BMW 3-sarjan vastaan ​​Audi A4

BMW 3-sarjan ja Audi A4, edessäBMW 3-sarjan ja Audi A4, edessäBMW 3-sarjan ja Audi A4, edessäBMW 3-sarjan ja Audi A4, edessä

Vaikka se ei näytä päätellen hänen ulkonäkönsä continuista, Audi A4 on täysin uusi auto. Verrattuna edeltäjäänsä, vain koskettaa käsivaihteisto pysyy samana, mutta ilman täysin menettämättä tyypillinen merkki, loput auto on muuttunut täysin. Samaan aikaan, BMW on uudistanut 3 Series on lisännyt uusia tehokkaampia ja tehokkaat moottorit -myös joitakin tricilíndrico-, Hän lisäsi teknologia, mutta auto pysyy samana. Muuta ohjauksen ja pyöräntuennan tekevät niiden käyttäytyminen on kehittynyt ja on homogeeninen, vielä tasapainotus enemmän mukavuutta ja tehokkuutta. Kun kyseessä on manuaalinen malleissa se on toteuttanut uuden ominaisuuden, joka antaa automaattisesti puhaltaa kaasua vähennykset, laskemisesta sotaharjoitukset kantapää kärjen kahden kytkimen saatavilla kaikille käyttäjille, mikä tekee selväksi, että urheiluhenki edelleen yksi painopisteistä BMW 3-sarjan. Kuten automaattivaihteiston, BMW 3-sarjan on edelleen sitoutunut ruutuun 8-speed vääntömomentinmuunnin niin onnistunut, että pitää antaa, koska sen toiminta sopii kuin hansikas kaikenlaisessa ajossa samalla paljon mukavuutta. audi käyttää laatikko tämäntyyppisiä tehokkain moottoreina A4, mutta muualla alue on laajentaa S tronic kahden kytkimen, jonka uusi sukupolvi ensiesiintymisensä vuonna Audi A4 ja se tarjoaa erittäin nopean ja niin tasainen käynti että tuskin kaipaamaan muutos momentinmuunnin. Toiseen laskimoon, Audi A4 käyttää samaa modulaarista arkkitehtuuria Q7, joka vie 30 osallistujat ajo ja turvallisuus, joka on kärjessä segmentin tässä osiossa.

Dynaamisesti, huomasimme huomattavia eroja, jotka määrittelevät persoonallisuuden jokaisen. kanssa vierintälaatuista master ja hyvin alhainen melutaso, Uuden Audi A4 brändin viittauksia mukavuutta. Melu ja tärinä ovat parempia eristettyjä kuin BMW, varsinkin kun kyseessä on diesel. Ja kun me purista mehu sen runko, Audi A4 havaittavissa kevyempi kuin BMW 3-sarjan ja erittäin ketterä (Ainakin adaptiivinen pellit jota testasimme), mutta suunta ettei tiedottaa eikä antaa tarpeen olla luonnollinen, turvallinen sivuavat V6 Diesel painoa. Mahdollisesti se voidaan aktivoida, kuten taka-ero, kun kyseessä on Sport quattro malleja, Koska kuljettaja tuntuu liian irti tien. kuitenkin "lentää" käyrät täydellä tehollaan tukemana elektronisia apuvälineitä, jotka auttavat asiat aina kenenkään huomaamatta liikaa. Olisi täysin pyöreä, jos ei ole asetettu johdon, joka kaikesta huolimatta on erittäin tarkka. Edessä puhdas hämmästyttävä tehokkuus ja ajamisen helppous, BMW: 3aporta kosketa ajaa malleja, joka on aina se on jotain erityistä ja tekee olosi päähenkilö ajo.