Ensimmäinen testi: 250D 4Matic Mercedes GLC, monipuolinen ja tyylikäs

Ensimmäinen testi: 250D 4Matic Mercedes GLCEnsimmäinen testi: 250D 4Matic Mercedes GLCEnsimmäinen testi: 250D 4Matic Mercedes GLCEnsimmäinen testi: 250D 4Matic Mercedes GLC

uuden mercedes GLC on korvike GLK. Voit harkita toisen sukupolven, vaan hankkii uusia nimistö ne vähitellen hankkia uusia SUV brändi Daimler.

nähden GLK, uusi mercedes GLC Siinä esitetään sileä ja pyöristetty, ulompi muotoja vähemmän hallitseva kulma pintoja. GLC on pidempi, leveämpi ja on suurempi akseliväli myös, erityisesti se mittaa 4,66 metriä pitkä (12 cm enemmän kuin GLK), 1,89 m leveä (5 cm) ja 2,87 m taistelu (12 cm enemmän). Samaan aikaan korkeutta kasvaa vain 9 mm (enintään yhteensä 1,644 mm).

4matic veto ja rungon

Kaikki versiot GLC Sarja sisällyttää järjestelmä kaikki pyörät 4Matic, jonka alkuperäinen vääntömomentin jakoon 45 prosenttia etu- ja 55 prosenttia takana. Sarja, myös kantaa Agility ohjaus Alusta mekaaninen jousitus ja muuttuva vaimennus järjestelmään. Mahdollisesti se voidaan varustaa järjestelmän ilmajousitus monikammioiset kiinteä ja mukautuva vaimennus progressiivisen elektroninen säätö. Riippuen oikaisuja järjestelmään dynaaminen Valitse, Ne tarjotaan jopa viisi ajo-ohjelmat (Eco, Comfort, Sport, Sport + ja Individual), jotka lisäävät tai vähentävät korkeutta kehoaan peltien säädellä säätö olosuhteista riippuen. Versiot teknisiä pack Off-road, järjestelmä Air Body Ohjaus kohoaa 50 mm rungon korkeus ja valitse junan perus ammunta optimoida otteen pyörien pintaan (rinnakkainen järjestelmä 4Matic tekee loput).

Mercedes GLC alustaTestimme yksikkö tässä ensimmäinen kosketus on ollut GLC Diesel 4matic 250d kanssa 204 hv ja virtalähde Off-road ja monen kammion pneumaattinen jousitus. Johtavaa reittiä voisimme ajaa, tiet ja ympäröivä rinteitä reheviä metsiä Schwarzwaldin (Saksa). Matkallamme kivetty alueet, tasaisuus ja hienosäätö ovat hallitseva toteaa, kanssa lähes esimerkillistä toimintaa ilman äkillistä vetää 9G-Tronic automaattinen vaihde 9. Äänieristystä, koska sekä anturi moottorin tärinä ja elin, korkea, huolimatta antelias varustaa asennettujen renkaiden vanteet koko (valinnainen) 20 tuuman metalliseos.

Astumme alueet tyypillisesti maastossa, sopii testata eri liikennemuotojen ajoaika GLC 250D, miten nämä vuorovaikutuksessa 4Matic pito ja kuinka monen kammion ilma jousitus toimii. Ensimmäinen iso testi, rampin 40 asteen kaltevuus kivillä ja hiekalla. Elektroniikka ja muiden järjestelmien hoitaa kaiken ja GLC nousee kevyesti ja lähes silmää räpäyttämättä. Kun huipulla, laskeutua, ja täällä ohjaus laskee ohjaa jarruja, jotta GLC alas kuilun riittävää nopeutta ja turvallisuutta. Tässä tilanteessa vain ohjain on otettava pyörän ja ajaa kaasuläpän tasaisesti ilman huolta jarrun.

jatkaa 4x4 puhdasta alueet ja GLC ei laske tanko. Kiertomatkamme mutkistaa ja vaikeuttaa entisestään ja tiedonkulkua eri järjestelmien maastossa aiheutuu virheittä. Vain todella maalialueella, suuri osa rinteessä, hyvin kertyminen hiekan, kivien ja jopa ruohoa sivuilla, se maksaa enemmän GLC, arvostaa tällä kertaa äänen Jarrunohjaustoiminnon laskee ja osa muut luiston, lähes huomaamaton jonka lähes välitön soitonsiirto vääntömomentin pyörille paras pito.

Saatat myös olla kiinnostunut

- Mercedes GLC: hinnat, kuvia ja kaikki tiedot

- Frankfurtin autonäyttelyssä 2015