Testi: Volkswagen Golf 1.6 TDI DSG Sportsvan / 7, paras Golf Family

Testi: Volkswagen Golf 1.6 TDI DSG Sportsvan / 7, paras Golf FamilyTesti: Volkswagen Golf 1.6 TDI DSG Sportsvan / 7, paras Golf FamilyTesti: Volkswagen Golf 1.6 TDI DSG Sportsvan / 7, paras Golf FamilyTesti: Volkswagen Golf 1.6 TDI DSG Sportsvan / 7, paras Golf Family

Hyvästi Golf Plus, tervetuloa Sportsvan samoin liitetty golfkentän.Nimenmuutos ei ole vapaa, koska tämä uusi auto antaa myös Uuden käänteen kurssinsa: Sen uusia ulottuvuuksia ja muotoilu, kattaa nyt soveltamisala paljon suurempi ja puree suoraan maahan tiukka kompakti MPV, vaikkakin joitakin erityispiirteitä. FI 8 senttimetriä pidempi kuin tavallinen Golf, noin 22 cm: ä lyhyempi kuin variantti ja melkein 6 cm alempi kuin Touran, joten kahvat Sportsvan mittasuhteiltaan saada paras useiden maailmoista: jotkut tiiviyttä On kompakti samanpituiset, ja joukossa hänen ikäisensä on niin "lyhyt" kuten Scénic- ja Valtava sisätilasta joka sen lisäksi, VW vetää pois valtava osapuoli aidolla omien ratkaisujen minibussilla. Sitten puhumme tilaa, mutta tehkäämme ensin nähdä muita yksityiskohtia. Kerran V / VI Golf, plus ei ole muuttanut 258 cm taistelu arkkitehtuuri, joka perustui, kun taas Sportsvan venyttää Golf VII MQB alusta asti 268 cm uteliaana, sama kuin Touran - noin 5 senttimetriä enemmän kuin Golf johdettu.

VW Golf SportsvanSe on nyt 4 cm leveämpi kuin viisi ja peräti 14 pidempi, mikä tekee selväksi, että se on täysin uusi konseptiauto -a mitä tekee VW tulevaisuus Touran- enää ainoastaan ​​tarjoaa lisätilaa normaalilla Golf, se ottaa itselleen selkeät ohjeet ja perhe. VW sanoo dynaaminen tilaa. Minulle En ehdottaisi hänen linjaa, mutta tyypillisin on hänen korkeus samanlaisiin autoihin tai käyttäytymisen on keinot Golf, sillä mitä tekee ominaista Sportsvan ei ole juuri sen upea dynaaminen, mutta sen maksamatta käynnissä hienostuneisuus ja korkea yleistä laatua.

perhe

Tuloksena uuden muotin, sisällä pituuden välinen etäisyys jarrupoljinta ja oletetulla jatkeella selkänoja auton lattiaan kulkee A187 182 cm, tila Sportsvan jaettu etu- ja takana siksi tarpeisiin parantamaan turvallisuutta ja tilaa. Kun etukäteen, kuten aina, lisääntynyt mitat uutta ajoneuvoa ei aina nähnyt suhteellisesti edustettuina, mutta yksi asia on mittaria standardoituja mittauksiin ja toinen todellisuus, ja mitä en Voin vakuuttaa teille, että Sportsvan se on pitkä, paljon tilavampi kuin ennen.

VW Golf Sportsvan penkki edelleen jaettu kohdissa 1/3 - 2/3, liikkuvat yhdessä vastaavan takaosan yli 18 senttimetriä, 2 enemmän kuin ennen, tarjoaa tilaa aina jalat välillä 65 ja 83 cm -Ennen, 79 cm korkea suurellisina, joissa kaikissa on 93 cm enemmän kuin tarpeeksi huonekorkeus vaikka kaikki paikat Spotsvan ovat selvästi normaalia korkeammat ... Tiedäthän matkailu, kävelemään paremmin joka sedan, sinä sit suorempi ja paremmin hyväksi pituus- tilaa, katsoa keskikohdassa ankkurissa istuinten ansiosta, jonka Sportsvan kun se soveltuu tilaa matkustajien ja rahdin. Se tarkoittaa soittoa välillä 440 ja 575 litraa käynnistysasema, jonka syöttösuulla on, kuten ennenkin, 77 cm lattiasta. Ei paha, mutta kun takaistuimen selkänojat on myös säätövaiheita liikkuvat kevyesti ja taita kun prioriteetti on kuorman tilavuus. sen jälkeen enintään 151 cm pinnan täysin tasainen etuistuimet -Ennen cm 140, jos tavaratila lattian hissi ja aseta se vastaavan kiskot tehdä samassa tasossa paikkaa, jotta jättäisi laatikon allaan noin 12 cm. Lyhyesti sanottuna, sinun ei tarvitse erillistä istuinta, mutta Sportsvan toistaa uskollisesti tilaa ja monipuolisuutta minibussilla omaan käyttöön todella. Eikä aja kohotetussa asennossa siten, -preferible päin behavior-, mutta korkeampi kuin tavanomainen matkustaja, riittävän "hallitseva" paremmin paikalla liikennettä.

