Jeep Cherokee 2.2 MJD-200 Land Rover Discovery 4×4 Sport 2.0 TD4-180: Lahjakkaat

Jeep Cherokee 2.2 MJD-200 Active Drive I Autom. Rajoitettu vs. Land Rover Discovery 4x4 TD4-180 Sport 2.0 Autom. HSE Ylellinen, monipuolinen SUV edustusJeep Cherokee 2.2 MJD-200 Active Drive I Autom. Rajoitettu vs. Land Rover Discovery 4x4 TD4-180 Sport 2.0 Autom. HSE Ylellinen, monipuolinen SUV edustusJeep Cherokee 2.2 MJD-200 Active Drive I Autom. Rajoitettu vs. Land Rover Discovery 4x4 TD4-180 Sport 2.0 Autom. HSE Ylellinen, monipuolinen SUV edustusJeep Cherokee 2.2 MJD-200 Active Drive I Autom. Rajoitettu vs. Land Rover Discovery 4x4 TD4-180 Sport 2.0 Autom. HSE Ylellinen, monipuolinen SUV edustus

Molemmat Jeep, Atlantin yli, sillä Land Rover, brittiläistä alkuperää, ovat kaksi eniten perinteisen SUV merkkejä. Kun kysyntä nykyinen SUV on totta, että nykyiset Cherokee, nyt jo viidennen sukupolven, kuten Discovery, nyt nimellä Sport, on enemmän asfalttikivi kutsumus, mutta ei enää ole yksi maastoauto merkitsee tehokkaampaa kun tie päättyy ja tie on monimutkainen.

Kuvansa käyttöön, varsinkin kun kyseessä on Land Rover Discovery Sport, kanssa Valtava leveys 2,07 metriä, 17 cm enemmän kuin sen kilpailija, koska korkeus nousee vain 2 cm, kun taas sen pituus on 3 cm pienempi. Jeep Cherokee suunnittelu, Sen sijaan hän on luopunut aiemmin raskas viivojen hyväksi enemmän pyöristetyt pinnat, jotka antavat suuri persoona asioita, mutta myös rajoittaa sen toiminnallisuutta ovi coupe tyyli lähes vaikeuttaa joskus ladata takakonttiin.

pääsy Jeep Cherokee Se pitäisi olla iloisesti yllättynyt parantamalla niiden materiaalit, muovi hyvin pehmeä ja erittäin houkutteleva ratkaisuja näköpiirissä, kuten kaksinkertainen ompelemalla ylemmän kojelaudan jäljittelevä nahka kääritty. Ei ole halkeamia tässä suhteessa, vaikka Land Rover Discovery Sport luce laadukkaampia materiaaleja näyttävät, enemmän puhdistetut muovit ja hienoimpia nahat, vaikka ylimäärä kovaa muovia keskikonsolissa pilvet näkymät. Sen ajoasento on erittäin hyvä ja erittäin laaja niiden liikkeitä. Korkeampi Jeep -the matkustajan istuin on sijoitettu jonkin verran pienempi, koska kuljettaja on sähkö- ja toinen ei niiden istuimet myös excel mukavasti, vaikka hänen jakkara melko lyhyt, mutta puuttuu lisätukea dynaamisessa ajossa. kaikki hänen ohjaimet ovat hyvin hyvät, oikeilla ergonomia, vaikka keskikyynärnojan on liian korkeaan asemaan, mutta oikeastaan ​​tämä on suuri vaiva vain manuaalisessa versioissa. Discovery Sport ja junan ikkunoista, sijoittaa erittäin korkea, on ainoa vihlova huomautuksen.

