Opel Corsa OPC vastaan ​​Peugeot 208 GTI 30th, rock kova

Opel Corsa OPC vastaan ​​Peugeot 208 GTI 30Opel Corsa OPC vastaan ​​Peugeot 208 GTI 30Opel Corsa OPC vastaan ​​Peugeot 208 GTI 30Opel Corsa OPC vastaan ​​Peugeot 208 GTI 30

Voit ostaa kätevä apuohjelma, kuten kaikki muutkin. Jos haluat lähteä voi kohottaa perinteiseen tapaan ja liittämällä SUV tai jopa erottaa itse edelleen, voit lisätä mausteen elämääsi ja valita GTI-versio, joka antaa sinulle iloa ajoittain. Tämä olisi millä tarkoitetaan tavallinen ja järkevä auton jokapäiväiseen, mutta tänään ei tullut kertoa musiikista hän tykkää kaikista, mutta joka on tavallisuudesta eivätkä kaikki : Tiedon hard Rock.

erikoisversiot

Opel Corsa OPC vastaan ​​Peugeot 208 GTI 30Onneksi on vielä merkkejä, jotka uskovat urheilullisuutta puhdas ja että vastaus antaa niin radikaalisti tehokas versiot koska nämä kaksi vertailla täällä. Opel Corsa OPC ja Peugeot 208 GTI 30 apuohjelmia tuovat jotain erilaista muusta sen tapa toimittaa virtaa maahan, omien tasauspyörästön, Opel valinnainen, vakiona Peugeot. Tähän liittyy alustan set-ups radikaalimpi ja tehokkaampia jarruja, joten emme voineet hukannut tilaisuutta saada selville joka on nopeampi. Kypärä, apina, piiri ja käynnissä.

Corsa OPC reprises hänen filosofiansa ja muuttuu takaisin malliin erittäin mielenkiintoinen antanut suhde hinnan, suorituskyvyn ja urheilullisuus. Se on 1,6 turbomoottori 207 hevosta. Onneksi näissä versioissa -The 208 on myös 1.6- ei ole käytetty tehokkaasti supistaminen tai on mennyt hulluksi valtava moottori, pitää mitä pyydän Okei, se on termi olen varastettu tilintarkastajana "rightsizing", sopii mitä odotetaan mallin tämän koon ja tekopyhyydestä, ei enempää eikä vähempää. Opel tarjoaa kaksi vaihtoehtoa uuden sukupolven: toisessa on nopea ja miellyttävä OPC johtavat mielenkiintoisia hinta (noin 20900 € alennuksella soveltanut sitä voi silti mennä pienempi, jos käytät Pive ja rahoitus), ja toinen lisäämällä (noin 2300 €) erittäin mielenkiintoisia vaihtoehtoja paketti nimeltään suorituskyky. Se sisältää mekaaninen tasauspyörästön allekirjoitus Drexler, 18-tuuman vanteet Michelin Pilot Super Sport mitattaessa 225/35, Brembo edessä levyjä, joissa on 330 mm -308 mm normaalisti ja jäykemmät jouset mukana uusi tyyny teknologia Koni FSD; mekaanisesti vaihdella kovuus riippuen taajuus puristus ja laajennus. Kaikki tämä on täydennetty urheilullisen ilmeen, sekä ulkona että sisällä, kiva ääni ja loistava pakenee Recaro istuimet.

Peugeot luonut rajoitettu painos perustuu 208 GTI nimetty 30. juhlia 30 vuotta 205 GTI. Tämä auto teoriassa ei enää ole myynnissä, koska kaikki myytiin. Pidämme vertailevaa kahdesta syystä, ensinnäkin siksi se on tehokkain apuohjelma, joka on läpäissyt meidän käsissämme ja oli ainoa luokka, OPC, joka ei ollut testataan kellon. Toinen syy on se, että se on saanut väistyä leimatun version Peugeot Sport, samalla moottorin ominaisuudet, esteettisyys ja alustan. Se käyttää samaa 1,6 Turbo meneillään GTI mutta 208 hv ja muuttaa vastaamaan EuroVI. Se on muun muassa Stop / Start-järjestelmä-Corsa ei lleva- ja ovat näin suuren vaihteisto ja rajoitettu slip Torsen- Peugeot RCZ R. Myös se kuljettaa paksumpi jarrut kovemmin jousitus ja alustan säätö radikaali WG, lisäksi erityisiä koristelu ja Peugeot Sport allekirjoitus kaikkialla.

