Testi: S3 Sportback S Tronic Audi, ohjus

Testi: S3 Sportback S Tronic AudiTesti: S3 Sportback S Tronic AudiTesti: S3 Sportback S Tronic AudiTesti: S3 Sportback S Tronic Audi

On olemassa kahdenlaisia ​​urheilu: että sinun vaativat ajo rautaisella kädellä ja että, kuten aina Audi S3, johtavat sen sijaan silkkihansikkain. "Yksinkertainen ja erittäin nopea, S3 anteeksiantava lähes kaiken. Tai tämän uuden tehokkaan turbomoottori tuo nolata rungon, ja kumpikaan ei ole meluisa tai strident tai epämukavaksi. " Kuvauksessa on outoa, ei ole uusi. On 1999, kun sitä testataan MOOTTORITIE Ensimmäinen Audi S3, jotka muistavat keltaisina, hänen 1.8 20VT moottori (Ensin 210 hv, sitten 225) ja pyörän ajaa Haldexin ottanut Audi TT. Kuinka hän meni.

Tänään, 15 vuotta myöhemmin, voin kuitenkin edelleen käyttää sitä vieläkin enemmän kohta kohdalta. Ja uusi Audi S3 johdetaan nykyisin entistä helpompaa ... mutta 90 hp enemmän valtaa, lähes 100 kiloa ylipainoinen ja on jopa 40 prosenttia nopeammin. Mitä tehokkuus! ... vaikka puhumme Myös urheilu ehkä enemmän mitäänsanomaton ja vähemmän hermoja. On totta, että niiden välillä oli toinen entinen Audi S3, mutta myös hänen ja hänen moottori ja 265 hv 2,0 TFSI, tänään pyyhkäisee heidät tämän uuden sukupolven puhdasta suorituskykyä ja tehokkuutta. tänään, Audi S3 Tämä voisi melkein olla väärässä, vaikka kanssa RS3... jos se ei siksi, että hän on jo matkalla loppuun mennessä, oletettavasti 5-sylinterinen turbo noin 360 hv. Ja hän voittaa taas kaikki ennätykset.

http://www.autopista.es/media/cache/original/upload/images/imagegallery/imagegallery-43135-5370ca02215c3.jpg

¿Rocket tai ohjuksen?

Samalla se on Audi S3 kun otetaan todistajan A3 Racing Santander, ja tekee niin kuin aina huomaamattomasti (Muistan vielä niitä, jotka näki vain klassinen perheen legendaarisella Audi RS2) ja ymmärtäminen urheiluhenki aina alle prisman turvallisuutta ja tehoa: Joka siirtyy pois sellaista urheilua, joka on johtava BMW ja määritellään raketteja (myös hauskempaa heitetään saavuttavat tavoitteensa, mutta niitä on vaikea kontrolloida asiantuntematonta käsissä), tuo sinut tänne sen sijaan ohjus, erittäin tarkka ohjaus ja sopii kaikille järkeä johdin.

Ja on, että uudessa Audi S3 unohdat melkein annostelusta ja mittaamalla kaasua. Eikä vähempää tänään kuin kolmesta syystä: moottori, runko ja pidon; elementtien yli uudistaa tällä kertaa täysin. Ensimmäisessä vie minut niin suoraan sydämeen ... ja niin ihastunut koska olen nyppiä. Uuden Audi S3 silti ratsastus 2.0 TFSI, mutta se on toinen. Jopa 300 hv (Hakkaa kaikki GTi Bluebells painaa ja radikaalimpia Mercedes-AMG tai tulevien BMW M ja Audi RS), Ja on suurempi turbo, koko muuttuvan venttiilien ajoituksen, vähentää puristussuhde ja, ennen kaikkea, ja kaksinkertainen (suora käynnistämiseen ja suuria kuormia, ja epäsuorasti osakuormalla) injektio.