VW Golf SportsvanRahaksi sisällä, mainita, että vuodesta viimeistely Advance jäljempänä on ylimääräinen laatikon etuistuimen alla ja taittuvat pöydät taka matkustajille; Sportsvan on ensimmäinen malli merkkisensorin kuolleen kulman ja Exit Assist -toiminto -Detects esineet takaa lähestyvän yli 4 km / h ja jopa 40 metriä ja on kyky toimia Brakes-; tai, mikä säästää repositioning elementtejä, sillä on samankaltainen Golf ominaisuuksia, mutta sen on otettava käyttöön edes enää tunnu mukavampaa auto, mutta myös, joten en ehkä tunteneet, tarkempia-arvoinen esimerkkinä selvästi parempi kuin Golf samalla moottorin / Muutos-. soinnin

käytös

lisää "arkki" ja laitteet, tänään Sportsvan painaa täsmälleen sama kuin Golf Plus. Toisin kuin muut mallit VW TDi 1,6 on samat ominaisuudet kuin puhdasta Bluemotion -nämä on ylimääräinen aerodynaaminen hoitoa ja eri-pyörä, eli 110 hv ja 105, jotka voivat yhdistyä 5 vaihteella -6 Bluemotion- tai 7 kuten tapauksessa meidän DSG. Millä tahansa kirjaa teet viittaus, ero on vähäinen verrattuna vastaavan version Golf Plus, jossa 105 hv lähtevän ellei moottori nyt tuntuu hieman ohuempi sivutuote uuden alusta- elastinen ja progressiivinen.

Se ei ole nopea ja paljon vähemmän ketterä auto vauhtiaan, mutta Kyllä pitää sen ilman suurempia vaikeuksia edes auton ladattu. Tänäänkin DSG / 7 näyttää tarkoituksella antaa joitakin liukumisen vaihteiden ketju heille pehmeämpi vaikkakin hieman hitaammin, mutta totuus on erinomainen muutos. Ja käyttäytymiseen, voimme aina turvautua tyypillinen aihe puhua tasapainosta, mutta se on puhdas todellisuus: erittäin mukava, erittäin tehokas.

piakkoin

kiihtyvyys: selvästi suurempi malli kuin Golf Plus, vaikka Sportsvan ei painavat gramman enemmän: kiihdytykset ovat tulleet tänään identtinen testattu 2010 Plus.

muutos: Se on paras täydentää tätä moottoria ehkä ole valtaa jäljellä. Että se itse ei ole halpaa: EUR 1880 korkeampi kuin käsivalintainen vaihteisto.

Frenada: Turvallisia. vaikka "alhainen" kumi ja paljon uppoamisen elin, hidastaa Sportsvan ihmisarvoa ja ilman vähiten epävakaaksi.

kulutus: tehokas moottori ilman puhdasta Bluemotion: vietimme vain 2 prosenttiyksikköä enemmän kuin Golf samanlaisia ​​voimanlähteitä.

ohittaminen: Allied DSG / 7 Harjoituksissa jolloin Sportsvan ohittamassa ajaa niin nopeasti kuin voisi tehdä käytettävissä olevan tehon.

viihtyvyyteen: Ei vain paljon käyttökelpoista tilaa, myös erittäin monipuolinen ja pehmeät liikkeet istuinten siirtää jalkakäytävä pitkin 18 tuuman liikkeen.

Teho ja vääntömomenttiErittäin tasainen ja kimmoisa, mutta vähän boolia. Nykyään se on vähemmän tehokas 1,6 markkinoilla, mutta se rehellisesti.

äänekkyys: Laadun ympäristöjä, havaittavissa erityisesti Matkustamon suodatin poikkeuksellista ... paitsi suurilla nopeuksilla.

Porter: Suuri tai valtava kuin konfigurointi paikkaa; 83 cm jalka ne takimmaisessa asennossaan, on tilaa etsiä hyvä tasapaino.