Opel Astra 1.6 CDTI uusi: vähemmän kuin 4 l / 100 km ja onstar järjestelmä

Opel Astra CDTi Diesel 136 hvOpel Astra CDTi Diesel 136 hvOpel Astra CDTi Diesel 136 hvOpel Astra CDTi Diesel 136 hv

Unohda edellinen Astra, ovat vain muutamia ruuveja edeltäjänsä. Unohda tunne raskautta, koska Uusi Opel Astra painaa vähemmän kuin pienet Opel Mokka. Unohda kaikki mitä on mielessä, koska toisin kuin useimmat autot, Uuden Opel Astra on vielä lyhyempi Mallin se korvaa, jopa viisi senttimetriä. Kyllä voi sanoa tiedät dieselmoottori, moderni 1.6 CDTI 136 horses've nähdään useita malleja Opel, joille ne ovat vasta kaksi vuotta debyyttinsä, joten voidaan sanoa jäädä uudelleen, kun Ale lokakuun puolivälissä.

Tehokasta muotoilun Opel Astra

Hänen tiedottajia sanoa, että Astra on ensimmäinen erä sarjassa perusajatuksista esittämään, että Opel Monza käsite, esiteltiin Frankfurtin autonäyttelyssä 2013. Sen Opel pääsuunnittelija Mark Adams, sulkemalla täydellisen remontin Opel alue, palata nyt uudistua. Opel Monza 2013kanssa Monza inspiraatio, Astra on alhaisempi ja profiilikappaleen, Lähes coupé, mutta viisi ovea. sisään 2016-perhe kehon Sports Tourer joka on ollut tämän vuoden Frankfurtin autonäyttelyssä, kun Opel Astra GTC nyt jatkaa uransa pari vuotta. Sieltä hän antaa hänen rele GTC Pituus, samalla tavalla kuin Astra avoauto siirtynyt Opel Convertible.

Mikä silmät nähdä Merkillepantavaa elin aerodynaaminen ennätyksen CX tulossa alas +0,32-0,285 edellisen Astra. Rakenne on kevennetty käyttämällä 75 prosenttia lujien terästen, mutta ollessaan tilassa 3 astetta kasvaneen katselukulma eteenpäin kuljettajan tuulilasin pilari jää tilaa vieviä. Sen hyväksi, huolimatta vähentää 21 prosenttia painosta rakenne, se on paljon jäykempi, mikä Se vähentää melua, tärinää ja mahdollistaa suspensiot toimii tarkemmin. Nämä ovat auttaneet, koska ne menettävät noin 50 kiloa.

Opel Monza tehokkuus oli innostava lippu ja Opel Astra, kevyt ja aerodynaaminen, jossa on uusi moottori, se onnistuu. Tyyppihyväksytty 136 hv versio, joka voisi ajaa 3,9 l / 100 km keskiarvo, jossa on pullea 3,5 l / 100 km maantiellä. Erityistä renkaiden alhainen vierintävastus matalalle ja pari kymmenystä nämä tiedot, jotka on istutettu merkittävä 99 g / km CO2. Myöhemmin yritämme tätä samaa moottoria ilman stop-start ja rajallinen valta 110 hevosta, joka kykenee alentamaan kulutus 3,6 l / 100 km ja keskimääräiset CO2 95 g / km.

Mielenkiintoista, ei arvoista ikkunasta, mutta auto on voivat liikkua vapaasti kuudes, turvautumatta muuttuu jatkuvasti. Päinvastoin, se on äärimmäinen myos voi päästää rullan runsaaseen 1000 rpm valittamatta. Maksimiteho saavutetaan 4000 rpm, punainen vyöhyke on 5000 kierrosta minuutissa, mutta on parempi olla lähestymistapa, koska se kuolee paljon ennen, ainakin meidän yksikössä vähän ammunta. Suurin vääntömomentti saavutetaan 2000 kierrosta perinteisen dieselin, jonka suurin arvo on 320 Nm (32,6 MKG), merkittävä siirtymä ja yksi turbo. Hiljaisuus puheenjohtajana marssin moottoritie, tunne valtava eristystyön, mukaan lukien hoidon otettu vieviä peilit, jotka sitten ole niin antelias kuin niiden kotelot. Ei, näkyvyys ei ole paras määrite Astra.

Korkea mukavuutta Opel Astra

Sen sijaan, mukavuus on korkea. Ei pidä sekoittaa autokannan mutta lohtua eurooppalaisten, hälventämään kaikki esteet tiellä siirtämättä kuljettajaa. Ainakin meidän testiyksikköön, joissa yksi Eri lisäistuimilla joista voit valita. Ne ovat hyväksyneet yhdistyksen BackCare (AGR varmentaminen) ja tässä tapauksessa, Uuvuttavaa tyyny ja tukea, jotka paljastavat erittäin tehokas, ainakin syksyn sää. Ilmanvaihto paikkaa AstraOpel mukaan Tämä tuuletus on ensimmäinen luokkaan kompakti, sekä mahdollisuus hierontatoiminto. 8 säätömahdollisuudet, mukaan lukien leveys jalkakäytävän tai lämmitin takaistuimet, Opel haluaa ottaa sydämen paikkaa, joka on naarmuuntunut 10 kiloa painoa ja tunnustaa, että olet kallein osat autossa. Ensimmäinen valinta paikkaa "erityinen" alkaa 500 euroa.

