Testi: BMW 220d Cabrio 190, ilo paljastui

Testi: BMW 220D Cabrio 190Testi: BMW 220D Cabrio 190Testi: BMW 220D Cabrio 190Testi: BMW 220D Cabrio 190

Maailma muuttuu kiihtyvällä tahdilla. BMW varasti kaikki hänen maineensa perustuu malleissa korostuvat hyvin sportsmanlike käyttäytymistä, ja hänen sfinksi, M3, kuten kuvantamisen moottori. Nykyään nämä mallit on vielä niiden merkitys myynnin, mutta toiset hyvin erilainen tullut miehittää yhä merkittävä tiloihin. Tämä 220D Cabrio kuuluu tähän ryhmään, klo aikaa kuin nykyinen, jossa maksimoi dynaamisen potentiaalin tahansa BMW voimme tuoda toivottuja paikkoja, kuten vapaudenriisto.

BMW 220D Cabrio 190

Johdettu Coupé versiosta Series 2, tämä Cabrio erottuu esteettisyys ja taipumus katoaminen käsitteiden 'cabrio peltikatto "kirjoittanut sähkökäyttöinen pehmeä. Avoauto muuntua suljettu malli, ja päinvastoin, Järjestelmän kestää vain 20 sekuntia-diskreetti aika kaukana Records- esitellä huppu tavaratilaan, jos olemme hoitaneet sijoittaa pala tietyssä asennossa sisällä takakonttiin, jotta erillisinä osina ja taitettu huppu. Ajo huppu se voidaan tehdä jopa 50 km / h, mielenkiintoinen mahdollisuus yllätyksenä kaatosade voi olla tarpeen. Hytti saa meidät yllätys, tavallista BMW muotoilu, muutamia muutoksia, se on jo tulossa klassikko. Kaupallista hyväksyntää kuitenkin osoittaa oikeellisuutta hänen liikkumattomuus. sen keskus 6,5 tuumaa näyttö tulee näkyviin että palkkio 2385 euroa voi tulla toinen 8,8 tuumaa, joka tuo kehittynyt navigointijärjestelmä, kiintolevyn ja DVD.

Ergonomian ajoasento ei ole myöskään yllättävää brändi, korostaen sen soveltuvuutta jokaiseen makuun meillä. Seuraavassa on kuin meille ilman valintajärjestelmä korkeus jalkakäytävä, pakottaen leijumaan yli istuimen mahdollistaa käyttöoikeuksien. Myöskään kuljetetaan mukana uusimpia suuntauksia muiden merkkien, tuntuu muutos komennon, erityisesti lisätä peruutusvaihde vaatii huomattavia ponnisteluja. Mukavuus on merkittävä sekä istuimen rakenteen ja joustavuuden suspension, mitään radikaalia.

Tämä versio painaa noin 150 kiloa enemmän kuin veljensä Coupé, ei ainoastaan ​​taitto järjestelmä huppu, mutta myös vahvikkeet asennettu runkoon. Nämä erittäin tehokas katto on käytössä, kun se voi liikkua samanlaisia ​​tärinää ja melutaso että peltikatto malli, mutta silti näkyä tuulilasiin kun värähtelyt ilman sitä liikkua asfaltilla ei ole täysin sileä.

BMW 220D Cabrio 190

vauhdikas

Mekaaninen osa johtaa meidät näkemään jälleen, että Lähes kaikki BMW on dynaaminen itse ajoneuvon. Vaikka se ei ole saavuttanut pankkimme tyypitettyinä valtaa, lähes 183 hv Tämä 220D Cabrio "kulkee että Pela". Sen runko mahdollistaa kaarteista ilman liiallista hidastuminen maaliskuussa. Kun lisäksi moottori on erinomainen elastisuus, talteen tasaisesti noin 1300 rpm: missä tahansa suhteessa, ajo on hyvin miellyttävä, joko kävellä tai tyhjennys vaihdetta. Se on itsessään malli, joka voidaan jakaa kahteen osaan, koska voit nauttia siitä coupe ilman radikalismi tai täydellinen vaihtovelkakirjalainan.