Yhteyshenkilö: Renault Clio Sport Tourer, tutuin Clio

Renault Clio Sport TourerRenault Clio Sport TourerRenault Clio Sport TourerRenault Clio Sport Tourer

Esitetty Pariisin autonäyttely viime vuonna, uuden sukupolven Renault Clio on valmis saada hyvä nakki myynnin sen segmentin, B tai hyödyllisyys. Ja että, kun se rakentaa houkutteleva auto, mahdollisuudet, että ihmiset menevät jälleenmyyjälle kiinnostaa ja ostaa sen, ovat erittäin korkeat. Jos tämä summa muodonmuutoksen käsitteet lisätään uusimman sukupolven moottorit (Bensiini ja diesel) järjestelmät turvallisuus (Aktiivinen ja passiivinen) epätavallinen sen luokkaan ja hyvä laitteet mukavuutta saatavilla alkeellisinta versiot, menestys on lähes taattu. Ja se, mitä hän on tehnyt Renault hänen Clio.

Nyt perhe kasvaa uuden jäsenen, The perhe versio, käsite, joka on saamassa kannattajia tässä segmentissä, ja yhä enemmän tarjotaan eri merkkejä. Sport Tourer Se on nimi, jonka kanssa sinun on kastettu (kuulostaa tutulta pikku nuorten) ja se on, että kynä (elektroninen, tietenkin) Yohann Ory on kartoitettu erittäin houkutteleva linjat.

Yhteyshenkilö: Renault Clio Sport Tourer, tutuin ClioVerrattuna sedan, The Clio Sport Tourer on pidempi (4,27 m 4,03 m verrattuna viistoperä), ylläpitää sama pituus akseliväli ja on takaylityksen 2 cm pidempi. Mutta missä on ero tietysti on takana ajoneuvon. Pitkittyminen katon takaluukun ansiosta asukkaat takaistuimet ovat 15 mm korkeita. runko ilmoittaa maksimikapasiteetti 443 litraa (Viisikymmentä prosenttia enemmän kuin sedan) mitattuna reunan takana, tilavuus, joka voidaan laajentaa jopa 1380 litraa jos taka taitettuna, jolloin tasaiseksi pinnalla. Matkustajan istuimen selkänoja voidaan kääntää eteenpäin, jolloin kuorman pituus 2,48 metriä tarjotaan, joka voidaan suorittaa turvallisesti esineet melko pitkä. Alle tavaratilan lattia on toinen reikä, jonka kapasiteetti on 85 litraa (jo mukana virallisessa 443 litraa rungon tilavuus), jonka avulla voit tallettaa erilaisia ​​esineitä pois näkyvistä ulkomaalainen ystäville. Kuormitus kynnys on melko alhainen (604 mm suusta puunrungon maahan), niin että kuormitus raskaiden tai tilaa vievien kohdista on määrätty.

Nimisenä R-Link, Renault lanseeraukset multimediajärjestelmä ystäville viestintätekniikkaa. R-Link hallinnoi selain, puhelin, Äänentoistolaitteet, ajoneuvon eri parametrien ja tietopalvelut, kuten ajotilaa harjoiteltu (kertoo jos teet tehokas vai ei ajo), sähköposti, viserrys ja vaikka se on sovellus nimeltä R-Äänitehoste Äänen muuttaminen pitävät asukkaat matkustamon (ulkopuolella vielä kuulostaa) valita 6 eri ympäristöissä, mistä Renault Sport tai V6.

neljä mekaanista

Yhteyshenkilö: Renault Clio Sport Tourer, tutuin ClioMekaanisesti ottaen Clio Sport Tourer ei innovaatio suhteen sedan. Sen valikoima koostuu neljästä moottoreita, kaksi bensiinin ja kaksi turbodiesel, kaikki kytketty manuaalinen vaihteisto viisi nopeuksilla. koskien moottorit bensiini, ovat 1.2 vapaasti hengittävä 75 hv teho ja yhdistetty kulutus 5,5 l / 100 km ja tricilíndrico TCe turbo 0,9 litran tilavuus ja 90 CV ilmoittamalla kulutus 4,5 l / 100km ja vakiona start-stop-järjestelmä Stop / Start, ja regenerointi järjestelmä jarrutusenergian (EVM) ja dynaaminen verkkojen automaattinen avautuminen ja sulkeutuminen parantaa aerodynamiikkaa auton.

alue dieseli moottori on 1,5 dCi 75 ja 90 hv, jossa kulutus oli 3,6 l / 100km molemmissa tapauksissa. On variantti 90 hv moottori, joka standardoi 3,2 l / 100km täytäntöönpanon ansiosta joidenkin kehityksen muutoksen noin kolmetoista prosenttia pidempi kuin ne, jotka julistavat 3,6 l / 100 km. Periaatteessa tämä versio ei odoteta pitää kaupan meidän markkinoilla.

Meidän Touchdown meillä oli mahdollisuus kokeilla versioon 1,5 dCi 90 hv teho. Erittäin sileä, asteittain ja sallii alhaisen nopeuden telan sujuvasti ja kiipeily muuttuu nopeasti hieman pisemos kaasupoljinta moottori. vaihdelaatikko On aivan sileä, tarkka ja nopea. Minun olisi kuudesosa vaihde? Totuus on, että kilometrien että kävelimme hänen kanssaan emme muista sitä. Alueilla käyrät voimme mennä "ligerita" pitkissä marsseja, mitä takaamme sisällön kulutus määrää vääntöä tarjoama moottori vain 1200 rpm, ja unohtaa kokonaan toisen ja jopa kolmannen vaihteen vuoksi, paitsi paellaa, loput kappaleet voivat joutua kahden viime vaihdetta sujuvasti.

dynaaminen käyttäytyminen Sport Tourer tuskin poikkeaa sedan (vähintään kahdella matkustajien ja kaksi matkalaukkua maasta kuin "ohjaamo" aluksella). Etupää tottelee varsin tarkasti tilauksia ohjauspyörän, kosketus ohjaustehostimen on melko hyvä ja takana on melko liikkumaton. Suspensiot ovat mukavia ja kuoppainen alueilla eivät "rikastin" saada asukkaat nauti kyydistä.

Renault Clio Sport Tourer alkaa myydä meidän markkinoilla 22. maaliskuuta, joiden hinnat vaihtelevat 12750 euroa 1.2 Authentique 75 hv 16850 euroa Energia Expression 1,5 dCi 90 S&S echo2.