Ford Fiesta 1,0 EcoBoost 125: superprueba ja kaikki mittaukset

Testata Fiesta EcoBoost 125 hvTestata Fiesta EcoBoost 125 hvTestata Fiesta EcoBoost 125 hvTestata Fiesta EcoBoost 125 hv

Ford Fiesta on osa eurooppalaisten elämään vuodesta yli 40 vuotta. Ensin vain perheauto. Se oli toinen kerta, muiden mieltymykset, tarpeet ja mitat. Ja seurauksena yhteiskunnallisesta murroksesta, se on tullut pelaamaan kaksoisrooli hyvin erilainen. Samoin kuin toinen perhe auton, samoin ensimmäisenä auton nuoremmalle yleisölle, innokkaita elää vapaan liikkuvuuden vapauttamisen jälkeen ensimmäisen autonsa.

Ford Fiesta 2017Siksi Ford on keskittynyt suurin osa sen pyrkimyksiä sisään havaittavissa olevan laadun parantamiseksi puolueen, mitä on uusittu sisustus antaa sille tyylikäs ja moderni ilme, värikkäät pehmeät materiaalit. Kojelauta on erittäin tasainen päälle, on uusi valvonnan ilmastointi ja monitoiminäyttö hallita elementtejä viestinnän ja viihteen. Lisäksi, ohjauspyörä, kääritty mukava nahka, on lisännyt sen paksuus muistuttamaan SUV tai iso sedan, ja käynnistää enemmän modernia, käyttäjäystävällisempi kuin ennen, vaikka niiden toteuttamiseen indikaattorit jäähdytysnesteen lämpötila ja polttoaineen ovat varsin pieneksi. Sama pätee, että ulkopuoli, jossa jokainen koripellit viittaa uuden mallin tahdissa hyvin aktiivinen kilpailu, joka vain muutamaa kuukautta on esittänyt Citroen C3, Seat Ibiza, Suzuki Baleno ja Volkswagen Polo mm ja jonka mitään kateus Puolue kannalta hienous, ajovarusteet.

PERFORMANCESFord Fiesta 1.0 EcoBoost 125 Titanium Start / Stop-5p
ACEL. 0-100 km / h9,36 s
ACEL. 0-1000 metriä30,51 s
Loudness 100 km / h67,7 dBA
Loudness 120 km / h70,3 dBA
Jarrutus 140 km / h72,7 m
paino asteikko1180 kg

huolimatta lisääntynyt pituus lähes 8 cm, Uusi Ford Fiesta säilyttää lähes ennallaan tavaratilaa ja mitat viihtyvyyteen, jotka pitävät keskellä segmentin, kun tilaa polvien takaosan matkustaja ei diskreetti ja testata yhtä joustava kuin ne lähemmäs 1,8 m pitkä. Sen sijaan, Etuistuinten ovat tilavia, vaikka pitempi käyttäjät eivät halua olla kattoluukun kuten meidän testi yksikkö, joka tekee menettää peräti neljä senttimetriä sisäkorkeus. Korkeus säädettävissä istuin ja yli viisi senttimetriä ohjauspyörän säätö, kuljettajan ei pitäisi olla vaikeuksia löytää haluttuun asentoon. Alemmassa se on paikallaan noin 60 cm lattiasta, tulevassa näkökulmaa pieni maastoauto. Omalta istuinten täyttää mitat, mutta mittari ei selitä, mitä esimuotoilukoneet nämä, saat vaivata lantion ihmisille suurempia.

KULUTUSFord Fiesta 1.0 EcoBoost 125 Titanium Start / Stop-5p
kulutus kaupunki6,2 l / 100 km
kulutus Highway5,1 l / 100 km
keskikulutus5,5 l / 100 km

