Audi A3 1.6 TDI Ultra BMW 116d vastaan ​​minimalistinen

Audi A3 1.6 TDI Ultra vs BMW 116d, taistelu tehokkuuttaAudi A3 1.6 TDI Ultra vs BMW 116d, taistelu tehokkuuttaAudi A3 1.6 TDI Ultra vs BMW 116d, taistelu tehokkuuttaAudi A3 1.6 TDI Ultra vs BMW 116d, taistelu tehokkuutta

Yhdistävät kuten haluavat elin, joko manuaalinen siirto 6 nopeus DSG 7 ja Steptronic 8- tai kaupallinen määritelmiä riippuen siitä, onko vai ei versiot on suunnattu välillä mahdollisimman tehokkaasti -ultra sijasta Puhdista Diesel tapauksessa Audi A3 ja Efficient Dynamics Edition BMW 1-sarjan. Mutta mitä lopullista koostumusta teet, sinun on edessään kaksi ajoneuvoa, että vaikka mitä ehdotatte, sinun koskaan nähdä tietokoneen kaksinumeroisia kuluttajien. Ei tarvitse kokeilla sitä, olen jo yrittänyt liikkuva keskeytyksettä Inta renkaassa ja on maksanut minulle hiki turhaan. Kuten sanoin, alle määritelmät 1,6 TDi / 110 ja 116d encuentrasal Audi A3 ja BMW 1-sarjan jossa tekniset niin erilaisia, että pitäisi mennä vähän yksityiskohtaisesti.

Clean Diesel on tapahtunut tänään on tullut standardi nimi kaikkien moottoreiden Audi ja välitetään Euro VI evoluutio myös pidettiin A3 TDi Ultra, lisäksi tiettyjen öljyjen, alennettu korkeudesta jousilla, myös vähemmän elastinen ja varsinkin sellainen eri sisäinen suhde varten vaihdelaatikko, tyyppihyväksytty kulutus on alle 5/10 litra että Clean Diesel-versiot, nämä, kyllä, avoin loputtomia mahdollisuuksia räätälöinnin -From automaattisen S-Line-paketti.

Meidän ensimmäinen kosketus uudistetun BMW 1-sarjan yleensä ja 116d erityisesti on ollut, näet "erikoinen" muuttuva versio Steptronic 8 yhdistettynä suhteita linja M-Sport leikata, mikä tarkoittaa iskunvaimennus ja pyörien urheilu suuntautuminen monien muiden yksityiskohtia, mutta aloitetaan, mikä on todella tärkeää: eilen tänään, BMW 1 116d ovat menettäneet sylinteri; ja kaikki, vai ei EfficientDynamics Editon -EDE alkaen nyt- oltava sama 1,5 litraa Cpäälle 109 hv -Ennen oli kaksi moottoria: 1,6 ja 2,0 litraa. Kuten Audi A3 TDI Ultra, EDE ohjelmaan kuuluu muun suuria vaihteluja, lähestymistapa eri siirtonopeutta abiertas- -marchas pidempään, mutta myös Cx parani 0,29 -0,30 normaalissa, sama arvo kuin A3, myös Ultra Clean Diesel.

BMW 116d vs Audi A3 1.6 TDI UltraTässä tapauksessa, automaattinen siirto tarkoittaa siirtymistä seitsemäsosa ja kahdeksas maaliskuussa 53,1 ja 68,3 km / h 1000 rpm, vastaavasti, verrattuna 50,6 ja 59,1 manuaalisen varustettujen EDE viidennen ja kuudennen -48,1 ja 56,3 ja 116 tavanomaisessa järjestyksessä. Varten kulutuksen hyväksytty, asia on seuraavanlainen: 3,4 l / 100 km ja EDE, 3,7 normaali BMW 116d ja 3,6 automaattiseen. Katso, kehitys veturi automaattinen versio ei kompensoimaan suurempi lämmönvaihto ehkä tärkein "vuotaa" teho"- momentinmuunninta verrattuna säästäväinen 116d, vaikka paperilla, ovat poikkeuksellisia kirjaa.

Näiden TDI-e ... Nämä Ultra. Ja näistä EDE, että uudet ajat. Kun kyseessä on Audi A3 TDI Ultra, Meillä on 8 vuotta ennen häntä Audi A3 optimoitu kulutus liikutetaan 1,9 TDi laatikko 5 vaihde. Lähes vuosikymmenen, jossa Diesel on edennyt suurin harppauksin ja välillä paremmin Pysäytys&Lähtö ja selkeitä parannuksia kaupunkien kulutuslukuja on onnistunut vapauttamaan huono savua kaupunkiin, vaikka tie vuotta sitten ja saimme nähdä matalat nykyään lähes mahdotonta voittaa. tapaus Audi A3 Ultra TDi -Et laajennettavissa Volkswagen Golf ja Seat Leon equivalents- on selkeä esimerkki: 7,52 l / 100 km kaupungin näiden TDi-e nykyään 5,2 Ultra, vaikka kuva molemmat autot meidän vaativa tie piiri on identtinen: 4,3 l / 100km liikkuvat nyt Muistutan teitä, vaihde, pienemmän moottorin ja kevyempi rakenne.

