Testi: Suzuki S-Cross 1,6 DDIS, on paras anti-Qashqai?

Suzuki S-Cross 1,6 DDISSuzuki S-Cross 1,6 DDISSuzuki S-Cross 1,6 DDISSuzuki S-Cross 1,6 DDIS

Hän haluaa olla ... ja myös nähdä. Taka- ja profiilin muistuttaa että myymällä Nissan. Eikä ole epäilystäkään siitä, että teoksessaan tyyliin Hän on ottanut huomioon ensimmäiseen Qashqai. Se on jopa hieman enemmän hiljaa saada hieman lähemmäksi filosofian kompakti, ja lähes yhtä leveä. Mutta parempi aloittaa alusta. Unohda, että tällä hetkellä soittaa Suzuki SX4... enemmän luet alkukirjaimet kaiverrettu portin tai matot. Ensinnäkin siksi asuessaan nykyisen SX4 (me vahvistaa esiintyä yksi vuoden minimiaika) Suzuki ehdotettu markkina hänen keskimmäinen nimi S-Cross. Ja toinen ... koska todellisuudessa Sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että muiden SX4 tiedämme jo. Mutta mitään. Jos tämä uusittu luokkaan pieni katumaasturit syntyivät kauan ennen Nissan Juke, Uuden S-Cross Suzuki iso askel ylös myrskyn ja keskisegmentissä. Eli uusi Nissan Qashqai.

uusi foorumi Suzuki S-Cross, itse asiassa on täysin uusi, ja tällä kertaa ei on yhteistyössä Fiatin, tai johtaa kuten ennenkin SX4 italialaiselle kaksoisveli. Kyllä Osakevaihdon seuraavan sukupolven Suzuki Grand Vitara, myös vahvistetaan uusi hyppy vaiheeseen. Tietenkin kanssa lähes päinvastainen lähestymistapa. Ja jos vaippa perinne Suzuki jatkumiseen vuoden roughest Vitara (vaikka väheneminen alueella), uusi S-Cross on vahvistettu 4x4 panostaa enemmän sivistynyt, ei pelkästään tuotemerkin, vaan myös koko luokan.

Totta, uusi Suzuki S-Risti voi asentaa kehittynyt ja tehokas system AWD kehittynyt hyödyllisyys Swift, mutta vaikka hän menetti sisäkorkeus ja jopa 3 senttimetriä vaimennus matkustaa pienen virran SX4. Lisäksi, sen segmentin, Suzuki Cross-S on pienin etäisyys ja nostaa lattian vieressä Mitsubishi ASX (Short 170 mm korkeus), ja joka tarjoaa vähemmän joustavuutta suspensio. Jopa hänen runko hämmästyttää minua pian tiellä lujalla huomautukseen, SUV lähes GTi, varmistaen hyvän pidon runko ja suuri tuntumaa ajo, vaarantamatta paljon korkeampi yleistä viihtyvyyttä. Joten jos uskot löytää tähän Suzuki S-Cross henki Suzuki maastossa (joka juontaa juurensa 45 vuotta sitten ensimmäisen Jimny / Samurai), muuttaa siru. Lähettää markkinoille tänään.

Testi Suzuki SX4 S-Cross¿SUV tai puoli SUV?

Saatat jo kuulostaa niin myös toistuvia mainita anti-Qashqai aina lyödä toista väliainetta maastoauto; mutta tällä kertaa, kyllä. Suzuki S-Cross on auto lähinnä käsitteen käyttöön Nissan. Radicalizing entisestään, koska jos maksaa aina luokitella Qashqai kompakti SUV Suzuki nyt kaksinkertaistaa vedon. kanssa 4,30 metriä ja pitkä (Enintään 15 cm: n kuin nykyinen SX4), S-Cross leikata lähes 2 cm korkeus Qashqai ..., joka oli jo pienin koko segmentin. Ei saavuta perhettä kompakti, joka nousee neljä tuumaa, mutta jos tuntuu pyörän S-Ristin lähemmäksi matkailua, vaikka sen muodot, katto baareissa tai pannut ehdottaa kuvaa hyvin SUV. Ja vaikka, hissiin, siirto, alustan tai ankkurit myös välittää tämän lujuus ja tukevuus tyypillisiä Suzuki.

