Mitsubishi Outlander 2016, parannukset 360 astetta

Ensimmäinen testi: 2016 Mitsubishi OutlanderEnsimmäinen testi: 2016 Mitsubishi OutlanderEnsimmäinen testi: 2016 Mitsubishi OutlanderEnsimmäinen testi: 2016 Mitsubishi Outlander

Se oli vuonna 2012, kun se on teknisesti, otti harppaus edellistä sukupolvea. Nyt se virittää noin tuotteen hyvän pohjan. Hyvästit barokin ja epämääräiset edessä että mikään Hyväksytty raikas ja urheilullinen kuva edustavat tavaramerkkiä. Se on yksi suurista muutoksista, tai pikemminkin, paljain silmin nähden asiakkaalle. Mutta ihon alla, paljon enemmän. Sinun täytyy istua ja ajaa, mutta lupaan huomaat enää ensimmäisestä mittari, mutta koska sulki ovensa. Ensinnäkin Mitsubishi määritellä tämä kehitys toteutetaan dynaamisena hiljaisuus.

Ja työ on pyritty juuri tämä laadun parantaminen: melun vähentäminen, tärinä ja kovuudessa. Superior eristys, parempaa elämänlaatua. tavoitteesta saavutettu. Se on vaikeampi hahmottaa uusia leimaamalla osat, mutta on olemassa. sen pituus on 40 mm suurempi ja vaikka korkeus tai leveys mitat ovat muuttuneet, uusi muotoilu yrittää väittää, että Outlanderiin on alempi ja leveämpi.

Sen rakenne on nyt jäykempi ja mahdollistaa pitää siitä maksaa enemmän kiloa edelleen parantaa komponenttien ja laitteiden. tarkasti, 30 100 parannukset keskittyvät alusta, moottori, runko ja pyörät. Vahvikkeet edessä suspensio, värähtelyn vaimennin edessä alikehyksen, kohdat vahvempi, jäykemmät jouset tai osoitteen asetukset liimaus ovat muutamia esimerkkejä. Selkä, työ on samanlainen. Ja jossa elimistö joutuu enemmän työtä, normaali terästen väistyä erittäin suuri vastus. Kuorrutus, iso ja runsas työn äänieristys materiaalien paksuus, tiheys ja sopivaa teknologiaa.

sisusta

Sisustus on myös uutta paikkaa, materiaalien parasta ulkonäkö ja laatu tai uusi iho plug-in hybridi PHEV, sekä turvalaitteiden saatavilla, lisätään kiihtyvyys lieventäminen järjestelmä joka voi estää pieni isku pysäköinti -vähentää kiihtyvyys jos anturit havaitsevat esteen alle 4 meters- tai perifeerinen kammiot 360. Lisäksi kaikkien -Ennen Outlander vain PHEV-, count Paras versio neliveto-Mitsubishi, nimeltään S-AWC. Poikittaiskiihtyvyystunnistimella ohjaus ja aktiivinen tasauspyörästön, Voit jakaa vääntömomentin jakautuminen ulkoa ja sisältä aiheuttaa kääntämisen vaikutus ja parantaa ajoneuvon ketteryyttä. Uusi valikoima on myös uusi versio 5 paikkaa ja etuvetoinen saatavana moottorin 220 DI-D.

Mekaanisessa osassa, ilmeisesti ei mitään ihmeellistä, mutta se on tehdä suuri puute. Paras uutinen on, että luvattu suurempi hiljaisuus on selvästi nähtävissä 220 DI-D ja edelleen korostaa sähköistä luonnetta PHEV. 150 hv versio Diesel vielä enemmän kuin tarpeeksi Outlander on auto on hyvä ketteryys ja reagointikykyä, mutta nyt Se säteilee vähemmän NOx lisäämällä uusi suodatin erityinen. For phev plug-in hybridi-versio 203 hv, kotimaan bensiinimoottorissa vähentäminen ja tehokkuuden lisääminen sähkö- sallitaan vähemmän kuin edeltävinä 44 g / km CO2 42. Lisäksi on mahdollista nopeuttaa pysähdyksistä on parempi kuin ennen.

hintoja

Tällä hetkellä ei ole hintoja. Ne raportoidaan lokakuun kuukauden joka vapauttaa versioita dieselmoottori. PHEV saapuu joulukuussa.