Vertailu: Chevrolet Cruze 1.7D vs Kia Cee’d 1.6 CRDi

Yhteyshenkilö: Chevrolet Cruze 1.7D vs Kia Cee'd 1.6 CRDiYhteyshenkilö: Chevrolet Cruze 1.7D vs Kia Cee'd 1.6 CRDiYhteyshenkilö: Chevrolet Cruze 1.7D vs Kia Cee'd 1.6 CRDiYhteyshenkilö: Chevrolet Cruze 1.7D vs Kia Cee'd 1.6 CRDi

Oli aika, ei niin kaukana, jossa Korealaiset autonvalmistajat puhui rajoittamatta, puhua huonosta laatutuote. Todellisuudessa oli, että vain hän käytännössä suostui hävittämään. Ja rahaa, tietenkin. Muistamme vielä ne ensin testit Daewoo Aranos, Kia Sephia, Hyundai Atos... Uff, niin halpaa kuin epäjohdonmukainen. Vuosia myöhemmin, 10 tai 15 ei enempää, Kia suunnittelee, kehittää ja valmistaa sen Cee'd Euroopassa, kun taas Daewoo Chevrolet väistyi täällä, maailmanlaajuisesti tunnettu brändi ja parantaa kuvan päätti myös sisällyttää perheen Corvette tai Camaro.


Korean etiketti pitäisi kadota, ja tänään kunnes Cruze, vaan myös valmistetaan Koreassa (ja kolmella mantereella) nostaa tuotantoa Euroopassa, aina kirkkaina globaali alusta Opel Astra. Tänään muuten jo sen palveluksessa. Nämä edellytykset, ja nähdä hoidosta yksityiskohtaisesti osoittaa niiden siluetteja kehittynyt, se ei ole vaikea kuvitella, että niin paljon Kia Cee'd Chevrolet Cruze ja on hyvin vähän tekemistä näiden tummia taustoja. Toinen asia on nähdä, onko kehittynyt (ja paljon parantunut) Ford Focus, Citroen C4, Renault Megane tai Seat Leon, Lopuksi he ansaitsevat mahdollisuuden he väittävät.

kompakti Impact

Vertailu: Chevrolet Cruze 1.7D vs Kia Cee'd 1.6 CRDiMyönnän, että koti, läsnäolo larguísimo pienikokoinen (4,51 metriä, 20 enemmän kuin kia Cee'd cm) ja, sekä taloudellinen kutsuu epäilyä Cruze. Huomaamme, että seuraa edeltäjiensä tavoin, laskemisesta keskittyä iskutelan hintaan, jopa 4000 euroa vähemmän kuin eurooppalaiset ja Kia, kyllä, ultra vakiona. Chevrolet lupaus mutta nyt on paljon enemmän pöydälle.

Istuimme: Insignia valvonta, pehmeä mutta mukavat istuimet ja varmasti ole laadukkaita materiaaleja, mutta raitista ilmaa, kuten verhoiltu camouflaging erittäin kovien muovipakkausten kojelaudassa, ja yksinkertaiset toiminnot: puhdas tila, ovet suuressa kulmassa ja erinomaiset yhteydet runko taksinkuljettaja. Vaikea antaa enemmän vähemmällä... vaikka vanha soffits, jos tiettyjä pinnoitteiden tai kuorman vaiheeseen, lähes pudota matkatavarat, osoittavat myös pikku temppu.


Muuten uusi Kia Cee'd, mikä oli hyvä, ja nyt se on vielä parempi täällä monet sen kilpailijat. Istut ja luulette lähes sarjassa 7. näyttö instrumentointi luokkaan S, huolehtiva tukea vasen jalka, sähköposti ... Kunnes laajennettu istuin kääntyy allekirjoittamaan paremmin. ja, Toisin kuin Chevrolet Cruze, suurta huolellisuutta noudattaen yksityiskohtaisesti: Vuodesta lähes tasainen käytännöllisempi kuormaa suuhun, suuri materiaalin ja, paitsi runko, paljon tilaa kuin lattialle. Se on kaava Golf.