käytös

Opel Corsa OPC vastaan ​​Peugeot 208 GTI 30Kadulla sinulle Kaksi erittäin vakava urheilu, koostaan ​​huolimatta. Molemmat ovat kovia ja rangaista kehon samalla tasolla keskenään ja hieman enemmän kuin tavallisesti GTI; Se ei ole mitään äärimmäinen ja varmasti ei haittaa. jokseenkin Alusta Grand Clio RS Cup, hieman mukavampi Corsa. molemmissa tuntea kuinka paljon virtaa, Vaikka 208 GTI 30 aina hyödyntää missä tahansa tilanteessa, koska se toimii enemmän; Kyse on moottorin, Se on nopeampi. Voit käyttää niitä täydellisesti ja päivittäinen kulutus, pienempi 208, se ei tunnu, että kaukaa haettua, kuinka paljon he voivat saada juosta. Mekaaninen itselukittuva ei häiritse ajettaessa tai pieniä kiihtyvyyksiä, vaikka kiihdytyksiä aina pitäisi olla hyvä aihe ohjauspyörän molemmin käsin, koska he tekevät työnsä hyvin, vaikka hänen Moron pieni ja jos haet paljon vääntöä taipumus mennä etsimään nenä hieman.

vakauden valvonnan Ne toimivat hyvin ja turvallisesti, mutta loogisesti törmää ero työtä, jos yrität mennä nopeasti heidän kanssaan. Jos annat piiri voit täysin poistaa molemmissa tapauksissa, tai laittaa sallivampi väli tilassa, sinun on paljon nopeampi. Rajaa GTI on radikaalimpi ja takana aina taipumus sijoittaa minne haluat, tai syrjäytti jos et ole kovin tietoinen; täällä se on paljon, kuten Clio RS. Sen sijaan OPC Se on päinvastainen, ja Hyvin istuvat takana. Jos olet kokenut kuljettaja saat enemmän irti 208; jos et halua joutua vaikeuksiin, mutta myös halua mennä nopeasti, Corsa on sinulle, aina pitää mielessä, että ennen kiemurteleva on hitaampaa kuin sen kilpailija.

Ero on hieman kussakin osassa. 208 lisää kulkee, hidastuu hieman paremmin, tai ainakin sen poljin tuntuu enemmän, ja alustan on ketterämpi takaisin. Jos näemme kiihdytystä 20-30 km / h ja 20 50 km / h toisella huomaa, että He menevät yhteen vedettäessä; erotus lähtemisen puolestaan ​​merkitä moottorin, eikä ero, joka on hyvä molemmissa. Mutta tietenkin, Peugeot on tullut käyrä selkä paremmat ja saavutetaan nopeusvaiheessa korkeampi käyrä ja lopulta menee nopeammin.

Opel Corsa OPC vastaan ​​Peugeot 208 GTI 30208 voittamaan Corsa tarvitaan piiri "julkaisu" hieman hänen taka. Se näyttää niin helppoa ja ilmeinen tarkoitus on sovittaa yhteen sen kanssa päivittäisessä käytössä, joten kumpikaan ei ole ollut huono ajoitus; lopussa 30. enää erikoisversio. Molemmilla on hyvä etuosa ja erinomaisen pidon. Jarrupoljin corsa on hieman huokoinen urheilulliset ajo, mutta tulos on samanlainen kuin jarrutus vastustajan. Yleinen tunne 30. GTI mieleeni Clio RS Cup alustan kaikissa reaktioissa, vaikka jälkimmäinen menettää näihin kahteen kysymykseen ero ja muutos, eli nopeus.

GTI tai kilpa-auto

Kun Corsa tuntuu hyvältä ajo GTI, kun taas 208 pääset lähemmäksi tuntumaa kilpa-auto. Voit lopettaa oikeaan pisteytys suuntaan äkillisesti ja yleensä pyöristää takaisin. Siinä vaiheessa voi kuristaa melkein armottomasti ja ulos käyrän kuin haupitsi. että corsa on otettava huomioon potilaan takaisin, joten on parempi vapauttaa jarrun myöhemmin ja alkavat pyöriä ennen, jotta saadaan aikaan säestyksellä takaisin ja yritä pyöristää käyrän nopeuttaa mahdollisimman pian. Se on helpompi ja vähemmän vaativa ajo kuljettajan. Ei aikaa tunnen eroja toimiva järjestelmä muuttuja FSD iskunvaimentimet, vain tuntuu aina toimi hyvin. Ainoa asia, en pidä 208 näe tarvetta muuttaa cuentavueltas ja korvan ikuisesti. Jotkut toverit eivät ole väliä, mutta minulle se tulee haittaa; että kunkin.

Pysyn Peugeot- epäröimättä vaikka Pidin Opel enemmän kuin voitte kuvitella, Jos vertaa tietoja muuhun hänen kilpailijansa huomaa, että se on parhaista GTI segmentin. Hänen risti on saada kasvot 208, jos otat pois mitä on jäljellä ja laitat baareja on käytännössä kilpa-auto.