Ford Fiesta 1,0 EcoBoost 125 CV: performance

Ford Fiesta kolme-sylinterinen moottori 1,0 EcoBoost bensiini vakuuttavasti kuin mitään todisteita, että hän voi olla. Totta, moottori saattaa tuntua hieman laiska käynnistettäessä pysähdyksissä tai liikkuvat alle 2000 rpm, joka ei kauan sitten oli alueella paras turbodiesel, mutta tarjoaa keinot kirkkaan järjestelmää, jossa jatkuvasti työntövoiman lähes 3500 rpm, ja edelleen vauhtiaan, kunnes lähes 6500 rpm. Se on progressiivinen ja antelias moottori, että vaikka se värähtelee yli kaikkein hienostunut, todella viettää vähän ja voi tarkistaa yksi parhaista kiihtyvyydet välillä apuohjelmia turbo 1 litra; jotain täydentää kehitystä hyvin valittu muutos, jossa kuudes vaihde on noin 47 km / h ja mahdollistaa liikkuvan valtatie ilman liiallista melua kanssa EcoBoost kääntyminen hyvästä alueella, vaikka se itse on hyvä, jos ajamme hyvin nopeasti. Päivitettävissä etäisyydet hyvin mahdollisesti lopettaa maksimoitu osallistuminen tämän puolueen 24 tunnin Ford- pilaa hyvä maku, joka jättää sen suorituskyvyn analysointi.

Ford Fiesta testiAnalyysissään kyytiin ford Fiesta, puhumme ajo tuntemuksia. Nämä ovat välittömyys, of laatu, niistä, joilla on alustan halukas noudattamaan kuljettajan komennot, enemmän voidaan nähdä, kun lisäämme vauhtia matka- ja harjoittaa entistä dynaamisessa ajossa. On huomannut, kuinka tottelee massan siirtoja, miten kuormitus paino etuakselilla jarru- ja miten kääntää suunnan tulee käyrät vaikeuksitta, osoittaa alustan ja tehokkaaseen toimintaan hienovarainen elektroniikka ajo. Näissä olosuhteissa vektorisäätely pätee jarrun huomaamattomasti sisäpuolella pyörillä taivutuksesta ilman visuaalista tai äänimerkin, vähentää understeer ja parantaa panos nopeusvaiheessa. On kuitenkin hermostunut tai vaativa ja vaikeasti hallittavissa, mikä auttaa vähentämään ahdistusta. Saavuttaakseen erinomaisia ​​vain puuttuu edistyksellisempi vaimennus epäsäännöllinen alueilla, koska tällaisessa vaativissa aikoina astumalla viivasta lapa voit päästä resonanssi, tuottaa epämiellyttävä vaikutus. Se ei ole kuitenkaan vastauksena väärinkäytösten eristää kuoppia, joissa juuri menettänyt polkua tai kiitureilla vaikkakin tällaisissa tapauksissa ellemme mennä autoon lastataan voimme tuntea sen hieman vaikea taka-akselille.

Ford Fiesta: auto hyvin kytketty

Jo yli vuosikymmenen ajan kahlaamo Hän ottaa vedonlyönti liitettävyys, kaltaisten tekniikoiden kanssa puheohjauksella monia merkkejä vieläkään älä aja. Ja tässä tapauksessa, osapuoli Lisäksi se on erittäin merkittävä joukkue. Monta sarja Android ja Apple liitettävyys Auto Play, joka tarjoaa pääsyn sovellusten, kuten WhatsApp, Spotify tai navigointi -The auto tarjotaan lisävarusteena paketin näyttö 8 "-.

TILAFord Fiesta 1.0 EcoBoost 125 Titanium Start / Stop-5p
edessä leveys135 cm
taka leveys126 cm
Etukorkeudelle89/94 cm
takapään maavaran86 cm
jalkatila66 cm
runko320 litraa

Hinta tämä houkutteleva versio Titanium sen moottori houkuttelevammat 2400 euroa alennus koskee allekirjoitus, Se sijaitsee houkutteleva 16500 euroa, huomattava määrä ei kuitenkaan ylitä suoraa kilpailua ... mutta voi vaarallisesti kasvaa, jos otamme mukaan käytännön yksityiskohdista suojelijana ovet avataan tai ajo osallistujia ryhmitelty mielenkiintoinen valinnainen pakkauksissa. kaupunki (675 euroa; pysäköintikamera ja automaattinen pysäköinti assistentti), The aktiivinen turvallisuus (550 euroa; yhdiste aktiivinen vakionopeussäädin ja ennalta törmäys jarrujärjestelmä) ja Tienvarsilla Ohjaus paketti (375 euroa; liikennemerkki tunnustamista. Väsymys varoittaa kuljettajaa ja avustaja pitkät / lyhyet valot; kaksi jälkimmäistä yhdessä tarjoavat 725 euroa), Saa Fiesta apuohjelma varusteineen tähän asti varattu ajoneuvojen korkeampia luokkia ja näyttää kuinka vuonna 2017 Fiesta se on parempi kuin koskaan.