Ateca Seat, Nissan Qashqai, Kia Sportage, Hyundai Tucson ja VW Tiguan: Kumpi on parempi?

Ateca Seat, Hyundai Tucson, Nissan Qashqai, VW Tiguan ja Kia Sportage: maastoauto taisteluAteca Seat, Hyundai Tucson, Nissan Qashqai, VW Tiguan ja Kia Sportage: maastoauto taisteluAteca Seat, Hyundai Tucson, Nissan Qashqai, VW Tiguan ja Kia Sportage: maastoauto taisteluAteca Seat, Hyundai Tucson, Nissan Qashqai, VW Tiguan ja Kia Sportage: maastoauto taistelu

Lähes 10 vuotta kaupallisen elämä on Nissan Qashqai, joka pysyy myynti johtaja välillä keskisuurille SUV. Kun hän saapui, kukaan, ehdottomasti ei kukaan, maanjäristyksen tuottaisi vuonna maistuu asiakkaille, ja todiste on kuvitellut on, että lähes kukaan valmistaja oli valmistanut vastaavaa mallia -onyyli Toyota tai Subaru oli valikoimassa malleja acercaban- häntä. Kompakti koko, mutta sen ylempi yksikkö ja käytön monipuolisuuteen aiemmin vain liittyy tila-, hän johtanut vallankumous. Yhtäkkiä tuli täydellinen auto monille ihmisille.

kompakti SUV: yllätykset vuoden

Kaikki muu merkki on reagoivat hitaasti niin "sosiaalinen ilmiö" ja on nyt armeija kilpailijoita joka pyrkii tarttumaan valtaistuimelle Nissan Qashqai. Joukossa on herättää paljon odotuksia Seat Ateca ensimmäinen SUV Istuin ja yksi uusimmista malleista, joissa Peugeot 3008, laskeutua tähän luokkaan.

Espanjan tuotemerkki on tehnyt erittäin kompakti auto, koska ainoa Ateca Seat mittaus 4,36 m pitkä, jotkut melkein jäljittää Nissan Qashqai, ja välimatkan päässä koko, jolla muut kilpailijat, kuten Kia Sportage ja Hyundai Tucson mitat, jotka ovat 12 cm pitempi ja noin 5 cm suurempi, jotain, joka päätyy hahmottaa sen laajuuden, erityisesti nähdä kaikki nämä SUV yhdessä, esimerkiksi kun teemme kuvauksissa.

Ateca Seat, Hyundai Tucson, VW Tiguan, Kia Sportage ja Nissan QashqaiKompakti SUV: monet 'serkut' lähellä

molemmat SUV Etelä-Korean merkit ovat jaettu kehitys (Platform, moottorit, vaihteistot, teknologia, jne.), Kuten Hyundai ja Kia ovat osa samaa teollisuuden ryhmä, vaikka kukin valmistaja tuo sen tavaramerkin ja viritys päät kunkin ajoneuvon. Ja juuri Ateca Seat myös jakavat suurimman osan DNA uusimman sukupolven Volkswagen Tiguan maastoauto -a laskeutui markkinoilla juuri ennen kesä- ohi, vaikka se on 13 cm pitkä, 4 cm pitempi ja on jopa 4 cm enemmän akseliväli ansiosta mahdollisuudet antaa uudelle modulaariset alustat. Saksan SUV saavutetaan myös suurempi läsnäolo että "extra" koko ja joitakin esteettinen yksityiskohtia. Muuten, Nissan Qashqai on sen geneettiset yhteydet Renault Kadjar toisen SUV, joka on saamassa laajaa hyväksyntää yleisön keskuudessa ja joka voisi helposti ovat olleet osa tätä vertailua.

kompakti SUV: analysoimme livability

On selvää, että kompakti SUV monissa tapauksissa ovat korvanneet monikäyttöautoissa ja "taukoja" perhe käyttö autoissa, joten sen sisätilat, jotka tarjoavat tilaa matkustajille ja matkatavaroille on tärkeä rooli. akseliväli yleensä antaa meille vihjeen siitä asuttavuuden että löydämme ja nämä SUV liikkuvat välillä 2,64 m Ateca Istuimen ja Volkswagen Tiguan 2,68 m. Mutta kun kerran sisällä kunkin auton metrolla nähdä varsinaiset tilaa, kiinnittää huomiota pieniin taistelu on laajempi.

