Suzuki Vitara, auto, joka on loistava kilpailija

Yhteyshenkilö: Suzuki Vitara, merkittävä kilpailijaYhteyshenkilö: Suzuki Vitara, merkittävä kilpailijaYhteyshenkilö: Suzuki Vitara, merkittävä kilpailijaYhteyshenkilö: Suzuki Vitara, merkittävä kilpailija

Hakee uutta Suzuki Vitara historiallinen nimi, joka alkoi vuonna 1988, joka oli merkittävä asema historiassa maastorenkaat ja oli nyt hieman unohdettu vahvuus muiden maastoautojen ja ennen sen kaupallinen kehitys kohti Suzuki Grand Vitara on pysynyt on ollut hyökkäyksiltä kilpailijoille roolin isompi tykistö talousarvion yksi.

Suzuki VitaraSuzuki mutta silti innolla sotaan ja valloittaa koskemattomia alueita välillä Koko SUV apuohjelma, ne liikkuvat välillä 4 ja 4,2 metriä, ei asenteita tarpeita suurten maastossa Suzuki Vitara vaikka voi ehdottaa 4x4 sen ostajalle ja upeaa designia. Renault Captur, Peugeot 2008, Nissan Juke, joka avasi tässä segmentissä ymmärrämme nyt- jopa Citroen C4 Kaktus voi olla sen kilpailijat, vaikka järjestämällä ja koon sisällä voi jopa haastaa malleja, jotka liikkuvat 4,3 metrin pitkä, ja täällä voi jo saada jopa Opel Mokka.

Kaikki hänen kilpailijansa paitsi Opel Mokka, pelata alkuperäisen esteettisen mutta luopumatta maskuliinisuus, voimaa, kestävyyttä ... Ja tässä kohtaa voi majoittua Suzuki Vitara uutta, varustettu malli silmiinpistävää edessä, hyvin lihaksikas puolella, ja kaikissa on kuutiosenttimetriä sisustusarkkitehtuurin tarjota arvostetaan erityisesti takamatkustajien. Lisäksi sitoutuminen eri värejä, melkein pakollinen tällä hetkellä kaksivärinen toisen näppäimen kanssa katto ... silmään, ei kukaan väittää, joka mittaa 4,17 metriä. Luulet laajemmin mallin auto, joka loistaa viisi senttimetriä korkeat niiden kilpailijoita ....

Suzuki VitaraMekaanisesti, vain kaksi vaihtoehtoa käynnistettäessä, bensiinin ja dieselin, sekä 1,6 ja 120 hv. Kuten vaihteistot, se sanoi hyvästit S-ristin CVT ja joka muutetaan uusi automaattinen kuusi suhteet -onyyli bensiinimoottorin, hetki. Lisäksi kaksi oppaita, viisi suhteet bensiinin ja kuusi Diesel. Ei ole olemassa virallisia kulutusluvut Diesel -päästöt 106 g / km CO2 se sijoitetaan noin 4 litraa, kun taas bensiinin kulutus alkavat 5,3 l / 100 km. kokoonpano 4x2 Se on vastaajana, joskin mahdollisuus hyötyä Allgrip järjestelmä jo hän esitti isoveljensä ja S-Cross neljä käyttölaitekokoonpanoja: 4x2 auto -prioriza talouden ongelmia paitsi silloin, kun se havaitsee nelivetoisten, urheilu, lumi ja mutaa -Tämä viimeinen lukitustilassa tai trialeras soveltamalla työntövoiman pyörien agarre-.

Turvallisuus, ylittää isoveljensä Suzuki S-Cross esitteli viime vuonna ja puoli. Segmentissä kuten Suzuki Vitara kilpa, tarjous LED-valot, mukautuva vakionopeudensäädin pitää turvaväliä edellä ajavaan, jarrutus -First kaupunki hätähälytysten jos suorituskyky ei havaita kuljettajan jarrutetaan, seitsemän turvatyynyä sisältäen polvi, selkä kameraan... ovat erittäin huomionarvoista elementtejä. Sisältä se korostaa myös melkein pakollista kosketusnäyttö poistaa painikkeet keskikonsolin lisäksi, että voi Yhdistä älypuhelimella jakamismahdollisuudet puhelimen.

Mihin uskomme uudesta Vitara

Suzuki VitaraTotuus on, että uusi Suzuki Vitara pidimme paljon, jopa enemmän kuin isoveljensä Suzuki S-Cross. Dynaamisesti emme löytäneet suuria eroja, mutta Vitara on hyvin eristetty, älä siirtyä tärinää ja hyvin vähän melua hiipii.
1.6 Dieselmoottori 120 hv, jotka testasimme, on energinen Suzuki Vitara uudessa, tarjoaa useita erittäin vahva vääntö 1500 rpm ja otetaan talteen hyvin. kulutus tietokone Travel aikana lyhyt touchdown teki noin Nice on ollut 6,6 l / 100 km, hyvä jos ajatellaan, että olemme jaettu vuoristoteitä neljä asukkaat aluksella. sileä ja tarkka ohjaus ja keskeytykset mukavaa ja tehokasta Ne edistävät ajaa hyvin helposti ja paljon luottamusta. Ei sways uusi Suzuki Vitara paljon kaarreajossa ja sallii suuri polku tarkkuus.

Sisällä uusi Suzuki Vitara myös se kelpasi ratkaista, enemmän kuin tarpeeksi tilaa neljälle matkustajalle, hyvä jalkatilaa asukkaat takaistuimet ja erinomainen sisäkorkeus. runko puolestaan ​​375 litraa, ei ole suurin sen luokkaan, mutta se sopii. Tutkimuksessa loppuun on melko hyvä, vaikka no pehmeästä muovista kojelaudassa Suzuki Vitara; tarpeeksi reikiä jättää esineitä ovet, keskikonsoli ja hansikaslokeroon ja Erittäin täydellinen laitteiden laadukkaimmista versio.