Riippumatta keveys, suspensioiden itse on paljon sanottavaa ajomukavuutta saada Opel Astra, karkea tiet Karpaattien jossa voisimme testata autoa ensimmäistä kertaa nielee. Täältä tulee esille toisen hyve, joka on, miten liuottamaa on kuoppia ja hidasteet kerran rikkomatta lentoradan tukea ja siksi pakottamatta korjaukset. Tehokkaampi versiot Astra, tämä CDTI 136 hevoset ja 1,4T 150 hevosvoimaa bensiini, edelleen käyttää taka kierre-jäykkä akseli tuettu kanssa Watt pitää paremmin sivusuunnassa mainitun junan. Jälkeen saada rattiin heikoin variantti Astra, ilman tätä mekanismia, meidän on tunnustettava, että niiden esiintyminen on huomannut heti kun yritys tulee epätasainen.

Ohjaus on kevyt, lineaarinen ja tarkka. on kantaesitys sähköisen ohjaustehostimen tässä segmentissä, mutta eivät huomaa mitään outoa, mutta ehkä jos et halua ajaa agradecerías olla suorempi. Se sisältää myös erikoisominaisuuksia tehdä elämästä helpompaa kuljettajalle, koska "shake korvaus tie" (SRS) tai "ryömintäkompensointivaiheessa" (DPC), joka voi olla vastuussa automme oli tietty mieltymys oikea ... Palaamme tarkemmin lisätestejä.

Kuljettaja on nyt kaikki paljon käytetyt, koska he ovat hajonnut painikkeilla keskikonsolista konsernitoiminnot nyt. tulos nopeampi ja helpompi käsitellä, luopumatta periaatteesta painalluksella jokaisen toiminnon, kun tämä on tärkeää. Ne ovat myös on virtaviivaistettu ja parannettu vipu vieressä ohjauspyörä. Valikkotoiminnot ajotietokone, joka aktivoituu kääntämällä yksi vivuista, ovat läpäisseet ohjauspyörän painikkeita, yksinkertainen ja ergonominen.

takaistuimet ovat tilavia, mutta ne puuttuvat lähtö kunnollisesta tuuletuksesta nämä matkustajat. Laskeutumispuolen korin muoto yhteyteen tarvitaan laskea päätään kuin ennen ja nosta jalka pois autosta ei ole niin löysä kuin jotkut kilpailijat. Runko on hyvin kuutiometriä, mutta 370 litraa vaatimustenmukaiseen sijaitsee keskellä luokassa, looginen ottaa leikkaus cm runko.

OnStar tulee Eurooppaan

Connectivity oli kolmannen pilarin Opel Monza konsepti ja Astra ei laiminlyödä tätä näkökohtaa. tarjoukset kaksi järjestelmää yhteyden kanssa tai ilman laivalla selaimella, valitsee sillä järjestelmä IntelliLink 4.0 -General Motors omistajan tai navi 900. Jälkimmäinen on tarjolla kosketusnäyttö 8-tuuman (eikä 7 Intellilink) ja tällä hetkellä on yhteensopiva vain carplay, Applen järjestelmä; Android saapuu 2016, he sanovat.

Merkittävin on läsnäolo OnStar, puhelun tukikeskuksen pikapainikkeesta joka sallii sisällön lataamisen kohteet selaimesta, etähallinta ajoneuvon esto-ominaisuus, joka estää uudelleenkäynnistyksen tai yhteydenpito mobiilisovellus AppOnStar. OnStar wifiSen avulla voit käyttää lukot puhelimesta, päälle valot ja torvi jne Merkittävin on, kun se alkaa tarjottava OnStar yhdellä 4G langaton tukiasema jopa seitsemää muuta laitetta, joka periaatteessa tulla Espanjaan vuonna 2016. OnStar hinta on 500 euroa, minkä vuositilaus noin sata euroa, vaikka kolmannen ja neljännen tason laitteet (Dynamic ja Excellence) tarjoaa sitä vakiona.

Huipentuu yhteydet, Opel Astra ilta valaistuslaitteet matriisin ledes kutsutaan Intellilux, pitkä automaattinen heijastamattomalla, mahdollisuus muuttaa palkin muoto reaaliajassa liikenteen mukaan ja liikenneolosuhteet valoa. Vallankumous segmentin ja premium läsnä vain korkeampi segmenteissä.

Uusi Opel Astra toimitukset aloitetaan Espanjassa lokakuun puolivälissä. Alue on myös sisällyttää tämän Diesel (1. 6 CDTI 136 HP) versio edellä mainittu 110 hv. Bensiinin tuotantoa on laajempi, alkaen 3-sylinterinen 1,0 Ecotecin Turbo 115PS ja kaksi moottoria 1.4T tai 150 hv 125 hv. Tämä 1.6 CDTI automaattinen kuusivaihteinen vaihteisto tarjotaan, kun taas bensiinin automaattivaihteiston tarjotaan vain 1,0 Turbo, Kolmannen sukupolven Easytronic mukaan robotización käsivalintainen vaihteisto.

Hinnat Opel Astra

versio

Virta / muutos

Hinta (alkaen)

Astra 1,0 Turbo S / S

5V 105 hv

18800 €

Astra 1,0 Turbo S / S

105 CV aut.

20600 €

Astra 1,4 Turbo S / S

125 hv 6V

20400 €

Opel Astra 1,6 CDTi

110 hv 6V

21200 €

Astra 1,4 Turbo S / S

150 hv 6V

22400 €

Opel Astra 1,6 CDTi

110 hv 6V

22700 €

Astra 1,6 CDTi S / S

136 hv 6V

23300 €

Opel Astra 1,6 CDTi

136 CV aut.

25200 €