Vertailu: BMW 116i vastaan ​​Peugeot 308 1.2 Puretech

Vertailu: BMW 116i vs. Peugeot 308 1.2 PuretechVertailu: BMW 116i vs. Peugeot 308 1.2 PuretechVertailu: BMW 116i vs. Peugeot 308 1.2 PuretechVertailu: BMW 116i vs. Peugeot 308 1.2 Puretech

Ensimmäinen vakuuttava huomaavat, kuinka pitkälle voi mennä evoluutio n moottorit of bensiini Annoimme sille joitakin vuosia sitten kahlaamo, hänen pikkuruinen lohko tricilíndrico 1.0 EcoBoost 125 hv (100) asennetaan kokonaisen fokus, lopulta yhdistelmä auto-mekaanikko syytetään hyviä tunteita. Suorituskyky tyytyväinen ... fokus 1,0 EcoBoost, kaukana ehdonalaisen vapauden, se oli yhtä toimiva ja palkitsevaa kuin kaikki muut. Alueella, joka 1.0 EcoBoost moottorin Se ei pääty tähän. Ja tänään uusi Ford Mondeo, jolla on valtava kasvi hyvin pitkä puoli sedan melkein 4,9 metriä, Se on myös todettu kanssa hyvää työtä mekaniikka.

Käymme hyväksyttävä, että sylinteri ei heikennä luokkaan on moottori, tai että on malli, tai merkki. Ja nyt merkki kuten BMW Hän on ottanut askeleen tehdä ensimmäinen moottori tricilíndrico ja ei vain sarja 1, myös Sarja 2 ja 3 (Ja ensimmäinen hybridi i8), mielestäni tällainen mekaanista on enemmän uskottavuutta.

BMW 116i vs. Peugeot 308 1.2 Puretech

moottorit

Ennen kumppaneita alalla, BMW käytettäväksi Mini ja PSA jakoi erinomainen nelisylinterinen moottori 1.6. Mutta nyt ne ovat toteuttaneet eri radat kehittää kolme sylinterin. 1,5 116i piilottaa paljon tekniikkaa kuin sen 4 ja 6 sylinterin tunnetuin, jonka kanssa se jakaa sylinteriä kohden, ne 500 cm3 sylinteriä kohti puolustaa peräti paras kompromissi. kanssa jakelu täysin muuttuja aikaa ja nostetaan turbo ja suorasuihkutus, tiedämme BMW i8 mahdollisuuksia tämän mekaniikka valmistettu alumiini, osaa kehittää 231 hv. että 116i alkaa 109 hv, tulossa vain 4500 rpm, paljastaen mahdollisuuksia portaittain nousevaa voimaa, joka on tätä moottoria.

On vähän kadehtia Peugeot lohko 1.2, vain Valvetronic järjestelmä, joka poistaa saanti kaasua. samoin teho (110 hv) ja kierroksia, kumma 1.2 PureTech seisoo hänen suurempi vääntömomentti hyvin alhaisilla kierroksilla, mitä määritellään paljon luonnetta moottorin ja toiseen; myös osallistuminen joidenkin vaihteistot kanssa 5 nopeudella 308 ja 6. 116i. epätyypillinen tärinä ja akustinen Tämän moottorin, mielestäni ne ovat kaukana tarnishing päivä tänään käynnissä omista näitä kolme sylinterin, kanssa contrarrotantes puita ja viritetty pakenee. ehkä he "puute kokonaisuus" Kun nopeuttaa tuntuu tyhjä ja rytmihäiriöitä tietyillä hetkiä, mutta pian vain mennä kanssa mukavia vastauksia.

Peugeot 308

vastaus kun on kyse peugeot Sanoisin sen ylivoimainen. kanssa siirtyminen 1000 ja 2000 rpm lisää äkillisesti, lisää turbo vaikutus ei väkivaltainen, The 308 Se näyttää muutaman CV lisää 116i tunnollisesti etenevä (Ja hyvin tasapäinen) sen nopeutta. En usko, että he ovat versioita, joissa hyöty on etusijalla, mutta jos ei saa ylittää, luonnetta 1.2 PureTech Voit tavata joitakin epäilyksiä, että olet voivat näkyä BMW. peugeot Se on jotain lisää nopea, mutta myös mitä tunnet.

By heidän määränsä usko versioita kaupunki. Et tunne erityisen nopeasti tiellä, mutta paljon vähemmän submotorizado aikoina. Ne ovat dynaamisia luonteeltaan turbo, välitä muutoksen tavallista rytmin muutokset jossakin normalisoitu ajo. Mutta jälleen kerran, tunnet 308 tehokkain, kiitollinen ja liuotin, kun ympäristö vaikeuttaa sitä. Le leviää viidennestä peugeot pitkä kuudes ja viides samaan BMW. Mutta myös, kun voi kaupallistaa sen Kuudenneksi 116i päästä vähennä jopa puoli litraa of kulutus 308.

BMW 116i

käytös

heidän telineet Ne näyttävät mitään epäilyksiä ja kaikki tuntemukset Sarja 1 ja 308 Ne ovat läsnä näissä versioissa. 116i tekee hänen työntövoima yksinomainen ylellisyys teknikko tällä segmentillä, vaikka takaveto ei ole yhtä ilmeinen kuin muissa tehokkaampia versioita. Et koskaan tuntea, että moottori kompromissi kapasiteetti of kiinnittyminen taka-akseli, tai että ne nopeuttavat, joten tuntuu 116i hyvin neutraali reaktiot ja päätyy tuottaa paljon luottamus. 116i Se on selvästi enemmän raskas 308, mutta valettu pohja tarkistanut 50/50 prosenttia, Agility etuakseli paljon helppo ohjata brändin. hänen pehmeä iskunvaimennus Serial päästää suurempi värähtelyt pystysuora elin, mutta ilman muuttamalla jäljittää Ne jättävät niin ennakoida.

Tuntuu hyvältä auto ja yleinen ajomukavuus myös tämä versio 308 kompakti suoranainen kaikin tavoin. koska BMW, korostaa nopeus kanssa etuakseli reagoi tilausten hänen pieni pyörä ja horjumaton motorisia taitoja. Etuosastaan ​​ei näytä romahtaa helpoksi nopeuttaa paljon ja vaihe käyrä tuottaa vain tuntemuksia of tehokkuuden ja pysyvyys. Saat tuntea sen kiinteämpi sarja 1 ja siksi ei ole niin hienoa bacheando, sitoo hyvä kompromissi perustamiseen, joka BMW voida setti valinnaisesti omaan makuun, eri suspensiot, toimenpide Vanteet ja renkaat.