 hv joka on sijoitettu polttomoottorin ja suora vaihdelaatikko ja kuusi suhteet (tunnetaan DSG). Tämä seos yhdessä 218 hv ja vääntöä 40,81 mkg.

Volkswagen Passat GTE sedan ja kiinteistöjen

Ensimmäisessä dynaamisessa kontakti odotimme hiljaisuus ja tasaisuus boot, joka on aina sähkö tilassa, edellyttäen, että ioni-akku on pienin kuormitus. Tuloa toiminta bensiinimoottorin riippuu johdon tekemään kaasupoljin ja nopeutta. Keskusohjauksesta ruutuun meillä on pääsy eri ajotilaa.

sähköinen käyttövoiman 130 km / h

Varmasti mielenkiintoisin asia tässä autossa on sen akku antaa meille Kävely sähköinen tilassa (Kuormitettu) ja 50 km, autonomia kannalta 'normaali' ajo on jonkin verran alhaisempi. Yllättävää kuitenkin, että Sähkömoottorin avulla voimme kääriä jopa 130 km / h, jotain, näimme testissä aikana muutaman metrin, että reitti ansiosta saaneet aikaan tämän nopeuden laillisesti.

Jos me yhdistämme autonomiaa tarjoamia polttoainesäiliön, niiden julkistamista 1100 km. Meillä oli vähän aikaa testata sitä tässä mielessä, mutta kojetaulun osoitti huomattavasti vähemmän, erityisesti ensimmäisen tunnin ammunta. Kuvitella, että nämä tiedot ja keskimääräinen mainostetaan 1,6 l / 100 km, Ne vaativat ajo optimaaliset tieolosuhteiden, saavuttamatta suurilla nopeuksilla ja sen jälkeen hyödyntämällä asema 'B' (Käytettävissä vaihde valintavipu ja on suuri kapasiteetti palautuminen energia). Nostamalla jalka pois kaasupolkimelta ja jarrutuksissa, tätä tekniikkaa myös käyttää lataamiseen akun.

Jos tarkastellaan etuja, voimme nähdä, että kiihtyy 0-100 km / h 7,4 sekunnissa, nopeammin kuin 1,4 TSI bensiini versio (150 hv), mutta hieman hitaammin kuin 2,0 TDI 240 hv.

ajotilaa

Volkswagen Passat GTE

Jos etsimme maksimi dynamiikka uudessa Volkswagen Passat GTE GTE ovat keskeisessä ja ensimmäinen muutos saapuu kautta moottorin ääni, paljon urheilullisemman. Lisääntynyt herkkyys kaasupoljin, nopeampia muutoksia DSG suunnassa jonkin verran kovempi ja kiinteämpi jousitus askelman. TSI johto on myös hieman muutettu siten, että meillä voi olla takeet 218 hv ilmoitti. GTE tällä tavalla, saannot ovat erittäin hyviä, auttoi tupla-kytkin vaihteisto. Jos kahlittu käyrät, Passat ei ole esitetty tuskin havaittavissa, että lisääntynyt paino 1722 kg 1646 kg vastaan ​​tavanomaisesti Passat, myös auttoi koska akku on sijoitettu hyvin pieni kanta alle takaistuimen. Runko tilavuus on 586 litraa, saman kapasiteetin kuin tavanomainen versio.

Vastakkaisella puolella, voimme valita uuden Volkswagen Passat tiellä "Akun latauksen', mikä tekee TSI keskityin tuottavat sähköä akun lataamiseen -a 120 km / h vakio, voimme ladata akkua 80 prosenttia ajassa 45 minuuttia ja hour-. Kyllä, kulutuksen lähestymistavat ja saavuttaa jopa ylittää kahden luvun. On selvää, vastineeksi sähköliesi useita kilometrejä uusista Taajamaan, hilloa tai viimeinen venytys mennä, missä pisteessä keskivertokuluttaja laskee.

Tilassa myös saatavilla 'Battery Hold', ei anna kenenkään kustannuksella akkua. Näin voimme hyödyntää bensiinimoottorin ja toivoa löytää paikka, jossa käytämme sähköä.

paikoilleen 'E-Mode', tulee olemaan Johdonmukainen käyttö sähkömoottorin, että siirtyy automaattisesti 'Hybrid' -tilassa kun olosuhteet vaativat (kuollut akku, potkaisi kaasupolkimen yli 130 km / h). Jälkimmäisessä ajotilan, vuorottelevat ajoittain urheilullisemman 'GTE' on se, joka valitsi meidät tiellämme vain tunnin matkan päässä. Kulutus pysyi välillä 5 ja 6,5 ​​l / 100 km, ei ole merkityksetön lukuja sedan tämän segmentin ja tarjontaansa.

Passat GTE lippulaiva

Näkyväksi ja tyypillinen pää tuotemerkki, tämä GTE säädetään Volkswagen Passat pintamateriaalit ja laatu asiakkaiden odotusten tämäntyyppisen ajoneuvon. Tarjoaa serial elementtejä päiväajovalot LED tyyppiä, kotelot jarrusatulat maalattu sininen, 18 tuuman pyörät, nahka ja takana Pysäköintikamera plus vaihtoehdot 'premium' nimellä "Head-Up Display, 19-tuuman pyörät, '-järjestelmänDigitaalinen Cockpit " ja eri liitännät palveluja.

Latausvastake Volkswagen Passat GTE

Times Ne ilmoittivat lataa 4 tuntia 15 minuuttia tavanomaisen socket, kun taas jos teemme päätöksen nopeasti lyhenee kaksi ja puoli tuntia. Tämä päätös on oikea logon sijaitsee ruudukko, toisin kuin Golf GTE, mikä on hieman alle logon. Syynä on se, että Passat GTE on tutka ACC (mukautuva risteily nopeus) ja sijaitsee siellä.

hänen Julkaisupäivä Espanjan markkinoilla tapahtuu alkuvuodesta 2016, mutta käy Saksa (lokakuu 2015).

vielä ei ole virallisia hintoja, mutta näyttää siltä, ​​että Se maksaa noin 45000 euroa, varmasti kerran alennukset on sovellettu ja brändin Movele suunnitelma.