Ensimmäinen testi: Skoda Superb Combi, avara ja tyylikäs

Ensimmäinen testi: Skoda Superb Combi, avara ja tyylikäsEnsimmäinen testi: Skoda Superb Combi, avara ja tyylikäsEnsimmäinen testi: Skoda Superb Combi, avara ja tyylikäsEnsimmäinen testi: Skoda Superb Combi, avara ja tyylikäs

Käytännössä Combi-versio Skoda Superb edustettuina maamme yli puolet myynnistä Tšekin mallissa, ja sitten seuraa juttu uuden sukupolven, josta Tilaukset hyväksytään heinäkuun lopulla, toimitetaan asiakkaalle syyskuun lopulla. Hinnat vaihtelevat 25970 euroa varten 120 hv 1.6 TDI Aktiivinen asti 43410 ja 2,0 TDI 190 PS DSG Laurin&Klement 4X4-aseman kautta 26470 150 hv 1,4 TSI Aktiivinen (Kun sylinteri sammutus) ja 29320 ja 2,0 TDI 150 hv Ambition, jälkimmäinen versio, joka yksin voisi saavuttaa 80 prosenttia kokonaismyynnistä Espanjassa. Tavoite edellä (ja alapuolella ylellinen L&K) on tyyli versio, joka maksaa 2550 euroa enemmän kuin Ambition. On bensiinimoottorit muilla markkinoilla, kuten 180 hv 1.8 TSI, 2,0 TSI 220 hv, tai jopa 1,4 TSI 125 hv; mutta koska polarisaatio Espanjan kysynnän TDI 150 hv ei ole yllättävää, että korvaa niitä varhaisessa vaiheessa.

Uusi elin, jossa 0,28 ilmanvastuskerroin Cx, on mielenkiintoisesti lyhyempi kuin uuden Erinomainen sedan millimetriä ja muutaman millimetrin suurempi. Ja tietenkin, se on paljon houkuttelevampi kuin edellisenä Superb Combi ja kaikkein aikaan sisustus ja tulostaa laadukkaampia. ja, huolimatta 80 mm akseliväli ja 47 mm leveämpi, se on myös huomattavasti kevyempi. Sen takana, kuormitus kynnys on 62 cm suhteessa lattiaan, jolloin purki pääsy lastausalueelle, 660 litraa peiton alle Välineiden ja noin kaksi kuutiota, kun takaistuimet taitetaan ja täytetään tilaa kattoon. Kuormituksen alaisena tasossa, on varapyörän koko toimenpide.

Skoda Superb Combi III

lattia leveä runko on 117 cm pitkä ja 1 metri leveä oikeudenmukainen. Esineiden tai matkalaukut ei 'tanssia' yhdeltä puolelta toiselle kulmissa, puolin rungon piilossa elementit, jotka voidaan järjestää kohtisuoraan (ja pitää tiukasti kuormitustason vahva tarranauhalla) muodostetaan rajaaminen aihe kulmat rasia tai pussi, jotta ne eivät liiku yllättäen. Takana selkänojien sektoreittain, voidaan taittaa alas etäällä auton takaosaan kytkimellä. Jos myös poistu eteenpäin oikeaan etuistuimen taakse, Superb Combi yksi sisällä voisi kuljettaa pitkiä esineitä jopa 3,1 metriä. Peiton alle Välineiden kattavat voit varustaa vaate pussiin, ja top-versio on myös ladattava LED taskulamppu vartaloalueella. Portti on avaamalla ja sulkemalla sähköinen versio L&K, ja avataan 'virtuaalinen poljin'.

Combi toiminnallisuus on valmis, jonka leveys on jopa suurempi sisätila (140 cm olkapään) ja pituussuuntaisen kirjaa, unohtamatta tiedot tyypillisesti Skoda (useita kymmeniä), kuten sateenvarjo vastaavat paneelit järjestetään edessä ovet. Sisustus on myös varustettu lukuisat säilytystilat (Jäähdytettävä käsinekoteloon ja leveä rako alla keskikyynärnojan), joka sisältää laatikon alla oikealla edessä istuimen, mistä kunnianhimo versio. Tämä lisäksi monia yksityiskohtia lahjoitusvarat Superb Aktiivinen (Kuten rengaspaineen valvontajärjestelmä, vakionopeussäädin, lopettaa&aloittaa, bluetooth, jarrutusenergian talteenotto, neljä sähköiset ikkunannostimet, seitsemän turvatyyny, differentiaalityyppinen XDS +, Front Assist järjestelmä, jarru multicolisión jne), johtaa kaksivyöhykeominaisuus ilmastointi, sade ja kevyt anturit, radio värinäyttö 6,5 " sumuvalot käyräfunktiolla, kaksoisksenonvalot kanssa ledes, takaisin pysäköintialueelle ja 17 "vanteet apua. Tyyli versiot ja L&K Lisätään useita muita yksityiskohtia, kuten Alcantara verhoilu tai siirtyäro, istuimet tai sähköisesti säädettävät taustapeili heijastamaton; mutta kiinnostavaa vaihtoehtoja ei sisälly Head-up display hankkeen olennaiset tiedot näkökentän kuljettajan. erinomainen L&K, sekä niiden llaSWTR 18", navigaattori erityistä ääntä 12 kaiuttimet Canton, kattoluukku ja mukautuva valaistus niiden kaksoisksenonvalot, on ainoa, jonka kanssa ei täydentää vaimennus ohjattujen DCC, erittäin kätevä pyöristää dynaaminen asenne tämän auton luovitaan laite maksetaan alueilla. Kuten yhteyksien, Superbiin Combi tarjoaa erilaisia ​​mahdollisuuksia, vakio- tai lisävarusteena.

Skoda Superb Combi III

Tehokkain TDI Espanja mekaaninen versio 2.0, 190 hv, myös se esiintyy etuveto kanssa mekaaninen vaihteisto päättymiseen Ambition (maasta 31320 euroa), ja määrittää tietenkin erinomaista suorituskykyä. mutta TDI 150 hv jo se tarjoaa merkittävän lennokkuus ja kohokohtia kulutus, Espanjan todistettavissa mieltymykset. Mitä 1,4 TSI 150 hv jossa katkaisu sylinterien, elastisuutta ei odoteta eikä pitkä kaistale kehitys urheasti muuttuu alhaisen ja keskitason kierrosluvuilla vaikka se kääntyy vain CV näy.