Ateca SeatEtuistuinten ovat erittäin desahogadas kaikki, joten se on takana jossa huomaat eron erityisesti mahtuu kolme aikuista. Kaikki tarjoavat hyvän tason ovelta ovelle, mutta välillä paras ja huonoin -The Tiguan- siellä -The Sportage- neljä senttimetriä erilleen. Kun nähdä, miten lähellä ovat päät takamatkustajien kattoon, pisin etäisyys tarjoamia Ateca ja vähensi Qashqai. Nissan, kaikkien matkustajien normaalin korkeuden on hieno, mutta Seat kestää muutaman senttimetrin tällä tasolla kaikki hänen kilpailijansa, joka tarjoaa tunnetta tilavuuden, varsinkin kun maastoauto myös esittää suurempi ontto jalka selässä. Olemme äskettäin maininneet SUV Kia ja Hyundai, mutta jotka täyttävät kaikki viittaukset hyvää keskitasoa.

Kompakti SUV: eriasteisen monipuolisuus

Joko perhe matkustaa hyvä taso mukavuutta, mutta se osoittaa, että Espanjan brändi "olisi tuunattu" kaikin senttimetri maksimiin. Kyllä, hänen "serkkunsa" Tiguan on ässä hihassaan, käyttöön takaistuin että Voit liukua jopa 16 senttimetriä. Tämä mahdollistaa sen, että SUV VW leikkiä tilaa matkustajien tai matkatavaroiden, ja vaihtelevat tilavuus takakonttiin välillä 555 ja 690 litraa (Mitattuna meidän tekninen keskus), mutta istuimet täydentää. Se on johtava tässä suhteessa, jonka jälkeen Sportage (540 litraa), Tucson (470), Qashqai (455) ja Ateca (450), joissa kaikissa on tarpeeksi kapasiteettia kuljettaa normaali matkatavarat perheen matkalle.

Nissan QashqaiKompakti SUV: hyvä väli Diesel

Nyt liittyviä näkökohtia dynaamisuutta. Nissan Qashqai ratsastaa pienemmän siirtymän moottori ja valtaa 1,6 litraa 130 hv, loput ovat 2.0 litraa. Tucson ja jakaa Sportage CRDi 136 hv, ja Ateca ja Tiguan TDI 150 hv. Toisin kuin hevoset siellä, mutta ei lähemmäksi vastaavuuksista niiden valikoimia. Kaikki yksiköt ovat olleet AWD paitsi Sportage oli delantera- asemaan ja kuusi-nopeus manuaalinen vaihteisto, paitsi Tiguan, joka oli automaattinen kahden kytkimen DSG seitsemän suhteiden.

On mekaniikka Kia ja Hyundai joka toimittaa korkeampi suurin vääntömomentti -38,1 mkg- ja tekee siitä vähemmän -a 1500 RPM-järjestelmä, joka on ilmeistä kiva ensimmäinen vastaus. Kuten äänen, Qashqai dCi moottori vaikuttaa hiljaisempi tyhjäkäynnillä, mutta vaiheittain vahvan kiihtyvyyden, joka on huomattava enemmän. Diesel versiot näistä luonto ei lopeta matkustaessaan risteily yllä kaikkia oleskelua erittäin miellyttäväksi. Voidaan sanoa, että tasolla sujuvuuden vain pieniä vivahteita erottaa ne, mutta ei ole ratkaiseva valittaessa tai toisella.

