Mercedes SLC, nimeämistä ja tyyli

Mercedes SLC, uusi SLKMercedes SLC, uusi SLKMercedes SLC, uusi SLKMercedes SLC, uusi SLK

koska mercedes 1996 yllättää heidät hänen ensimmäinen roadster sisäänvedettävä kovakatto sähkökäyttö, Tässä niiden kolme sukupolvea (R170 vuodesta 1996, R171 ja R172 vuodesta 2004 lähtien 2011) on kutsuttu SLK. Nyt kolmannen sukupolven esittelee päivitys, ja yli välittämän kaupallista elämää, se on hyödyntää ko vaihtaa nimensä Mercedes SLC. Jotain, joka vastaa uuden nimikkeistön tuotemerkin malleja tähti, lähentää kaupallisesti asiakkaiden silmissä muille elimille, joiden kanssa sillä erilaiset tekniset ominaisuudet. Tällöin C-luokan sedan, perhe Estate, Coupe, tulevaisuudessa Cabriolet ja SUV GLC.

Mercedes SLC, muodikas supistaminen

mekaanisesti Se on myös käytetty uudelleen koko alueella. Vasta nyt ahdettu nelisylinterinen moottorit, sekä bensiinin että dieselin, lukuun Erikoisratkaisussa AMG joka kuten tulemme näkemään, vaihtoi 5,5 V8 vapaasti hengittävillä 421 hv biturbo 3.0 V6 367 hv. Pääsy malli on nyt Mercedes SLC 180, potkurin 1,6-litran 156 hv, jotka seuraavat SLC 200 ja 300, ja 2,0 184 ja 245 hv vastaavasti. Diesel jatkaa tunnettujen 2.1 204 hv nyt nimeltään 250 d sijasta 250 CDi. SLC 180 ja 200 sarjat yhdistetään 6-nopeus manuaali, mutta voivat mahdollisesti olla 9G-Tronic automaattinen 9 nopeudet SLC 300-sarja, 250 d ja 43 AMG.

online-arvio oman käytetyn autonTällä hetkellä ne ovat vain myytävänä SLC 200 (49250 euroa), The 43 AMG (67175 euroa) ja 250 d (49250 euroa). että dieseli vaikka sen alkuperä havaittavissa tyhjäkäynnillä, tärinää ja melua, mutta totuus on, että olemme tunteneet tarkempia muissa yhteyksissä. Liikkuu hyvin dynamiikkaa tähän malliin (0-100 km / h 6,6 sekunnissa), mutta hyvin urheilullinen ajo puuttuu tehdä siitä joustavampi, erityisesti enemmän valtaa venytetty. Mutta sen progressiivisuus sallii helposti poimia sen täyden potentiaalin, aina erittäin alhainen kulutus.

Mercedes SLC asteikolla SL

Tyylillisesti välinen uusi, mikä on silmiinpistävää se on Timantti grilli vaikutus, noin urheilullisemman puskurin suunnittelu ja majakat nyt tekniikka LED (Valinnainen) voi olla myös Plus automaattinen valojen, jotka mahdollistavat liikkuvan aina luotaessa pitkät tummat alueet välttää häikäisevä muulle liikenteelle. hänen sisusta suhtautuu meille alumiinilistat hionta vaikutus hiilikuitu, toisin ompelemalla ja instrumentit kanssa aloilla musta, punainen neuloja, ja välillä, yksi näytön 4.5 "väri näyttää täydelliset tiedot laivalla tietokone. Tässä näemme kuvasti viisi käyttötavoista sallii "Dynamic Valitse ' Eco, Comfort, Sport, Sport + ja Individual, jolla vaihdella vastaus moottorin pakokaasuja ääni -Ei 180 ja valinnainen on 200, suunnan muutos ja vaimennus, Jos sinulla on valinnainen mukautuva. Keskellä kojelaudan Infotainment-näyttö kulkee koko 5.8 "7" kun Comand-järjestelmän lisää uusia ominaisuuksia.

katto sähköhydrauliset vedettävä kiintolevy voit valita top läpinäkymätön samassa korin väriseksi, läpinäkyvä tai lasi voidaan pimentää tai valaistu ripauksen painalluksella. varten ajaa Sen on säilytettävä, mutta kerran liikkumavaraa aloitti tämän liikkeen voi suorittaa enintään 40 km / h. Vaihtoehdossa myös voi sisältää toiminnon, joka pystyy suorittamaan määrityksen aikana tavaratilan sokea ei ole käytössä avoauto. Oikeastaan ​​katto itse työntää ylös sen kiinnityspisteen mutta tässä olisi mitään tavaratilaan estää sen reitin.

Alan turvallisuuden hyväksyy "Collision Prevention Assist Plus" varoittaa mahdollisilla alueilla, kun ajoneuvo, joka edeltää meille, sokea, tahaton kaistanvaihdoista ... samalla kun he voivat jarruttaa itsenäisesti. Voit myös laskea signaalinilmaisimeen ja peruutuskameran.

Mercedes SLC AMG 4343 AMG Mercedes SLC, suuret sanat

Mercedes SLC laaja, malli saa lisää muutoksia 43 AMG eikä vain sen uuden moottorin. moottori joka ansiosta muiden joukossa urheilu pakoputkisto Double Butterfly Auto, Sport + -tila ääniä rotuna pyörä mutta ennen kaikkea tarjoukset suurvalta vastauksessaan. siirtymät yhdestä vaihde toiseen Manuaalinen 9G muutos sen run-Tronic puoli aikaa. Meidän täytyy nähdä, mitä sanelee kelloa, koska hänen luonteensa on paljon vihaisempi kuin tehokkain ja progressiivinen V8 sukupuuttoon 55 AMG. Se on kevyempi ja ennen kaikkea paljon koruttomampaa niiden keskimääräinen kulutus; jossa luku on hyväksytty 7,8 l / 100 km, joka alentaa kuusi kymmenesosaa että hänen edeltäjänsä.

debytoida Uudistettu junat. Edessä tynkä akselit jäykempi, kun taas taka-baarissa on erityinen lähentymistä takoalumiini. Molemmat ovat yleisiä suurempi negatiivinen camber ja tarkistetun elastokinematiikan. sisään vaihtoehto voit luottaa Kokeiltiin vaimennus ja tasauspyörästön lukko. se on Tuuletetut jarrulevy ja rei'itetty, jossa "Handling" paketti lisätä jarrusatulat maalattu punaisella lisäksi itselukittuva ja lisäksi jäähdyttimen. hänen ajonvakautusjärjestelmä on kolme tasoa; liittyvät varhaisen puuttumisen; "Urheilu käsittely mode", joka merkittävästi alentaa kynnystä intervention tai irrotetaan.

Saatat myös olla kiinnostunut

Mercedes S Cabriolet

Vertaileva Mercedes SLK 55 AMG vs Jaguar F-Type 5.0 V8 S