Ford Focus RS vs Seat Leon Cupra 300: Kumpi on parempi?

Kaksintaistelu urheilu kompakti: Ford Focus RS vs Seat Leon CupraKaksintaistelu urheilu kompakti: Ford Focus RS vs Seat Leon CupraKaksintaistelu urheilu kompakti: Ford Focus RS vs Seat Leon CupraKaksintaistelu urheilu kompakti: Ford Focus RS vs Seat Leon Cupra

Ikään kuin yksi niistä eeppisiä yhteenottoja Ali Foreman, tai Pacquiao vastaan ​​Mayweather, Ford Focus RS ja Seat Leon Cupra johtavat päin valtaistuimelle välillä super-GTI kussakin niiden uusimiseen. Molemmat ovat kaksi autoista median ja edustavat Summum kannalta urheiluhenkeä keskuudessa pienikokoinen, vaiheen edellä myyttejä koska VW Golf GTI vallassa tasolla.

Ja jokainen niistä on Hänen oma persoonallisuutensa. siten, Ford Focus RS tulos lusher, lihaksikas ja radikaali; enemmän ekstrovertti heidän urheilullisuutta; Lyhyesti sanottuna, ja pisteen liioittelua niiden paragolpes, puolella pilarit ja taka-aerodynaaminen linko... ja että hän on menettänyt Gill ratsastus huppu aikaisemmissa erissä. Hänen kuvansa muistuttaa kyseisiä taistelijoiden iso booli; niin että pieninkin huolimaton vastustajat voivat tehdä eron ja yhdellä liikkeellä lyödä vastustajansa kuuntelemaan lasken kymmenestä lattialle.

PERFORMANCESFord Focus RS 350Seat Leon Cupra 300
ACEL. 0-100 km / h4,87 s6,19 s
ACEL. 0-1000 metriä24,45 s25,02 s
Loudness 100 km / h69,9 dBA67,4 dBA
Loudness 120 km / h71,6 dBA69.5 dBA
Jarrutus 120 km / h52,3 m52,4 m
paino asteikko1575 kg1395 kg

Seat Leon Cupra, sen sijaan, Se on huomaamaton ja hienovarainen yksityiskohdat kuten urheilu puskurit joka tunnistaa näyttää siltä, ​​että ei pöyhistellä sitä. Olisiko rooli stylisti, kevyempiä ja tarkempaa hänen liikkeitä, mutta tarpeeksi pelata nujakka vallan ja niin tarkasti, että tekee vaikeaksi helppoa. Se voi saada sisään ja ulos kivenheiton päässä kunnes uuvuttavaa hänen vahvin kilpailija.

Ford Focus RS ja Seat Leon Cupra: piiri tai jakso

Koska se kykenee jännitystä, ei ole helppo pysyä rauhallisena ja analysoida näitä kahta thoroughbreds perustuu frationaalinen toimijat kuten hinta, laitteiden tai sisätilojen tilaa erityisesti matkustajien istuinten ja traseras- runko, suotuisa sekä Leon huolimatta kompaktimpi elin. myös Istuin on hieman puhdistettu, kanssa äänekkyys alempi alkaen tyhjäkäynnillä ja suspensio, jossa on vaihteleva kovuus, joka sopii paremmin rento ajotilanteissa.

Ford Focus RS ja Seat Leon CupraKuitenkin jos he osoittavat ainutlaatuisuus syntyy kun nautitte näyttäviä mekaanisen tehon, että tuo prestacional seuraavalle tasolle Porsche 911 vain vuosikymmen sitten. siten, Seat Leon Cupra vaikutuksen forcefulness, jossa todella upea kiihtyvyys, koska se pystyy lähestyy 25 sekuntia matkustaa ensimmäisen 1000 metrin jotain saatavilla vain muutaman elect-. Kuitenkin kalpenee ennen Focus RS, että Se kiihdyttää kuin todellinen ohjus ja johtaa hänen kilpailijansa lähes sekunnin loppuun ensimmäisessä kilometri. Se todella tuhoisa! Tämä ei olisi mahdollista ilman kahta keskeistä osatekijää: sähköinen ajo apuvälineitä, jotka kuljettavat virtaa järkevä ehdot, ja neliveto, joka auttaa lähettämään maahan julma 350 hv ja "kesyttää" peto, mikä on vähemmän vaativa, helpommin suurempi määrä faneja kuin aiemmilla sukupolvilla kohdannut vaatien tasauspyörästön lukko.

