BMW 7-sarjan 730D xDrive, ylin auto

BMW 7-sarjan 730D xDrive, ylin sedanBMW 7-sarjan 730D xDrive, ylin sedanBMW 7-sarjan 730D xDrive, ylin sedanBMW 7-sarjan 730D xDrive, ylin sedan

Myönnän, että tunsin hukkua istua alas ja sen jälkeen johtaa uuden sarja 7 of BMW. Kuten muissa yhteyksissä ja myös olleita kilpailijoita, ensimmäinen kokemus, joka on 6. sukupolvi sarja BMW 7 Vie täytyy omaksua niin paljon uusia asioita, arvostat vastuullinen brändin sinulle selittää Paikan päällä miten auto toimii,. Minun tapauksessani oli vain 10 hyvin lyhyt minuuttia kuule paljon, pysty käsittelemään monet ja monia uusia ominaisuuksia toteuttamaan niitä mikä olisi pitkä ja monipuolinen matka halki lusas mailla.

Sanon, että avain uuteen sarja 7 Se muistuttaa älypuhelin (Induktio lataa sisältäen myös mobiili jotka hyväksyvät), näytön näyttö tunto- että irtoaa joitakin auton tiedot. Aulasta hotellin jossa olimme, minä ota avain autonomiaa 730D odottaa minua ulkopuolella pysäköinti, noin 300 metriä. Totean myös näyttö jakoavain kaikki ovet ja wickets ne ovat suljettu. mukaan polku "minun" vaikuttava sarja 7, Avaa kauko-ohjaimella auton ja minut reaaliajassa näkyy näytössä. Hän toivoi I desaparcarlo etäyhteyden ulkopuolelta muodossa, mutta tämä toiminto ei ole käytettävissä ylös marraskuu. Ja se on edelleen uteliaita, että viivästys ei vastaa vaikeudet tekniikoita, mutta lainsäädännöllinen. Laki edellyttää, että kaikki auto että se liikkuu, joka kautta julkinen täytyy olla tietenkin johdin että lauta. siksi ajo autonominen kehittyvät sen mukaan, kuinka lakeja siitä.

Tässä tapauksessa, koska vain pieni alue (sinun täytyy kohdistaa eteen auton autotalli tai parkkipaikka ja voimme vain eteenpäin tai taaksepäin meidän 7-sarjan 1,5 kertaa sen pituus -Kehon normaalisti 5,10 metriä), näyttää siltä, ​​että lakia on työtä erikseen sallia ja he vahvistivat ne vastaavat tuotemerkin maamme, vuonna Espanja tulee välitön mahdollista. Näin ollen ei takaiskuja ei ole järjestelmässä ylläpito of kaista aktiivinen, joka yhdessä Aktiivinen vakionopeussäädin, Hän kykenee johtaa meidät jonka valtatie, Seuraavat reitin kiskon ja mukauttaa auton nopeuden edeltävä meitä. Kuitenkin se vaatii huomiota ja järjestelmä havaitsee, jos emme ole kosketuksissa ohjauspyörässä, varoittaa meitä hallita.

BMW 7-sarjan 730D xDrive

Voisin kirjoittaa sarja- kaikki laitteet, jotka on uusi sarja 7, muuten parantaa hänen lahjoitusvarat of sarja sillä he ymmärtävät brändin ollaan sitä mieltä, että BMW tulla "kuorittu"Mutta kerron vain kaikkein innovatiivisia, loput ei enää mitään muuta edistyksellinen tiedämme teollisuus, kun on kyse sarja 7 se kattaa kaiken.

BMW Hän on kehittänyt järjestelmä että tunnustaa sarja eleet Oletusarvoisessa käsissä hyväksyä tai hylätä puhelu puhelin, ylös ja alas tilavuus radion tai aktivoida nopea pääsy. On yllättävää nähdä, miten auto tottelee gestural komennot, mikä on totta joskus olet sekoittaa luonnon käden liikkeitä jos elehtiä ajon (sanomme meidän ei pitäisi tehdä). Tulette huomaamaan, että samaa luokkaa voit tehdä sen kanssa ele, siirtämällä fyysinen ohjaus tai koskettamalla virtuaalinen ohjaus Nyt liittyy keskeinen näytöllä. Tarvitaan?

