Peugeot 308 GTi 2016, urheilullisemman sota

Peugeot 308 GTi 2016 parhaita kuviaPeugeot 308 GTi 2016 parhaita kuviaPeugeot 308 GTi 2016 parhaita kuviaPeugeot 308 GTi 2016 parhaita kuvia

Banner PeugeotJotkut moottoriurheilun fanit uskovat, että uusi Peugeot 308 GTi Peugeot Sport Se tulee melko myöhään taistelussa kompaktin segmentin urheilu, jos sillä kirjattu autoja ja suuria laatu Renault Megane kuten R. S. Trophy (275 hv), Seat Leon Cupra (265 ja 280 hv), Honda Civic Type R (310 hv), Ford Focus ST (250 hv) ja Volkswagen Golf GTI (220-230 hv) ja Golf R ( 300 hv) muodostavat kilpailija militantti ja monet armeijan aseita omaksi edukseen. Sen on määrä laskea vesille Lokakuun lopussa, mutta ennen kuin olemme pystyneet ajamaan sitä.

Moottori, kaksi versiota

moottori bensiinin suora injektio turboahdettu 1,6 THP, 208 asemat GTi ja RCZ R, se on ponneaine on valittu peugeot Sport Uusien 308 GTi. Joillakin markkinoilla, kuljettajat voivat valita sen kahdella teho tasolla: 250 ja 272 hv. Se oli jälkimmäinen oli kunnia lyhyesti puristaa.

Sport-toiminto Alusta Configuration (Mukana myös vastauksen moottori, muutos ja osoite) Se on ihanteellinen paikka tuoda esiin aggressiivisuutta ja tosi urheilullisuutta on GTi sinetti Peugeot Sport. Kun aktivoidaan painikkeella turbo antaa meille enemmän ylivoimainen ääni, kun moottori vääntää enemmän iloisesti. Raja on aktiivinen ja voit puristaa 1,6 litraa vuoteen 6500 rpm, kun automaattinen rajoitin automaattisesti puuttuu asiaan.

tämä versio 308 GTi 272 hv Sillä on merkittäviä eroja suhteessa 250 hv. Ensinnäkin korosta sisällyttäminen tasauspyörästön etuakselin (tyyppi Torsen ja liittyvät asetukset sähköinen ohjaus ja luistonesto), kevyempi pyörät 19 tuumaa (joista kukin painoi 2 kiloa vähemmän kuin 18-tuumainen versio 250 hv), Michelin Super Sport renkaat (Sen sijaan, että Michelin Pilot Sport) ja jarrulevyt suurempia etu- ja komposiitti (380 mm: n halkaisija sen sijaan on noin 330 mm). Omalta kiinnittimet toimivat näillä levyillä ovat kiinteitä, neljä mäntä ja on maalattu väri kuvastaa parhaiten urheiluun intohimo, punainen.

toiminta kuusivaihteinen käsivalintainen vaihteisto 308 GTi Peugeot Sport On odotettavissa autossa tämänkaltainen: tarkka, nopea ja epäröimättä. Toisin, esimerkiksi Leon Cupra ja Golf GTI, Peugeot aluksi käytössä vain manuaalinen kuuden vaihteisto (verrattuna dual-kytkin DSG lion ja Golf).

tuntemuksia

mennessä alustan viritys, että on, että vuorovaikutusta ohjauksen ja pyöräntuennan aluksi 308 GTi 2016 syväsäteilijä meidän ensivaikutelma. Käyttäytymis- ja 'tunne' muistuttaa meitä paljon Mégane R. S., viittaus tässä kilpailukykyinen segmentissä dynaamisuus, tehokkuus ja ketteryys.

Uuden tuotteen toiminnalliset laita se samassa asemassa verrattuna kilpailijoihin, vaikka 6,0 sekuntia kuluu kiihtyy 0-100 km / h Se on luku, jonkin verran hitaampi kuin Mégane RS, Leónin Cupra ja Golf R, ja nopeammin kuin Focus ST ja Golf GTI.

suunnittelu kissan

kaksivärinen runko meidän testiyksikköön, mielenkiintoinen, moderni ja teknologinen i-ohjaamon sisustuksen, jossa punainen intohimo on vahvistettu monia hienovaraisia ​​insertiot, aggressiivinen metalliseos ja, tietenkin, eri GTi logot Esillä sekä ulkona että sisällä tuo paljon persoonallisuutta Peugeot 308 GTi Sport, täydellinen auto, joka tarjoaa suuren tasapaino ilo käyttöä päivittäisessä vehikkelinä intohimoinen ajonautinnon.