Mercedes-AMG GT GT3: me purista tähti kilpa

Mercedes-AMG GT testi GT3Mercedes-AMG GT testi GT3Mercedes-AMG GT testi GT3Mercedes-AMG GT testi GT3

Upea auton suunnittelu, joka lupaa suuria tunteita, meidän on yritettävä meille Mercedes-AMG GT GT3, eli GT kilpa. Käynnistysjärjestys vastaa syvä myrskyisät 8-sylinterinen moottori. sen hengittävillä, ehkä 6,3 litraa määrätty kunnioitusta San Pedro: seuraavien yhdeksän kierrosta, raita 4,2 km tallennetaan Italian sateelta. GT3 kilpa versio Mercedes-AMG GT Se on valmis ainutlaatuista testipiiriä.

Mercedes-AMG GT GT3: loistava ilmakehän

kun taas 8-sylinterinen moottori ilmakehän loistava V Se lähestyy sen käyttölämpötila, Thomas Jäger suljettu ulkopuolelta Valo ovi hiilikuitu. Lokki-siiven oven SLS ovat historiaa. "Aluksi muutosajurien, olen aina antanut hänen päässään, joten hän oli tottunut taittosiipimuotoon ovelle"Hän kertoo hymyillen ohjaajan työpaja ja kehittäminen AMG ja lisää: "Mutta laajennetun sisääntulosta SLS voimme nyt tehdä nopeammin muutoksia."

Pilotti istuu rennossa kantaa laatikon hiilikuitu vaahto istuin. Ei vain polkimet, mutta myös ohjauspyörää voi säätää pituussuunnassa laajasti. Jälkimmäisessä paitsi se on aina "lyhyt" (Pun tarkoitettu) GT-sarjan, mutta myös monia muita autoille.

Mercedes-AMG GT GT3Astu kytkinpoljinta ja vedä vipua oikeat muutokset: metallisen halkeama, The juokseva vaihteisto kilpa, sijaitsee taka-akselin mukaan periaatteen "transaxel"Kytkeytyy ensimmäisellä vaihteella. Sitten kilpa kytkin ei toimi kanssa julmuutta, mutta se reagoi jopa suhteellisen myöhään kilpa-auto, joka helpottaa valvontaa. GT tulee ravi alas kuoppaan tiellä. Konsertti 8-sylinterinen nyt liittyä mekaanista melua voimansiirto, mutta moottori hirveä myrsky lähes kokonaan hallitsee tavanomainen kilpa-auto akustiikkaan.

Mercedes-AMG GT GT3: siirrymme

Kierroksella kyytiin tunnustamista Mercedes-AMG GT GT3, etu lämmittää lautoista ja optimilämpötila maksimaalista suorituskykyä. On aika ymmärtää paremmin purasangre "navetta" AMG. Toisin standardin versio, konepellin alle GT3 Neljän litran V-8 moottori ja kaksinkertainen turboahdin, mutta ilmakehän klassinen 6,3 litran jo ravi siis teillä ilman piilotettuja 631 CV, SLS AMG musta-sarjan, ja kilparadoilla edellisessä GT, AMG SLS GT3.

Taajuus ylläpito Se on vähennetty 14000km kuin SLS GT3 20500km nykyinen. Tämä säästää rahaa, koska Just tarkistaa moottori GT3 ja maksaa 30000 euroa, sama kuin CLA 180 tuoretta tehtaalta.

kanssa ja Hot Wheels, urasyvyys: Tällä GT3 pouncing oikealla ulostulo. 550 hv ajaa punnitus hyväksyntä 1285 kiloa. Siten GT3 ei ole vain 360 kiloa kevyempi kuin veljensä GT Road S, mutta on jopa laihtunut noin 50 kiloa verrattuna SLS kilpa-auto.

Mercedes-AMG GT GT3Vihreä, keltainen, punainen ... The näytössä palaa titilan hermostunut ratissa taas ilmakehän Kahdeksan sylinteriä etenee suurinta tehoa noin 7500 kierrosta minuutissa. Kolmas, neljäs, viides vaihde, jarrutus kovaa vasten ensimmäisen kulman ja alas vaihdetta.

Aiemmin Thomas Jäger oli säätänyt ABS-järjestelmän että taso 7 keltainen keskiöön konsoli. "Yleensä on kymmenen eri ABS. Pohjois Ring, monia aaltoilua, jossa poljin voi saada kova, olemme ottaneet käyttöön ylimääräinen taso"Hän kertoi meille. Nyt, kun jarrutus kova, he syttyvät hetkeksi kaksi sinistä valot puolin näytön. "Kun etupyörät lukko, vaaleansininen valot; kun he tekevät takapyörien, valo ruusuja. Tämä auttaa sinua pysymään säätöalueella koska se ei ole aina mahdollista huomata poljinta, kun se on liukuva"Kertoo Yhdysvaltain joukkue kuljettaja jälkeen meidän testi.

sininen säätöpyörää vieressä säätö ABS Se on kymmenen asennossa. Palvelee säännellä luistonesto, nyt asetettu tila "no break-mitään-you-sir-toimittaja". Käytännön syistä tämä tarkoittaa, että jos yksi siirtyy astumalla kaasulta ohjausjärjestelmä vastaa suhteellisen nopeasti pysäyttää hänet jalat ja varovasti antamalla hänelle taustalla hum. Joten myös aloittelijat tarvitse pelätä äkillisiä reaktioita.

On hämmästyttävää, kuinka nopeasti otat yhden luottamusta GT3. Jossa on painon jakautuminen 49: 51, tasapainoinen kisaversio GT on suhteellisen helppo kuljettaa. "Etuakseli reagoi vielä parempi. Siten, GT saa ajaa pikemminkin tarkemmin kuin SLS. Se oli hieman raskas etuakselin ja se näytti enemmän painoa"Jäger kertoo. Kuitenkin kapea kaarteissa GT3 tänään taipumus hieman ali-. "Eivätkö he ovat sopeutuneet hyvin toimittajalle?" Hymy asiantuntija vahvistaa, että GT3 harvoin käyttäytyy niin konservatiivisesti todellisessa kilpailuissa.

Mercedes-AMG GT GT3. arkki

moottori

Kahdeksan moottorilla V 6208 cm³ siirtymä. Arvioitu teho: 404 kW (550 hv). Suurin vääntömomentti: 66,3 mkg.

korin

Coupe auto. Mitat: 1238 x 4746 x 2049 mm, taistelu: 2625 mm, paino hyväksyntä: 1285 kg.

alusta

yksittäiset suspensiossa pyörän suunnikas muuttaa muotoaan kahden junan, kierrejouset, iskunvaimentimet, edessä ja takana stabilointiaine, jarrulevyt jäähdytys sisällä edessä (390 mm) ja takana (360 mm), 315/680 R 18 renkaat edessä, takana 325/705 R 18.

lähetys

takaveto, peräkkäin vaihdelaatikko kuusi vaihdetta.

piirteet

0-100 km / h: n. 3,0 s

Lähtöhinta

Mercedes-AMG GT3: 442. 680 euroa