Voit myös tabletti irrotettava mistä tahansa matkustaja myös ohjaavat monet tehtävät of mukavuus ja multimedia käytettävissä, jotka ovat rajattomat. Vuokraamalla vastaava maksu, voit tehdä sarja 7 WiFi on saatavilla ja nähdä ulkoisten nastojen ja sisäinen näytöt järjestetty neliöt takaisin, mitä google maailma tuo käden ulottuvilla. Sanomattakin on selvää, että ympäristö kirkkaus, tila, tarvikkeet, asetukset, hiljaisuus vaihde ja itsensä laatu of jatkuva auto on paljon enemmän kuin poikkeuksellinen.

Varmasti olet nähnyt ja pidin niin matkustaja, mutta vakuutan teille, että johdin on toinen etuoikeutettu sarja 7. mukavuus Se on jotain, joka tulee valtavia määriä oletuksena on edustus sedan ja vaikka se on parempi kuin toinen voi olla suosittelun, tällä kertaa BMW hänellä on virittää sarja 7 jossa tuntemuksia tasaisuus ja suodatuksen ehkä ne saavuttaa parhaan kilpailun taso. jousitus tämä on pneumatiikka sisään kaksi akselia (Aiemmin vain takana) ja aktiivinen vaimentimet, kuten vakauttava jotka minimoivat kehon Roll.

Hänet tunnetaan komento BMW jonka avulla voit valita ajotilaa ECOPRO, mukavuus ja urheilu, debuts neljäsosa tila: mukautuva. sovittaminen Näin välistä dynamiikkaa monien vaikuttavien parametrien jousitus, ei vain reagoi aika real odottamaton, odotetaan myös tietää millaisia ​​tracings kierrätetään saada tietoa navigointijärjestelmä, ja myös lukeminen etukamera Se tekee liikennettä, joka edeltää meille ja katujen nimiä. Ajomukavuutta on poikkeuksellista ja siksi hämmästyttävämpää on, miten ketterä tuntuu sekin. Jos kerron, että BMW valmis matka, joka oli tehnyt muutamia kuukausia ennen Opel Adam S kansainvälisissä esityksen ja vielä monia osia retorcidísimos Rallie Portugali, Voit saada käsityksen viestin myös halusi välittää brändin.

BMW 7-sarjan 730D xDrive

että "sovittaa"Käännä ja suorita sarja 7 kuin se näillä teillä teillä on paljon ansioita. julkaisu "leikkaus" Se tulee 5,10 metriä, 14 senttimetriä vähemmän kuin versio pitkän taistelun. Tämä sukupolvi on suurempi kuin edellinen, mutta myös mainostetaan 130 kiloa vähemmän paino. Sen itsekantava ja korin yhdistetyt teräs korkea lujuus, levyjen kanssa alumiini ja Slats CFRP, tai toisin sanoin, on polymeerit vahvistettu hiilikuidulla. Joka tapauksessa sen ketteryys ja ohjattavuus peittää enemmän, nimittäin osoite olennainen (Valinnainen) jo avannut sarja 7 yläpuolella, mutta tässä sukupolvi tukee veto xDrive 4x4 (Valinnainen moottorista riippuen). kanssa 4 pyörät vetämällä ja suuntaamisen, tunne turvallisuus ja tehokkuuden tämä on brutaali. Yllättäen sedan niin mittava "huolimatta" ja "toimenpide" niin vähän niiden ohjattuna vuoristoinen kaksiajoratainen. rintojen poistettu BMW ja oikeutetusti muoto yhdistää mukavuus ja dynaamisuus Tämän uuden sarja 7, kun a priori jos määrittelee kokoonpanon ensimmäistä väistämättä otatte sitoumuksia toisessa, ja päinvastoin.

uusi 7 Series Se on espanjaksi jälleenmyyjien välittömästi. Välillä tulee aluksi kanssa Diesel-versio (730D) kaksimoottorinen 6 sylinteri 265 hv 3,0 ja versio of bensiini (750minä) Moottori 4,4 V8 Turbo 450 hv, sekä liitetty automaattiseen 8 suhteita liukutoiminto. Vakiona 750i, The xDrive on saatavilla 730D ja kaksinkertainen vaihtoehto elin. Myöhempää jo ilmoittanut 740E hybridi-versio.