Testi: Audi A8 3.0 TDI, ja valo tuli

Testi: Audi A8 3.0 TDI, ja valo tuliTesti: Audi A8 3.0 TDI, ja valo tuliTesti: Audi A8 3.0 TDI, ja valo tuliTesti: Audi A8 3.0 TDI, ja valo tuli


Oma kohtaaminen Audi A8 Se on auttanut minua kokeilemaan ensimmäistä kertaa kehittyneempiä majakoiden maailmassa (Matrix Led, 2995 euroa). Koskien koko LED-ajovalot on matriisi on yksilöllisen ohjauksen n 25 LED jotka muodostavat jokaisen majakka, niin että palkki Sen ennustetaan olosuhteiden mukaisesti, sulkemista, valaistus tai lieventävien sen kirkkaus automaattisesti kunkin LED itsenäisesti. kanssa LED Matrix jatkuvasti pyrkii luomaan laajempaa palkki huolehtimatta muuta liikennettä. Kuten tulet ajoneuvo, joka edeltää sinä tai joku lähestyy sitä vastoin ei muutu pitkistä lyhyisiin ja muita järjestelmiä ehdotti, mutta vähentämällä asteittain palkin korkeutta. Myös havaitsette, että palkki leveys kasvaa ja jos saat liian lähelle auton edessä, näet kuinka vasen ajovalojen heittää valokeilan poikki ja pitkin kiskoa Muuten jos ei ole autoa, kun taas oikea ajovalojen valo keskittyy pääasiassa olkapäähän.


Audi A8 TDIJärjestelmä pystyy havaitsemaan jopa kahdeksan pistettä kuin interpretable autojen, moottoripyörien tai polkupyörien ja tehdä oma varjo palkin välttää häikäisyn. Nämä valot kommunikoida myös navigointijärjestelmän ja Ne ennakoivat kaarteissa ja risteyksissä muuttaa palkin. Ja myös ne toimivat järjestelmän hämäränäön. Jos tämä järjestelmä havaitsee jalankulkijat hipoo, Led Matrix heittää kolme pursketta varoitus jalankulkijan ja kuljettajan itsensä. Ne valaisevat alalla Led Matrix Se on suurin olen koskaan maistanut ja mahdollisesti selkein valoa. Toisinaan olen ollut tunne harmittaa vastaantulevan liikenteen leveä ja pitkä valaistus joka tuntui hyökätä siluetti edessään, mutta ei koskaan saanut valituksen purskeissa. Epäilemättä ne ovat nyt, täydellisin majakat maailmassa.


ja lisää


Jos aloitan kertoa kaikki laitteet mitä voi kuljettaa ja miten se toimii, emme loppuun, joten keskitymme ilo ajamista tai olla pelkkä matkustaja. ilmajousitus brändi-sarja touch kulutuspinta A8. Eri liikennemuotojen toimia keypress (on automaattinen tila), voit saada ylimääräinen tason suodatus (Vaikka tässä luokan S Mercedes ja Lexus LS ovat perinteisesti edellä), As ajan tarkkuus (Audi A8 se voi olla täällä paras). Luonnollisesti A8 viihdyttää hänen vakaus, mukavuus ja turvallisuuden tunnetta. Ainoastaan akseliväli ja raideleveydet, tukeminen jälkensä puhdistetut pneumaattinen jousitus Hanki siirtymä millään moottoritie on erinomainen.


En voinut tällä kertaa tämän Audi A8, mutta muistan ammunta Saksassa useita kilometrejä yli 200 km / h Toisen A8 jatkuvasti tuntematta henkinen väsymys, joka yleensä kärsiä, kun "delinques" tällä tavalla. A8 kuljet- kokoa hiljaisuus liikkeen ja tunne, jolla ei ole käytetty mitään ratissa, vaikeasti, nopeus kolahtaa täysi tuki kaarteissa tai jarrutettaessa kova. ehkä A8 yliluonnollinen Näin pyörä valtatien. se on suuria ja vievät paljon kaistaa, mutta minusta se on dynaamisesti sedan sen vähemmän tilaa vieviä spinning segmentin käyriä. Kiitos sen alumiini alustan ja rungon, A8 on suhteellisen valo ja sijoittavat säästöjä, joilla on All-wheel Quattro sarja.


Audi A8 TDIJos muutat tila mukavuus ajoa tila urheilu (Lisäksi suspensio muuttuu lait osoite, vaihde ja kaasu), dynaamisen vasteen A8 on jälleen erinomainen. Missään tapauksessa tulee radikaali tai karkea auton. voittaa aina mukavuutta ja pehmeyttä, mutta tunnet kiva kiinteys null tukee ja keinuu, jotka vievät sinut ajaa, jos haluat, hyvin nopeasti täysin huolettomuus.

Quattro, tietenkin


Tähän huolettomuus saavutetaan myös siitä neliveto. Se on vertaansa vailla ja autossa tämän tason, näyttää siltä vaaditaan käyttäytymistään kaikentyyppisillä pinnoilla on huipulla teknologian auton luokkaan. Muistan myös matkustaneen samaa polkua vuosia sateessa Audi A8 ja 7-sarjan ja miten BMW jatkuvasti turvautuneet elektronisia apuvälineitä pitämään yllä A8 quattro välinpitämätön. Vuosia myöhemmin, sarja 7 Voit vaihtoehtoisesti olla AWD ja oli sama luokan S.


Viimeinen kommentit minä omistan hyvä ja tasapainoinen 3,0 TDI 258 hv ja 60 mkg. Tuo laatu kaikille sileä ja voimakas vaste hänen ensimmäisestä kierrosta, mutta tyhjäkäynnillä, harvoja fiilis He saapuvia tunnu vastaamaan hieno ilmapiiri tunkeutuu matkustamon nahka ja puu valtavan laatu. Moving tuntea makea, voimakas ja hienostunut moottori. Ja varmasti ei tarvitse enää. Se toimii vaihto 8 nopeus Pitkällä muutos se auttaa vähentämään merkittävästi polttoaineen kulutusta ja desibeliä. hänen 8. edellyttää kierto järjestelmää kuin 1600 rpm 120 km / h, jonka avulla voit nähdä uskomattomia keino kulutuksen 7 l / 100 km.