Sisällä Suzuki S-Cross tarjoaa erittäin hyvä ilmapiiri ... ja maksimi korjaus. Se ei voi häikäistä, mutta ymmärtää, että Japanin tae suorittamisen, esimerkiksi hyvä Toyota. Aina, kyllä, poikkeamatta käsikirjoituksen. siellä pörröinen hieman muovinen, mutta laadukas ja säädöt. Sillä on monia reikiä, mutta ei laatikkoa tai kahden käsine laatikot tutumpi nyökkäys. ja osoittaa Hyvä kompakti tila kaksi istuinriviä (Paitsi rajoitetun takana pääntila), mutta kaukana modulaarisuus lähestyä häntä kilpailija, tila-auto segmentti. Viat? Muutamia. Ehkä epämiellyttävä kytkimen instrumentoinnin ajotietokoneen (kun sen sijaan laskea 14 painikkeet ohjauspyörässä), ja toisaalta, että matkustamon lattia on selvästi alle ovenkarmiin kun enter / exit. Saat ryhti, ergonomiset istuimet tai tavaratilassa ovat huomata, tämä jopa suurin toimiala ja vaihteleva kerros korkeus: 470 litraa, joka voidaan lisätä 830 taittamalla takarivin.

SUV että kuluttaa vähemmän

Älä odota Suzuki S-Cross kehittyneet välineet. Erittäin täydellinen, kyllä, mutta unsophisticating yli panoraamakattoterassilla (ensimmäinen maailmassa, jossa on kaksi liukuvaa lasi paneelit) tai takakammion. Kuitenkin siinä on Dieselmoottori pitkälle edennyt, ainoa vaihtoehto bensiiniä VVT, myös 1,6 litraa ja 120 CV. Fiat alkuperä (JTD Multijet tiedossa), tämä 1.6 DDIS on uusi injektio, elektroniikka ja oheislaitteiden, ja on paljon parempi kuin ennen. No saamatta enää edes 1500 rpm, niin se ei voi liioitella eikä tarkoituksenmukaista viettää lähes 3000 kierrosta; mutta kumpikaan tarpeeseen: Se on nopein segmentti ohittaminen.

Testi Suzuki SX4 S-CrossTiukoilla kehitys (muuten, mitä hyvää ripaus muuta) ja pitkä par alhaalta, niin tarpeeksi nopeasti, ennen kaikkea erittäin taloudellinen. Ja on se, jolla on hyvä aerodynamiikka ja toinen suuri lisäarvo (sen erittäin alhainen paino), The Suzuki Cross-S on vähiten kuluttava segmentin, jossa menot tiellä ei päästä 5 l / 100km, ja varsin sisältö voidaan edelleen parantaa kaupunki, jossa ratsastus Stop / Start että käsittämättömän, Suzuki veloittaa 400 €. Ja se on, että hän sanoo, ja sen uuden alustan, tämä Suzuki S-Cross leikattu lähes 250 kg Qashqai ja 200 pienempi Opel Mokka. Yllättävää, koska puoli leikkaus välillä 100 ja 200 kg: kaikki kilpailijat. Lisäksi alkuperästä ylistämä 1.6 dCi Renault QASHQAI itse, sen 1,6 DDIS näyttää paremman vasteen ja alemman kylmä järjestelmä, vaikkakin voimakkuus, missään tapauksessa koskaan liian järkyttynyt.

Näillä wickers, vastaus valtatie Suzuki S-Cross voisi olla vain niin hyvä kuin sen moottori. erittäin kevyt, matalat vähentää inertia ja tavallista SUV liikkuvan ympäri henkselit, alustan jäykkyyttä kommentoi ... se melkein tuntuu hyvältä kompakti, erittäin istuva kulutuspinnan ja nopea kaarteissa häntä. vain suuntaan virittää suuri yleinen tunne, näyttää aika hidas ja ilmoittamatta polkuja liikaa. ja eikä niiden jarrutusmatkat ovat parhaita luokkaan. Katsaus tulevaan kehitykseen.

Tässä vaiheessa kaikki pyörät ajaa kotiin S-Cross käsite? Se voi monopolisoida alle 20 prosenttia myynnistä, mutta minulle kyllä. hänen Kaikki Grip 4WD (Muodostuu multidisk kytkimen öljyhaude) toimii todella hyvin. Jos tarkastellaan kiire alalla, asettaa Lumi tilat tai Lock ikuisesti pyöreä pysyvä neliveto ja myös mukauttaa ESP; mutta kummankin osapuolen on turvallisuudesta ajettaessa märällä tai lumeen automaattitila tavallisesti 4x2 toimii kunnes pyörät luistavat ja yhdistää takana. Ja vielä, tuntuu ansaitset tarpeeksi ketteryys uudella Sport-toiminto, joka avautuu paitsi suora reaktio kiihdytin, mutta myös lähettää enemmän vääntöä taka-akseliin, asiakkuutta paremmin kierrosta. ja sinulla on Suzuki S-Cross siis vielä uskalla hyökätä keskimäärin maastoautoalaan missä Myös kilpailevat hinnalla. Vaikka vähemmän se varustettu ja ehkä vähemmän autoja, Suzuki S-Cross on nyt halvempaa kuin 2. sukupolven Nissan Qashqai. Ja jopa alentaa hintaa toiseksi myydyin (Hyundai ix35) suurimmassa osassa versioista. Olemme siis erittäin kattava auto.