tapaus BMW 1-sarjan 116d On vaikeampaa analysoida annettava "häiriö" mikä merkitsee kulutuksen kirjaa sanoi automaattivaihteiston, vaikka tiedot vanhasta BMW 116d Niillä on enemmän merkitystä: 4,2 l / 100 km Ede ja sama 4,6 litraa nykyisin saavutettu yksikön testattiin edellisen 116d kanssa vesitetty versio 2,0 litran moottori. Lyhyesti, kun kyseessä ovat versioiden keskityttiin ultra tehokkuuteen, en kiellä, että edistyminen päästöjä, koskettaa ja kaupunkien kulutus on ollut räjähdysmäinen, mutta suuri osa grandstanding lukuja kulutuksen kuulet katutasossa takia tekijä että valmistajat saavat myös hänen mehu: call "downspeeding"; Tule, siirrymme nyt nopeus selvästi hitaampi kuin vuosikymmen sitten. Se ei pidä paikkaansa meidän maanteitse: samaa tietä ja aika, minuutti lähtien valtatie tämä on valtatie.

Se sanoi, olen myös, että Uuden tricilíndrico tunne mitään väärin BMW 1-sarjan 116d, vaikka vertaamalla sitä vanhan 116d virtansa kahdesta selvästi rajoitettu elektronisesti litraa ja jonka etenemistä joka twitched varten tunne niin lamaannuttavat sen työntövoimaa. uusi 1.5 Et ole hieno ja pyöreä risteystä, mutta sen teho tulee tasaisesti ja ulottuu DNA tuotemerkin, jotain enemmän ja paremmin kuin useimmat "perinteinen" Audi moottori. Vaikka enemmän ähkyä, akustiikka Tämän moottorin alla Premium-paketti hoito BMW 1-sarjan, Se ei liity mitään menetystä hienostuneisuutta, mutta yleisesti seisoo Audi A3 TDi toimii Ultra kanssa kokonaissaldo. Hinta maksamaan versio Ultra sietokyvyn on hieman hitaampi kuin Clean Diesel samalla moottorin, plus 300 euroa lisäkustannuksia, jos vain voit valita Houkutteli maaliin. Vaikka kiinteämpi ja heikko suorituskyky ja mukavuus ovat edelleen todellinen vahvuudet A3 että hienostuneisuutta, ilo, ajotuntuma ja tehokkuus, kokonaisuutena, uskovat yhä, että on paras esimerkki luokkaan. Verrattuna 1-sarjan sanomattakin selvää, että sen runko on yli mahdollisuuksia oman moottorin, mutta on selvää, että myös nämä versiot Access säilyttää tämä loistava dynaaminen ja ketterä, minun tapauksessani, vain rangaista suunnan joka tosin hyvin tarkka, tunnen tietyt "ylä-ja alamäkiä" apua kun korjata lentorataa hieman suora.

BMW 116d vs Audi A3 1.6 TDI Ultrapiakkoin

kiihtyvyys: Taulukot. Keskittyi säästää heidän veturi tapahtumat eivät haittaa tänä vuonna, joka on otettu käyttöön kaikki saatavilla voima. Hänen ajat ovat myös sopusoinnussa hyvän kompakti 120 hv moottoreihin.

Frenada: Hyväksytty. Luvut heittää normaali tapauksessa A3, sen renkaan "kaiku" 205 mm. BMW ei hyödyntää sen suurimmista jarrujärjestelmän ja ylivoimainen laitteet Lisävarusteena pyörät koko XXL.

soinnin: Hinta laatu. Virheetön moottoripyöräilijöitä, jos on yksi tekijä, joka voidaan nähdä, missä hän voisi olla piilossa ylimääräisiä kustannuksia on tämä. Riippumatta, BMW moottori tuntuu enemmän riehakas kuin Audi.

elpyminen: Push vs säästöjä. Eriarvoiseen vertailu annetaan ero lähetyksissä. Vaikka molemmat määrätty suhde muuttuu lopullinen helpotus keskittynyt; missä tahansa edellä mainituista, vastaus on enemmän kuin tyydyttävä käytettävissä olevan tehon.

tehomoottorit "identtinen" jossa vääntövoiman ja käyttövoimaa ja tervettä järkeä niin pitkälle johtaa meidät venymään, kun taas DNA BMW on ilmeistä tehokkaampi tehoa suurella nopeudella.

kulutus: Vähemmän on enemmän. Toki manuaalinen versio leikkaa kymmenesosa kaupunkien kulutus 1 -sarjan Automaattinen testattu, mutta tasaisemmin kaksintaistelu tiellä, uusi kolmen sylinterin BMW ei ole pystynyt vähentämään kulutusta samassa suhteessa kuin moottori on pienennetty .

livabilityistuen tai "makaava"· BMW jatkaa ehdottaa urheilullisempi ajoasento, joka vaatii suurempaa etäisyydet poljin. Toiminnallisesti eniten kritiikkiä on runko. 1-sarjan digests yli sata kiloa Extra kilpailija.

Saatat myös olla kiinnostunut

- Kaikki Audi henkilöautot

- Kaikki BMW henkilöautot