Kia SportageKompakti SUV: suorituskyvyn ja todellisen kulutuksen

Ennen kuin arvioidaan tasoon, sinun täytyy pysähtyä painoa Toinen avaintekijä tarkkaillessaan ketteryys näistä viidestä maastoauto, sitten esimerkiksi, Ateca Paikka, johon on ollut enemmän valoa läpi meidän asteikolla, merkintä 33 kiloa vähemmän kuin Qashqai, The Sportage 115 älkäämme unohtako, että tämä on ainoa 4x2-, Tiguan 195 ja 215 kiloa vähemmän! Tucson, taakka, joka ilmeisesti on seurauksia. Näin, kiihtyvyys on asetettu ehdottoman selkeästi Istuimen, joka, esimerkiksi, investoi vain yhdeksän sekuntia mennä 0-100km / h, verrattuna 10 ja huippu Sportage, Tucson ja Tiguan, ja 11,2 sekuntia Qashqai. Ja jos katsomme simulointi ohitukset, siirtyä 80-120 km / h 4. paikallaan, Ateca on erittäin nopea, koska se tarvitsee vain 7,1 sekuntia siirtymävaihetta, 7,7 Kia, Hyundai 8,3, 8,5 Tiguan sen DSG7 muutos D- ja 8,8 sekunnin Nissan asentoon. Eroista huolimatta kaikki nämä turbodiesel maastoauto hyviä levyjä liikkua, antaen paljon turvallisuutta ohittaessaan muita ajoneuvoja.

5. ja 6. vuonna Sportage tulee paras elpyy muistutamme, että se oli 4x2-, melko tasan muualla, vaikka Pitkällä viimeisen kehitysvaiheen esittämän Ateca rankaisee häntä selvästi ja se on ainoa, joka on yli 13 sekuntia siinä tilanteessa. Seatin strategiaa on purkaa mekaaninen liikkuvan risteilyt tukee pikateiden hillitä kulutusta, ja totuus on, että parhaimman Ateca vain todelliset keskimääräiset menot, vain 5,8 l / 100 km, 5,9 Qashqai, erittäin kirkas myös tässä kohdassa, Tiguan 6,3, 6,5 ja 6,7 ​​Sportage l / 100 km, Tucson, lopettaa latauksen niiden kokoeron / paino ja puuttuessa järjestelmä Lopeta&Aloita myös Kia-, joka auttaa sinua säästää kaupunkien reiteillä.

kompakti SUV: vivahteita käytös

Ja jos me oppinut arvostamaan käyttäytymistä näiden maastoauto, syntyy myös muutamia yksityiskohtia, jotka tekevät eron. Hyundai Tucson rakastan miltä sinusta tuntuu hänen kulutuspinta, se välittää vakautta ja vakuuttaa ryhti, tarkkuus ja ketteryys. Se ei ole tehokkain laatuaan tie käyrä, koska hänen lähestymistapa selvästi palkkio mukavuutta, mutta se on paras vaimennus ja eristetään niiden puute impulssimelun myös kovassa tukee. Kosketuksella sähköisellä ohjauksen on parantunut, mutta kuten Sportage- on vielä hieman pehmeä, vaikka edistystä tarkkuutta ja reaktiivisuus osoittaa. Siinä on kaksi tasoa sääntely: Normaali ja urheilu, joka on parempi, vaikka jokapäiväiseen käyttöön. Työtä tehdään hallinnassa käsivalintainen vaihteisto, ikään kuin me etsimme urheilullisen ajaminen ei ole niin hieno ja nopeasti kuin olisi toivottavaa.

Hyundai TucsonKia Sportage osoittaa hyvin terve dynaaminen vaste, mikä tekee hänestä helpon auto kuljettaa. On totta, että jos haluamme etsiä mahdollisimman joustavasti, voimme huomata enemmän kehon Roll kuin malleissa Espanjan saksalaista alkuperää, mutta heidän reaktionsa aina välittää vahvan suojauksen, jossa hyvää työtä vakautta tarvittaessa korjata lentoradan. Koska ainoa testi malli itse on etuveto, joka on osoittanut helpommin korjattavissa ali- vaikutus annosteltaessa paine kiihdytintä. Lisäksi jarrut lopettaa tämän SUV oikeassa etäisyyksillä.