Jeep Cherokee ja Land Rover Discovery SportJeep Cherokee ja Land Rover Discovery Sport, yläpään viimeistelyt

nämä Limited versiot ja HSE Luxury, varsinkin kun kyseessä on Jeep, tarjous täydellinen laitteet sarja, joka auttaa hahmottamaan ne luksusautoja. Screen 7 "konfiguroitavissa instrumentointi (näet suuri digitaalinen nopeusmittari, erilaisia ​​ajoneuvon tiedot, ajo avustajat, ääni-, viestit, varoitukset ...) välillä nopeusmittari ja kierroslukumittari tai kosketa 8,4" ja keskikonsolin, joka sisältää selaimen, ovat esimerkkejä, koska avain käytäntö HF tai lämmitetty ja ilmanvaihto paikkaa; sekä lisävarusteena kilpaileva.

niiden takaistuimet Ne tarjoavat suurta joustavuutta ansiosta paikkaa Ne säätelevät pituussuunnassa kahteen epäsymmetrinen osaan, alueella 13 cm Jeep ja 16 Land Rover, joka täsmää makuuasentoon selkänojien. Löytö tilaa Sport selkeästi se tuntuu suurempi, Vaikka Jeep kaikkein pienimpiä sen luokka- on myös riittävä. Parempi jopa aikuisille, koska polvilleen eivät mene niin korkea, kun keskusaukiolla on mukavampaa kuin britti, joka on lähempänä ja kiinteämpi kuin pörröinen puolella.

Koska suuri lisäarvo, se tarjoaa käytännöllisen kolmannelle riville taitto paikkaa -Lisää hinta auton 1370 euroa-. Vain lapsille, pieni koko, esittelee suuri ongelma on se, että jotta se ei löytänyt tilaa, jossa lähteä kuomu verho, ei edes viistosti sopii runko niukkaa, jossa 7 istuimet ovat vain 85 litraa .

Mitä tulee kantavuus, Discovery Sport voittaa maanvyöryn, jossa 130 lisää litraa kaikkein eteenpäin istuimen toisen rivin ja 105 on takimmaisessa asennossaan. enemmän cubical ja korkeamman tason lastaamiseen Cherokee muotoja, molemmat silmukat ja koukut ripustamista laukut taas Englanti on rajataan käytännön kiskot ja painikkeet ilman työtä kaatamaan paikkaa toisessa rivissä. Erittäin mukava Jeep painiketta rungon kylkeen sulkea sähköisesti ilman venyttää kätensä päästä portille.

Land Rover Discovery SportJeep Cherokee ja Land Rover Discovery Sport, moottorit päivässä

Syntynyt 2013 ja 2014 vastaavasti, uutuus nämä SUV ovat sen ohjauspotkureita. että jeeppi jonka saapuminen 2.2 Multijet II Fiat alkuperää,
kanssa versiot 185 ja 200 CV, kun taas Land Rover 2.2 korvaa alkuperäisen Fordin kanssa 190 hv Ingenium uuden perheen moottorit, 2,0 150 tai 180 hv. Ensimmäisessä tapauksessa ei korvaa 2.0 CRD 140 ja 170 hv, on vain kaksi vaihtoehtoa, joissa parempi suorituskyky. Se on hyvin voimakas moottori, korkea vääntömomentti hahmo ja suorituskykyä, erityisesti talteenotto, joka He vertaavat sitä on BMW X3 xDrive 20d Aut. 190 hv. Se ei ole puhdistettu, Siksi rumorosidad kuten kosketus, mutta ei niin karkea kuin Ingenium 2,0 I joutokäynnillä, hetkellä selvästi välittää sen värähtelyt molempien ohjaussauvojen ja auton lattiaan; havaittavissa kaikkien matkustajien. Kyllä, marssireiteistä alkaa tämä katoaa kaikki tulossa pehmeys ja silkkinen, jossa on paljon miellyttävämpää kuin Multijet ja joustavampi vastaus. Jekyll ja Hyde. Tarpeeksi hyvin tulee Stop iso tärähdys kun Stop & Start uudelleen asettaa moottorin käydessä. käyttölataus edellisestä 2,2 menettää etuja, suuruusluokkaa 0,6 sekuntia sekä kiihtyvyys elpyminen, joka tehdään hitain hänen kilpailijansa; mutta tarpeeksi dynamiikkaa. Kyllä, itse SUV 4x4 150 hv ja 2.0 on täällä 180 täytyy siirtää massaltaan lähes 2100 kg; 100 enemmän kuin Cherokee pienemmät käyttävä kone.

