Range Rover Evoque Cabriolet, SUV Testasimme vaihtovelkakirjalainan!

Range Rover Evoque Avoauto testiRange Rover Evoque Avoauto testiRange Rover Evoque Avoauto testiRange Rover Evoque Avoauto testi

Nissan Se oli ainoa tähän mennessä ollut lävistetty neljäs ulottuvuus Murano Cross Cabriolet (Yhdysvaltain markkinoilla vain), mutta nyt meidän alueella Land Rover vaihtaa sijaintiaan Range Rover Evoque kirjaimellisesti valokeilaan. Näyttäviä Line kankaalle katto korin kertoi, ja vielä enemmän kanssa tallennetaan sen osastoon: Tämän uuden Evoque on valokeilassa missä hän polkee ja kulkee, kuten olemme nähneet ensimmäinen kontakti.

Kylmä ja lumi ulkopuolella. Mucha. Menimme jopa uuden Range Rover Evoque Convertible vähän uskoa ja vain kahden kilometrin joudumme aloittamaan lykännyt vaatteita. tehokas ilmastointi ja aerodynamiikka saavat ilmaisen hytti lämmin ja turbulenssi jatkuu, nyt paitahihasillaan. Erinomainen meille ajatella tätä avoautona Evoque, edellyttäen kulumista takaspoileri, yksinkertainen, mutta kestävä metalliverkosta työ pohtii kanavoimaan ilmaa ympäristön ulkopuolella edessä matkustajia. Kuten tavallista, tämä elementti ohittaa kaksi takaistuimet, mutta Range Rover Evoque Convertible ei ole, että on liian paljon tilaa asuva perhe.

Uuden Range Rover Evoque Convertible huomioon, amplitudi, jolla on oikeus ja vähän muuta kaksi takamatkustajien, kyllä, matkustaa keskeisempi kuin toisen Evoke olemme testanneet. Vastaavasti runko on alennettu 251 litraa tahansa ominaisuudessa otat alkuun asti tai poistaa, enemmän tai vähemmän, puoli äänenvoimakkuutta tarjoaa Evoque Coupe. Käytännön sinun täytyy arvioida teitä, mutta joka ei ole Range Rover Evoque Convertible on yksinomaan siitä, että ainutlaatuinen Euroopassa, ainakin väliaikaisesti upeista linjan ... ja koska maksaa jopa 8400 euroa enemmän kuin 3-ovinen versio alue.

Range Rover Evoque Cabriolet: huppu

toistaiseksi no versiot uudessa Range Rover Evoque Convertible etuveto tai käsivaihteistolla, niin vähän sinun täytyy laittaa pöydälle 54700 euroa ottaa kotiin herättää Avoauto 2,0 TD4 150 hv, Ingenium dieselmoottori, kuten muutkin alueen. Yläosa on valmistettu erityisviranomainen Webasto, teillä viisi kerrosta ja kun todetaan, että niiden laatu on moitteeton ja tiivisteet lähes arvoinen "peltikatto". Painaa 68 kiloa, sitä ohjaa neljä moottoria ja vain ääntä 18 sekunnissa, voit ottaa sen yläpuolelta (21 sekuntia palaat olla herättävät suljetussa muodossa) toiminta Voit keksiä on alle 48 km / h. Mutta, tiedätkö, poista katto on muita haittavaikutuksia, jotka Land Rover ei ollut halukas luopumaan: rakenteellinen jäykkyys.

Range Rover Evoque Convertiblemelkein 300 kiloa ylimääräistä booriteräs (Pilari) ja ultrahigh -teräksiä nykyisestä Evoque Coupe lupauksen sama rakenteen kestävyyttä Uudessa Range Rover Evoque Cabriolet, joka Land Rover halusi osoittaa tosiasioita. Testit jongleerausta, ylä, alamäkiä ja silta risteykset jolla jätämme Evoque muunneltavissa yhden pyörän yli 50 senttimetrin korkeudella maasta. Näissä olosuhteissa, voit avata kaksi ovea ja runko huomaamatta pienintäkään muodonmuutosta kehossa. Ennen kuin me vihjaillaan tie, vuoristosolan erityisesti.

Range Rover Evoque Cabriolet: Land Rover aito

On totta, että ylimääräinen paino uuden Range Rover Evoque Convertible nähdään kiihdytyskyky, vaikka 2.0 TD4 moottori 180 hv osoittaa tarpeeksi voimaa liikkua hyvin tähän Evoque: kyllä, hyöty ei ole vahvin kohta tämän mallin. mutta alustan pysyy lähes reagenssina suljettu versiot. Ei siksi, että on menetetty käynnissä, mutta Lyön vetoa uusi puskuri tätä joustavuutta Avoauto tuo ajomukavuutta asettamatta haitta dynaamiseen käyttäytymiseen, kunhan olet selväksi, että olet siirtymässä SUV yli 1900 kiloa. Sytytä se ei ole, mutta vakuutan teille, ei dynaamisesti vaikuta tenori, miten se liikkuu, pyörii ja muutokset tienvarsien tukea.

Uuden Range Rover Evoque Convertible myös säilyttää kukin ja jokainen ajo tukien tai avustaa loput alue, olet keskittyvät turvallisuuteen tai maastossa, vaikka niiden kohtauskulma, tuotanto ja vatsanpuoleinen ovat hieman vähemmän hyvä: 19, 31 ja 19,8 astetta, vastaavasti, säilyttäen sen 50 cm loppukäyttäjä ominaisuus. Off-road, rinteet, kiviä ja mutaa, joskus kaikki yhdessä, ei maasto paljon vähemmän noloa, saada kehittyä käynnistyvät helposti. Myös totta, että talvirenkaita olivat täydellisiä liittolaisia ​​osoittamaan hyvää kokemusta ja oikeasta asennuksesta, joka kätkee kukin Maasto veto -tilat respone ja muut osallistujat, kuten kaatumisten tai vakionopeussäädin pienelle, Super tehokas minimaalisella kasvaa tarttuvuus josta juuri tarvitse huolehtia hallintaan. Ja se on, että hyvä maastoauto, tämä Herättävät näyttää myös pysyä odotat Land Rover.

Lopuksi on syytä huomata myös, että sisätilojen uuden Range Rover Evoque Convertible on rikastettu Infotainment Ohjaus Touch Pro periytyy Jaguar, jossa 10,2 tuuman näyttö ja kiinteä aine enimmäissiirtonopeus kiintolevy. Erittäin alkuperäinen SUV avoauto ja epäilemättä silmiinpistävin.

Range Rover Evoque Cabriolet: Hinnat

Range Rover Evoque Avoauto 150 hv TD4 Auto 4x4. SE Dynaaminen: 54700 €

Range Rover Evoque Avoauto 150 hv TD4 Auto 4x4. HSE Dynaaminen: 61200 €

Range Rover Evoque Avoauto 1800 CV TD4 Auto 4x4. SE Dynaaminen: 57700 €

Range Rover Evoque Avoauto 150 hv TD4 Auto 4x4. HSE Dynaaminen: 64200 €

Range Rover Evoque Avoauto 240 hv Si4 Auto 4x4. SE Dynaaminen: 63400 €

Range Rover Evoque Si4 2140 CV Convertible Auto 4x4. HSE Dynaaminen: 70500 €

Saatat myös olla kiinnostunut:

Range Rover Evoque Cabriolet: ensimmäinen premium-avoauto maastoauto

Range Rover Evoque TD4: todellinen kulutus

Range Rover Evoque 2016