VW Golf GTI 1.8t 180 hv 3p

Volkswagen GTI myytti ulottuu, kun mukaan uuden version 180 hv. Tämä pitää annokset hauskaa ja valta hänen pikkuveljensä 150 hv, mutta tarjoaa enemmän erinomaisen suorituskyvyn. Sääli on, että esteettisesti, ei ulkopuolella eikä sisällä, se osoittaa, että olemme erityisellä autossa.VW Golf GTI 180 hvVW Golf GTI 180 hvVW Golf GTI 180 hvVW Golf GTI 180 hvKoska olemme pieni kosketus, cajoling ääni tämän 1,8-litrainen turboahdettu hypnotisoi meidät. Urheiluhenki joka lähettää meidät relamernos: "Näyttää siltä, ​​että saamme nauttia" ajattelevat. Aikana kaupunkien matkalla, potkurin ilahduttaa meitä merkittävä laajeneminen, ei ole tyypillinen TDI joka "vetää" erittäin alas ja kärsii jyrkkä. Meidän oma par, että on kiistatonta, mutta meidän täytyy kävellä astumalla kunkin pikku jarru estää meidän missteps kanssa kaasulla.Ulos avoin tie ja lähes tajuamatta sitä, olemme jo neljäs ja ... hyvin, hyvin nopeasti. 2250 ja 6000 kierrosta minuutissa, potkurin pidetään yllä 20 mkg vääntömomentti varteenotettavaa mutta välillä 2500 ja 4500 rpm: llä on esitetty, jossa eniten tehoa, alentamatta 25 mkg. Kaikki vaatii, että teemme oikean poljin että järjestelmä tulee vastataan välittömyys saksalaisten mekaniikka. Ohittaminen ja repechos ei tullut ongelma tälle Golf ja jos tulee, turhaan, käännymme muuttaa (aina miellyttävä kompakti Volkswagen), saimme pois suhteesta ja ratkaistu.Samaan aikaan, on erittäin tiukka kehityksen jätä meitä kuudes, joka on pian saavutettu, jos haluamme käyttää enempää polttoainetta kuin on välttämätöntä ja haluamme alentaa melutasoa, ei liiallisen moottorin. Jopa kiertävät tämän suhteen, menetämme prestacional kapasiteettia. Kulutus, huolimatta siitä, mitä luulisi lähtökohtaisesti eivät ole kovin suuria. Keskimäärin meidän tekninen keskus on saanut 9 litraa yhdistettynä kulutusta. Jos kulutuspinnan myös menoja kohoaa, mutta ei kohtuuttomia lukuja (noin 12 litraa).

Kun tie alkaa kiemurrella, Golf vastaa täydellisesti. Avoin käyrät, näyttää erinomaista itsevarmuus poikkeamatta pätkääkään tietenkin merkintä häntä ohjauspyörän; myös ahtaaseen, se osoittaa erittäin jalo käytös. Takana auto on juuri oikea, mitä signaaleja edessä. Se on Aliohjautuminen, mutta se on normaali on etuveto lähetettävän 180 hv, antaa suuremman annoksen dynamiikkaa. Se on kuitenkin hyvin Frank auton ja joiden reaktiot ovat hyvin edistyksellinen. Varoittaa kun se on saavuttanut raja, ja että vähemmän ammattitaitoisen kuljettaja kiitollinen. Jos huolimatta varoituksista, teemme virheen, voimme vain luottaa ESP ajonvakautusjärjestelmä (vakiomalli) tai kykyä meidän kädet ohjauspyörällä.Suspensioita eri osioihin halunnut tätä Golf, joten tasapainottaa ääliö. Ei kompromisseja matkustusmukavuuden, jopa kaikkein rikki maahan, koska ne suodattavat hyvin epätasaisessa maastossa, ja sallia laitoksen ei keinu liian käyrät ja rinteitä, lisäämällä siten tunne valvoa ajoneuvoon.Lopuksi pyöristää hyvin erottaa ryhmä, me jarrut, joilla on erittäin luotettava kosketus, ilman liiallista peittana ensimmäisellä osuudella polkimen. Ylisuuret edessä ja takana levyt (311 mm edessä ja 255 takana) kestävät hyvin liikakäyttö ja tarjoavat jarrutusmatkat 140 km / h erittäin hyvä (72,3 metriä).

Joten jos me petä Golf alueella ja sen niin yksin ja versio erityinen kuin tämä GTI ovat sisätilat. Ei sen laadusta ja viimeistely, että vaikka vuodet kuluvat, edelleen merkitä eroja valtaosa sen kilpailijat, mutta sen estetiikkaa. Tummat värit hallitsevat edelleen kojelaudan ja puute "armon" ja se on merkittävä. Enemmän liikuttava on se, että ostaja tämän 180 hv GTI on sama kojelauta että hankkii perusversio. Ei ole myönnytys koristeena tai vinkki ystäville "tuning" -merkki.On aika puhua perusmetallin ja ikuinen kysymys, onko golf on kallista tai halpaa. Luettelon hinta 24500 euroa, se on kalliimpi kuin sen kilpailijat, suuruusluokkaa 1500 euroa. Jopa yksi tärkeimmistä vaihtoehdoista, Focus ST 170 on 6000 euroa halvempi. Eikä anteeksi kompakti Volkswagen täydellinen laitteet, sillä vaikka se on vakio-ominaisuuksia, kuten ajonvakautusjärjestelmä, ilmastointi ja turvatyynyt kuljettajalle, etumatkustajan ja puoli, on puuttuu jotain: CD Radio (230 euroa) , metalliväri (290 euroa) tai matkanopeus ohjaus (195 euroa), esimerkiksi. Älkäämme unohtako kuitenkaan hyvä alku, joka on kuin käytetty ajoneuvo, mikä tekee sen hinta alenee hyvin vähän.