Dieselin corking "

Vertailu: Chevrolet Cruze 1.7D vs Kia Cee'd 1.6 CRDija Kia Cee'd valloitti lähdimme ja ... mitä? Vuonna 2007 ja 2010 pidimme tätä Kia 1.6 CRDI (Selkään Diesel 128 hv), mutta, "Painolastikonsepti" ja pakokaasunpuhdistusjärjestelmän standardin Euro5, hiipuu, olevinaan melkein 110 hv enemmän. Jää hienostunut ja sileä ... mutta nykyään liikaa. siksi, että alle 2000 rpm melkein mitään vastausta, Pakottaa olla ketterä manuaalinen vetämällä edelleen, kuten on jo vakiona riippumatta moottorin kapasiteetin pitkä kehitys kanssa, jotka eivät voi. Tulos: kia Cee'd (75 kg painavampi tänään myös erityisesti laitteet) on enintään kaksi sekuntia hitaammin. Ja ilmoitus ennen Cruze, joka ei anna kuitenkaan mitä aluksi odottaa.


Chevrolet, veteraani Opel 1.7 CDTI on sen perus Diesel. Mutta, sen 130 hv, selvästi riittävät. Jälleen huomaamme hyvää työtä eristyksissä, mikä tuntuu tämän hienompaa Chevrolet moottori Opel sekä tärinää ja melua. hyvin harvat, Cruze 1.7D olematta luoti, on moottori venyvää, aina kylläisenä kuin Kia, erityisesti alle, jossa 1500 rpm ja tuottaa 90 prosenttia sen työntövoima. Ja sitä paitsi, on sisältö menot (noin 5 l / 100km keskimäärin), hieman vähemmän kuin Cee'd, kyllä, ilman Stop / Start tarjoaa Serial Emotion versio, joka vastaisi. "Se on ensimmäinen tuotantoyksikkö" anteeksi sen johtajia. Mitä pidämme ja kerätä: yksikään saavuttaa suorituskykyä Renault 1.6 dCi (puhumattakaan 2.0 TDI VW), mutta Cruze 1.7D itse tuntuu jopa ... mekaniikka. Ja se liikkuva (missä muistiinpanoja ja tuning auto) on toinen tarina.

Ihon alle

Vertailu: Chevrolet Cruze 1.7D vs Kia Cee'd 1.6 CRDiEnsimmäinen asia Chevrolet Cruze on yllättynyt mukavuutta. Aloitat kävelyä, ja tänään amerikkalaisten maku yhteyttä ja kulutuspinta. Suuri jousituksen, sekä iso ilmapallo renkaan (profiili 60) hänestä tulee miltei traktorin välinen kuoppia ole liioiteltu tuntuu nopea kaupunkien hidasteet, joka kulkee. Myös sen alkuperäisen ryhti näyttää vakuuttava ... kunnes kaivaa eikä Logan, mutta jos näet konseptin lähellä "edullisia": Kytkin ei progressiivista (vähintään Stop / Start vältetään käynnistää uudelleen, harmia luonnokset), vaikea löytää lineaarisen vakautta sen suunnan ja kantoja vaatia ... paremmin alentaa kehysnopeus.


koska Comfort kulutat Chevrolet Cruze on epätarkkuuden. Edessä hidas ja nopea drift juna (ei johdu ainoastaan ​​renkaan, kuten sen kanssa hyvin tasapainoinen Scénicissä) yhdistää vähän säätöjä saavutettu. Tavoite ja ilmoittamatta, vaikea löytää tarvittavan kierto, pakottaen oikein ja käännöksessä. Jos liität tukea myös nopeita muutoksia, ei ole helppo hakea polku muuttuu niin myöhemmin saapuvat itse edes painua takaisin myöhään juuren ESP leikkauksia. Se parantaa enemmän, viime Chevrolet Cruze SW testasimme jo paljon vakuuttavampi, mutta nyt tämä 5 ovea puuttuu progressiivisuus.


Juuri jääneet hänelle sen sijaan Kia Cee'd, hyvä tuote myös kehystää. Ja se on, että mukava, mutta kuitenkin melko kuiva kantaesitys suspension jouset, vaimentimet ja taka geometria, mutta eivät vieläkään tunne laatua Peugeot tai Ford (ainakin tässä Kia, koska se on sen hengen Hyundai i30), Cee'd ei pyri dynaaminen ketteryys suorinta Ford Focus tai Seat Leon, mutta se erittäin turvallinen, vakaa ja neutraali reaktiot. Hallituksella on kolme hyvää tilaa (meille jää välissä luonnollinen), tunnet olosi vääntöjäykkyys vähemmän rulla ja erittäin vahva liikkeitä tarkalla etupää olematta erittäin nopea, taka vakiintunut ja peittana hyvä jarrutustehoa . Jopa urheilulliset ajo tarvitset jatkuvaa panostusta ESP, joka puhuu ja suurta viritystä. Lyhyesti, parempi auto kuin Chevrolet Cruze, että kyllä, sen lyömätön hinta tehdä sinut koko näinä kriisiaikoina.