Tulos Audi S3 on voimakas, hienostunut ja erittäin käyttökelpoista moottori. Kaukana merkittävä vaikutus, että 20VT turbo, 2.0 TFSI on kaikki tämä laajeneminen, minua palvelee vain käydä ostoksilla menemättä välillä 2000 rpm merkitä aikavenytykselle suosikkini vuori porttiin. Une 1000 rpm ja aloittaa leikkaamalla lähes 7400 ehdottomasti tai toimia hätäisesti, vaikka korkea lataus ja muutoksen asennossa 2. pakoventtiilien aina muistaa minua En ole Audi A3 ketään. Ja kuten useimmat siellä. Loput tekee nopeusmittari, koska lähes sama kuin nykyinen BMW M135i xDrive 320 hv, tai edellisen Audi RS3 340 hv, kertoo mennä hyvin, hyvin nopeasti.

http://www.autopista.es/media/cache/original/upload/images/imagegallery/imagegallery-43135-5370ca02c50cb.jpg

Puhumattakaan lisäämällä 1,5 sekuntia, esimerkiksi tuo Audi S3 tänään Opel Astra OPC 280 hv. vieressä automaattinen S Tronic (6 vaihdetta ja joka muuten pidimme yli 7 Audi TT RS Plus), Audi S3 on taso ... voi myös suunnitella tänään. Ja se on myös jo Launch Säätötoiminto mennä ulos kuin salama kiihdytyksessä, uusi Audi S3 voit ajaa kynttilän löyhä kaasumoodissa Tehokkuus: Kiivetä portin tausta ja "laiskotella" alamäen moottori sammutettuna ... jos laittaa arvon, tietenkin sillä saa koskettaa kytkimen tai jarru: se sitten käytöstä. Melkein parempi käyttää tätä tilaa llanear kanssa kulutus myös hyvin, hyvin tiukka: puoli merkitsee noin 7,5 l / 100km, jopa 15 prosenttia vähemmän kuin mikään kilpailijansa. Se ei ole selvää, kiristyskehykseen ...

kumpikaan liikkuu

kirjoittamalla ja alustan, myös Audi S3. Ja perustuu uusi MQB alusta VW Group, Se on tänään 60 kg kevyempi Edellisen summa ja suspendoitiin alumiini, läppä tai huppu. Lisäksi, VA 25 enemmän millimetriä matalampi kuin mikään muu Audi A3, ja se sisältää jouset, vaimentimet ja jäykempi holkit erityisiä. Ja tulos, tässä, on myös erinomainen urheilu. se on yritys jousitus, mutta ei kuiva, joten iskunvaimennus laatu (erityisesti lisävarusteena muuttuva kovuus) tuntea aina hyvin aihe elin ja joka ei koskaan poimii, mutta jos samalla mukavuutta tunne vaikea marssia urheilussa ja sen voima.

http://www.autopista.es/media/cache/original/upload/images/imagegallery/imagegallery-43135-5370ca02b202e.jpg

niin valtava ryhti ja vakautta teiden ja nopeissa mutkissa Audi S3, todellinen veturi, mutta myös erinomainen sen häiriöttömät otteensa tuesta sidottu ja suljettu. Ja että lisäksi uusi ja tarkempi sähköinen ohjaus vetoketju epäsymmetrinen hammastus säätöpotkurin (Samanlainen parametrinen Mercedes, vähemmän herkkiä suora ja nopeammin kierrosta), uusi Audi S3 tulee ensisijaisesti vaakalaudalla tarkistettu quattro.

Kattavampi kuin koskaan (Teoksia ennakoiden, että korjaus slip), uusi quattro Audi S3 avaa uuden keskitetyn sähköisen valvonnan monilevylle hydraulisesti, alkaen jo alussa 50/50 vääntömomentin jakautuminen junien. joten haittaavat sekä verkossa (erittäin voimakas lisäys ja hyvä kestävyys väsymys), tarkka isku pyörä, vakaa lentorata koko käyrä ja jalka syvyys ilman epäilystä: S3 voit "laiskotella" käyrä käyrä, tyhjennys jarrutus ja sivuttaispidon etsivät kovinkaan paljon, puhaltaa kaasua. Kumpikaan on poissa piirtämä nopeasti mennä hitaasti teet hyvin, se ei liiku ... niin paljon kuin ESP Sport Mode vapauta se lisää. Uuden Audi S3 on siis erittäin nopeasti ... mutta myös tylsää superauto? No, ehkä tarjoaa 300 hv vähemmän jännittävä Päivän luokka, mutta käytännössä mitään autoa Vakuutan teille, että se käyttää molempia. Ja kyllä, olen propónmelo sumuisena päivänä tai sade: En not'll muutosta.