Testi: Porsche Macan S, saalistaja

Testi: Porsche Macan STesti: Porsche Macan STesti: Porsche Macan STesti: Porsche Macan S

varmasti Macan Se on ollut autojen puhutuimmista viime vuosina joko ollessa julkaisematon Porsche, koska se merkitsisi, että brändin ja kantaa itse alas soitettiin on Suosituin segmentti kuin Käytin ja se uudelleen toisella SUV. Tulee erilaisia ​​mielipiteitä, mutta koska ryhdyttiin "luonnoton" tuon ensimmäisen SUV, The cayennenpippuri, ja että Ensimmäinen mekaaninen Diesel järjestetty oma cayennenpippuri ja sitten urheilu sedan Panamera. Ja nyt, rinnastaa ne hetket, mielestäni on monia uusia onnekkaita ja ylpeitä omistajia Porsche tyytyväinen siihen, että kaikki tapahtui.

Vaikutusten nyt sen yksi, koska jos epäili välillä Audi Q5, BMW X3 tai Mercedes GLK että runsaasti kaduillamme, kyllä, on huippuluokan ja sitten he eivät enää monta, Porsche houkuttelee loistava tuote, jolla on erityinen halon ja vaikka lasku on suurempi, on järkevää nauhan, jossa enemmän tai vähemmän vastaavat versiot liikkua.

Porsche Macan S

sanoa Macan on Porsche Se saattaa tuntua itsestään selvältä, mutta se on paljon viestin. Muistuttaa, että Macan Se hyödyntää synergiaetuja Volkswagen-konserni ja erityisesti Audi Q5 Hän on toiminut lähtökohta... joka sanoisi. Erityisesti uskon, että kaikki ei neuvotella arvot tuotemerkin ovat läsnä ja loistaa kuin koskaan.

Suunnittelu, uskoo teitä, mutta eivät kiellä, että ulkona on loistava harjoitus, miten kääntää kuvaketta Porsche par excellence, 911, käytännön SUV. Sisällä heti hengitys huone Panamera ja cayennenpippuri, varten vankka kojelautaan ja erityisesti massan keskikonsolin joka luonnehtii Porsche "perhe". Ehkä nämä viittaukset, outoja ovi leikkaa tai alempi muovi matkustamossa eikä kyseenalaista laatua, mutta koska olen tottunut ohjaamoihin Porsche jotka kulkevat kätemme ovat täysin peitetty nahka.

Ennen syvemmälle asia, haluan resumirte sisätilat On hyvä kaikkiin suuntiin. kaunis ajoasento on sekä urheilu tunnollinen, kuten erittäin mukava sedan. Ja menemättä arvoon "mm yläpuolella, alapuolella mm"Yleensä se on 4/5 istuttava antelias tavaratilan vastaava. takana Central Plaza Sen ehtona on kardaanitunneli ja muoto penkki, mutta haluamme kaikki kilpailijat. Jos pitkälle luuletko asetetut normit Porsche ovat tyypillisiä tuotemerkin, mekaaninen analysointi ja siten omaa rulla olet vahvistanut huippulaatua ja vanhempi koko.

Porsche Macan S

Jo käynnissä, en usko, että ensimmäinen asia, kutsuisin huomiosta Porsche Se olisi hänen poikkeuksellinen tasaisuus liikkuvan. Macan on Ensimmäinen SUV tähän luokkaan voit asentaa ilmajousitus ja juuri tätä, se on jo toisessa ulottuvuudessa. Ruedo myös suunnattomia Valinnainen pyörät 20 tuumaa ja vähentää renkaiden pinnan, mutta on yllättävää, suodatus tekee tien, siinä määrin, että voitaisiin varmistaa, että se on paras Porsche tässä suhteessa. Mielestäni yli 200 kiloa painavat vähemmän kuin Cayenne vastaavat ovat ratkaisevan tärkeitä, jotta pehmeämpi idiootit vaarantamatta muita asioita. Mutta se on koko, joka johtaa saat rulla kauniisti puhdistetut.

tämä Macan S Se on 3.0 V6 Turbo 340 hv joka myös ensimmäinen asia sinua on hänen Valtava tasainen ja asteittainen pyöriminen. Ymmärrän kaksi kumppaneita, jotka kertovat minulle, että aluksi Macan S Hän on jättänyt heidät kylmä. Kylmä koska luonnostaan ​​koskea Porsche vahvojen tunteiden ja urheilullinen luonne. Mutta Aluksi Macan on valtava luxury sedan enkä liioittele, jos sanon, että en uskalla kertoa teille sedan, jotka eivät huomattavasti parempi, liikkuvan, bacheando, etenee.

synkronian välillä jousituksen, ohjauksen, moottori ja vaihdelaatikko on upea seuraava sama käsikirjoitus, käsikirjoitus, joka voi muutos näppäilyn. kanssa ilmajousitus Ne toimivat vaihteleva pellit ja avain urheilu muuttamisesta lait suunnanmuutoksen ja kiihdytin, Voit vaihdella asettaminen peltien. Yhdistelmät ovat monet, koska se voi myös muutetaan vain vaimennus (3 lait) 10 mm ja vähentää ajokorkeudeksi (Ja jopa 40 off-road-tilassa). Jos mennä urheilullisempi, niin kuva muuttuu dramaattisesti ja herätä Porsche sisällä.

Porsche Macan S

cayennenpippuri Se on erinomainen esimerkki siitä, miten Porsche naamarit kiloa ja senttejä yhtenä. Tee se vähemmän yläpuolella ja koon tulee olla vähemmän monimutkaista ja ylivoimainen tulos. Käyrien välissä, rytmi, joka voi määrätä Macan se on hämmästyttävää. Jälleen yllättäen edes tunne selvästi vahvempi puristus ja laajentaminen säilytti Macan on piste pehmeyttä niiden reaktioita, joita minulla ei ole cayennenpippuri. Gira hyvin tasainen, nopea ja tasapainoinen tuki etu- ja siitä hetkestä, voit vähentää kaasua ja ilman myötätuntoa.

neliveto on Porsche omistaa, kanssa monilevykyt- keskus, joka jakelee vääntömomentti akselien välillä tarpeiden mukaan tämän hetken ja näet kaavion. elektronisia apuvälineitä Lisäksi ne suosivat spin kukin pyörä erikseen. Macan tractions ihme, se ei näytä helppo murtaa moottori ja näin ollen on neutraali reaktioita, totta tilauksia pyörän. on myös piste "työntövoima"Ei Accelerator, ellet valitse aktiivinen tasauspyörästön, mutta alustan myös pyöristetty käyrä piirustus massan siirtoja.

Porsche Macan S

moottori on myös kaksipuolinen ja yhtä menettämättä että pehmeys ja progressiivisuus, Hänen ajomatka saada vaikuttavia kiihtyvyyksiä, ei aina tunteesi etiäpäin. 3.0 V6 Turbo Se toimi syvästi Porsche: kuivasumppuvoitelullaan ja jakelu VarioCam Plus Ne ovat muun muassa omat maksunsa lohko audi. koska suora vaihdelaatikko PDK, of hieno pehmeys normaalissa siirtymiä, ja pirullinen nopeus kanssa urheilullisemman lait. laakso Porsche Hän on laskenut puolaksi, mutta on myös noussut kaikilla segmenteillä standardeja.