Kulutukseen Jeep asetetaan myös voimakkaasti, kohtuullisen menojen luvut ennätys kaupungin ja valtatie. Land Rover käyttää keskimäärin 1,2 l / 100, joka yhdessä talletus vain 54 litraa suojista paljon pienempi kuin sen kilpailijat autonomia. kaupungissa ainakin, on alentanut kirjaa 2,2 0,9 l / 100km maantiellä säilyttäen samat mitat.

Jeep CherokeeJeep Cherokee ja Land Rover Discovery Sport, jossa 9-nopeuden muutos

lähetystä molemmat turvautumaan uuteen laatikkoon automaattisen momentinmuuntimen 9-nopeus ZF. Tämä on laite, joka erottuu enemmän tasaisuus, nopeasti. Kuitenkin se tuntuu tarkempia Discovery Sport, mutta myös kestää kauemmin reagoida äkillisen kiihdytyksen, jos emme ole aiemmin valitun Sport asemaan tai ovat laskeneet pari vaihdetta ratin lavat; Jeep puuttuu, mutta mahdollistaa myös peräkkäinen hallintaa vaikutusvaltaansa, vähentää koskettaa eteenpäin ja siirtymässä suuremmalle vaihteelle vetäytyä. Verrattuna 2.0 CRD nyt 2.2 Tässä huomaavat, kuinka yhteys kaasuläpän ja vastaus on suorempi, ikään kuin olisi olemassa vähemmän liukumista muunnin; vaikka näissä olosuhteissa niiden reaktiot ovat myös jyrkemmin kuin Englanti.

Korkeudet 1,70 m ja noin 2000 kg, aloitus- käytös nämä autot Se ei voi olla verrattavissa henkilöauton. Silti molemmat ne läpäisevät kirkkaasti. Kyllä, kanssa selkeä sitoutuminen mukavuutta. löytö Sport tuntuu dynaaminen, jossa yritys vaimennus, sisältö kehon keinuu ja nopean ja tarkan ohjauksen, mutta käämin reiteillä pian tulee ulos sen suuri massa, suuri inertia, että jos me valjastaa varaa liikkua nopeasti; edellyttäen, että käytämme nopeutta tullessaan käyrä, sillä silloin parhaimmillaan menetämme kaiken nopeutta. cherokee sitoutuminen pehmeämpi ratsastaa, vaikka ilman liiallista pystysuuntaisen liikkeen ja suunnan, että me heti ilmoittaa, että urheilulliset ajo ei tuntea olonsa.

mennessä kenttä löytö Sport nauttii parempaa rajat TT ja laajempi puskuri matkat, mutta myös veto, kahden läpi Haldex kytkin tyyppi, Se on tehokkaampaa: Road toimii jopa paremmin, kuin Cherokee, vuonna urheilulliset ajo, se on helppo tuntea miten auto "häviää" kiivaasti pyörää kiihdytettäessä kun äkillinen muutos pesoa. Jeep voimme valita kaikki pyörät aktiivinen Käyttö Aktiivinen Drive I tai II, joka lisäsi 3988 euroa pelkistävän sobreelevada koria ja muita sähköisiä järjestelmiä parantaa taitojaan off-road.

löytö Sport vakuuttaa enemmän se, kuinka se on ratkaistu sisällä, joko valmiiden tai livability, mutta se kulkee huomattavasti vähemmän kuin kilpailijansa, kuluttaa enemmän, ovat vähemmän hyvin varustettuja ja kaikkein ratkaisevin, Se maksaa enemmän kuin 11270 euroa, mitä on jo sanonut kaiken. Kyllä, ehkä Englanti on monia etuja, mutta ero joissakin kohdissa on liian iso.

Saatat myös olla kiinnostunut

Vertailu: X3 20d xDrive 5kpl Aut 190 vs Jeep Grand Cherokee 2.2 MJD-200 Limited.

Jeep Cherokee suunnitellut Mopar

Land Rover Discovery Sport Dynaaminen

Land Rover Discovery Urheilu Ingenium moottorit ja etuveto