Sen toisen sukupolven, Nissan Qashqai Edistystä on tapahtunut sen hyvät dynaamiset valmiudet, mutta sen jousituksen asetukset myös taipumus säilyttää mukavuutta. Itse Japanin SUV Se on loistanut sen perustamisesta lähtien vuonna ajomukavuus. Helppo ajaa, ja raja on asteittainen, jossa on ennustettavissa reaktioita ja hyvä hyötysuhde ansiosta "Alusta Control", mikä vähentää pitching kehon, unohtamatta että versio testattu, neliveto sisältää suspension Multilink takana, joka auttaa kiinnittää tarkemmin jäljittää vääntö- akseli on asennettu etuveto malleja. Erityisesti kiemurteleva polkuja on kilpailijoita, jotka osoittavat suurempaa ketteryyttä.

kompakti SUV: urheiluhenkeä ja Ateca

Ateca Seat lähettää välittömästi sensaatiomainen kosketus alustan. 18-tuuman pyörät ja renkaat 225/50 tuntuu tarkka ja ohjaavat kulutuspinta, kun käyrät, joilla on normaali lähettävä elin, joka huojuu hyvin vähän, kuin jos se olisi hieman suurempi León. Niiden reaktiot ovat hyvin tasapainoinen ja tuntumaa jarrutus on myös hyvin johdonmukainen, saavutetaan lyhin etäisyys milloin lopettaa 120 km / h. 4Drive veto auttaa kaareva polut ovat hyvin neutraali raskaasti kiihtyvyys ja Haldexin järjestelmä sopii hyvin vääntöä jaettu kuhunkin tilanteeseen. Lisäksi Ateca on useita ajo-ohjelmia (Eco, Normaali, Urheilu, Off Road, lumi ja yksittäisiä), joilla on erilaiset vastaukset moottorin ja rungon.

Sama kokoonpano tarjoamia mahdollisuuksia uuden Volkswagen Tiguan joiden tasaisuus koko käyrä on noussut verrattuna edeltäjäänsä. käyttäytymistään korkea maaliskuussa on poikkeuksellinen. Silloinkin kun etsimme rajansa ja ajonvakautusjärjestelmä potkuja, elektroniikka toimii niin tehokkaasti, että väliintuloa korjaamaan lentoradan kuluu vaikuttava tasaisuus. Mutta se tuntuu hieman vähemmän "urheilullisen" kuin Ateca, kun istuin hyödyntää sen kevyempiä ja sen pienessä koossa. Huolimatta siitä leveämmät renkaat viiden testatuista malleista, ajomukavuutta ei katoa Saksan SUV, joka kiinnostavasti Hän on merkitty jarrutusmatkat pidempään.

VW TiguanKompakti SUV: monipuolisuus käyttö

4x4 versiot, jotka ovat yhdistäneet voimansa tässä vertailevassa tarjous hyvä vastaus lähteä tien, kyllä, kunhan circulemos yksinkertaisia ​​kappaleita ja tiet, sillä Ne eivät reagoi vaativa maasto-filosofia ja sarja sisältää renkaita, joiden ensisijaisena tavoitteena asfalttiin. Esimerkiksi Tiguan Sport renkaat on viimeistelty 235/55 R18 itsetiivistyvät tekniikka ei varalla pyörän tai renkaanpaikkausta, joka voi liittyä suurempi riski alalla. kuitenkin nelivetojärjestelmä järjestelmä on luultavasti paras luokkansa, se potkuja hyvin vähitellen ja se vain tuntuu lähinnä tien kitkan. Se sisältää myös ohjaus pienenee, kuten Kia ja Hyundai, ja luonnon ystäville voi ratsastaa suoja kampikammion.