KULUTUSFord Focus RS 350Seat Leon Cupra 300
kulutus kaupunki10,4 l / 100 km8,3 l / 100 km
kulutus Highway8,1 l / 100 km6,8 l / 100 km
keskikulutus9,2 l / 100 km7,6 l / 100 km

Nyt istua rattiin Ford Focus RS on olla suoritettu asiantuntija urheilu ajo. kuitenkin vielä vaativampi kuin Seat Leon Cupra, kuten se on esitetty joustavampia ja reagoi massan siirtoja, joka on tuotettu kuljettaja vapaaehtoisesti tai vahingossa pieniä johtuminen vika. Niin, se osoittaa helpommin siirtyä jarrutettaessa tukea, liukua, jos äkilliset muutokset tuki- ja feinting kanssa Yliohjautuminen kulmassa poistuu, joten se vaatii vakaata kättä ja tasapainossa kaasu säilyy hyvänä, kun yrität asettaa aika on ajoitettu sylissä. Lisäksi, Ford Focus RS kätkee lopullinen vaikutus: Tällä Drift tilassa valitsin ajamisesta hänestä tulee "de facto" in takaveto ja loisi uudelleen aiheuttaen grandstanding jalakset pohjainen modulaarinen oikea poljin.

Ford Focus RS ja Seat Leon Cupra 300Omalta osaltaan Seat Leon Cupra vastaa tähän esittelyä energiatehokkuus ja yllättävän helposti ajaa loukkaavia, jopa takavetoiseen versio testasimme, 4600 euroa halvempi kuin kaikki neliveto. Työntää rajoja entisestään ja voi lähestyä niitä ilman merkkiäkään huoli siitä, että visio nopeusmittari, se kertoo meille, miten uskomattoman nopeasti, että tulemme aina tarkasti, itsevarmuus ja helposti muuttaa suuntaan vähääkään pyörän. On totta, että hitaampi alueet istuin Se voi tuntua hitaammin kahlaamo, mutta ei enempää kuin visuaalinen vaikutelma, sillä kuten olemme nähneet meidän testi piiri INTA piiri, että tunne ei saa tukea sekuntikello mittaukset. Ja leijona kestää erinomaisesti ottelun eteen sähköinen tasauspyörästön ja ei tuhlaa pätkääkään voimaa muuta kuin eteenpäin. jarrut, Samaan aikaan ne ovat vaikuttavia, sillä Leon sama kuin vaikuttava jarrutusmatkat RS, vaikka ne tekevät touch pehmeämpi poljin, piste ehkä vähemmän tarpeettomiksi, kun sitä käytetään perusteellisesti piiri, mutta mukavampi arkikäytössä sen vähemmän kova kosketus.

TILAFord Focus RS 350Seat Leon Cupra 300
edessä leveys141 cm142 cm
taka leveys142 cm135 cm
Etukorkeudelle98 cm94/100 cm
takapään maavaran93 cm95 cm
jalkatila71 cm75 cm
runko305 litraa390 litraa

Ford Focus RS vs Seat Leon Cupra: päivittäin

Unohdettu hetkiä enintään etsinnän mahdotonta kiihtyvyydet tai tutkia valmiuksiamme joissakin yksinäinen vuoristotie, jokapäiväistä näyttää, mikä yleensä suorittavat ympäröi kiinteiden ja langattomien tutkat jakso ja uhkaava helikoptereita. Yksi päivä toisensa jälkeen, jossa me arvostamme asioita, kuten ääni, joka ulottuu matkustamon, helppo pidellä keskustella muiden matkustajien mukavuutta laitteet, elektroninen ajo tai yhteysvaihtoehtoja näkökohdat jossa istuin on vakiinnuttaa etu, että vaikka se on pieni kussakin arvioinnissa, vain tehdä ero bottom line. Alkuun se pois, hänen moottori 2.0 Se on hieman tarkempi ja taloudellisempi kuin Focus 2.3, vaikka molemmat tarjoavat forcefulness ja porrastusta laajenemisen.

Hänen esteettinen myös harkintansa avulla Seat Leon Cupra viettää enemmän huomaamatta että päivittäinen liikenne tai vaikka pysäköidä tahansa kadulla, jos emme suosivat soittaa niin paljon huomiota. Toisessa nurkassa Ring, The Focus RS osoittaa täyden lihas merkki "ekstrovertti" iloksi niille, jotka haluavat nauttia myös hyvin urheilullinen pienikokoinen, mutta myös valita kuvan, joka näkyy selvemmin, että valta ja arvostus suurempi yksinoikeuden ilman teitä huolehtiva maksamaan huomattavasti korkeampaa hintaa.