Qashqai ja Tucson -ja Sportage, jos 4x4- sisältävät myös ohjauskeskus tasauspyörästön lukko, jakaa vaikeissa tilanteissa 50 prosenttia vääntömomentti kullakin akselilla; tavalla, joka toimii vain alhaisella nopeudella.

kompakti SUV: loppuun ja arviointi

On selvää, että Volkswagen Se on varannut joitakin tekniikka (ohjelmoitavaa digitaalista instrumentointi, Head Up Display, ilmajousitus ...) varten Tiguan merkki etäisyydet kanssa Ateca Seat, mutta SUV Espanjan brändi yllättää kaikki yksityiskohdat hienostuneisuutta, koska uloke lattialle, siitä ulkopeilit, logon auton (Range Rover Evoque oli ensimmäinen tehdä niin), kuvan, joka on erityisen silmiinpistävää yöllä tai kun pysäköity autotalli. Lyhyesti, on monia siveltimen SUV Seat olemme hitaasti saavuttamassa tämän kova taistelu neljä mielenkiintoista kilpailijat jotka sitten yhteen tärkeimmät kohdat puolesta ja vastaan.

Hyundai Tucson

- plussat: Ajomukavuus, mekaaninen joustavuus ja kuva tiivisteellistä

- vastaan: suuri paino, ohjaus tuntuu ilman Pysäytys&alku

Kia Sportage

- plussat: yleisen tasapainon, hintajoustavuus ja mekaaninen takuu

- vastaan: Ajoittainen taka-asennossa, ohjaus tuntuu ilman Pysäytys&alku

Nissan Qashqai

- plussat: yleisen tasapainon sisällön kulutus ja hinta / lahjoitusvarat

- vastaan: Response alhaisilla käyntinopeuksilla, yksityiskohtia ja kuluneet boot image

Ateca Seat

- plussat: Runsaasti tilaa sisällä, suuri käsittely ja suorituskyky ja kulutus

- vastaan: Moottorin merkki, vain 150 TDI 4x4 ja kehityksen 6.

Volkswagen Tiguan

- plussat: Tekniikka ja laatu, toinen liukuva rivi ja vastaus AWD

- laskuriHahmo moottori, korkea hinta ja jarrutusmatkat

Hyundai Tucson, Kia Sportage, Nissan Qashqai, Ateca Istuin ja VW Tiguan, tekniset tiedot (mittaukset tekninen keskus Highway)

mittausHyundai Tucson CRDi 136 4x4Kia Sportage CRDi 136 4x2Nissan Qashqai dCi 130 4x4Ateca Seat TDI 150 4x4VW TDI Tiguan 4x4 DSG 150
teho136 hv 4000 rpm136 hv 4000 rpm130 hv 4000 rpm150 hv 3500 rpm150 hv 3500 rpm
suurin vääntömomentti38.1 MKG 1500 rpm38.1 MKG 1500 rpm32.7 MKG at 1750 rpm34.7 MKG at 1750 rpm34.7 MKG at 1750 rpm
0-100 km / h10,4 s10,2 s11,2 s9,0 s (D)10,5 s
0-1000 m32,3 s32,1 s33,0 s31,0 s32,1 s
Real kaupunkien kulutus7,6 l / 100 km7,4 l / 100 km6,5 l / 100 km6.0 l / 100km6,8 l / 100 km
Varsinainen tienkäytön6,2 l / 100 km6,1 l / 100 km5,5 l / 100 km5,7 l / 100 km5,9 l / 100 km
Real keskikulutus6,9 l / 100 km6,7 l / 100 km6.0 l / 100km5,8 l / 100 km6,3 l / 100 km
Frenada 100-0 km / h35,9 m37,2 m37,3 m37,2 m39,0 m
paino1780 kg1680 kg1598 kg1565 kg1760 kg
Leveys / jälkeen145/139 cm145/137 cm144/138 cm144/139 cm145/141 cm
Space jalat takaisin76 cm76 cm77 cm80 cm60-77 cm
runko470 litraa540 litraa455 litraa450 litraa555/690 litraa
hintoja32315 euroa30550 euroa33575 euroa32520 euroa41360 euroa