Testi: Citroën C4 Cactus 1,2 Pure Tech 82 hv, kesyttää kaupunki

Testi: Citroën C4 Cactus 1,2 Pure Tech 82 hv, kesyttää kaupunkiTesti: Citroën C4 Cactus 1,2 Pure Tech 82 hv, kesyttää kaupunkiTesti: Citroën C4 Cactus 1,2 Pure Tech 82 hv, kesyttää kaupunkiTesti: Citroën C4 Cactus 1,2 Pure Tech 82 hv, kesyttää kaupunki

Hätäinen silmäyksellä ymmärtää, että Citroën C4 Cactus ei autoa enää. Huolimatta siitä, mitä sen nimi antaa ymmärtää, se tapahtuu teknisen perustan vaatimattomammat C3, täynnä kanssa kääre erittäin houkutteleva, erityisesti nuorille. Hänen hilpeä kuva ratkaisuja, kuten Airbumps vartijat ulkopuolella, korkea kehon ja yleistä viihtyvyyttä lisäävät houkuttelevuutta tuotteen todella erilainen termejä käytetään ajamiseen.

Yksi henkilökohtaisen versioiden uteliaana elähdyttää bensiinimoottorin vaatimattominkin vaihteluvälin. Se on kolmen sylinterin 1,2 litran iskutilavuus ja 82 hv huolimatta hänen vaatimattomuus, voidaan ylläpitää kohtuullista työmatkat reuna risteily meillä oli vähän agilityä -facilitada muutos tässä tapauksessa, että ETG5 kytkimen robotizado- ja tulevat loistamaan kaupungin polttoainekustannusten todellisen sisällön. Tyhjäkäynti on erittäin hiljainen ja värisee hieman, ominaisuus säilyy kunnes aika saavuttaa viimeisen osan laskurin lähellä punainen alue, että sen kunto tuntui kolme sylinterinen moottori. Sen yksinkertaisuus tekee siitä sopivan kaupunkien ajo, tyypillinen lyhyillä matkoilla, joka vain riittävästi aikaa saavuttaa optimaalinen käyttölämpötila ja sen vuoksi rangaistaan ​​virheenkorjaus elementtejä turbodiesel kaasun EGR venttiilien ja hiukkasloukkuja.

Comfort kaupunki

Tällöin Pure Tech 1,2 täydentää valinnainen viisi nopeuden muutos ETG. Se on vaihtoehto Cactus Citroën C4 1,2 Pure Tech 82 hvvastineeksi 900 euroa extrat tuo meille mukavuutta, varsinkin kaupungissa, välttyä painaa kytkinpoljinta. Itse asiassa, sitä ei ole olemassa, mutta mekanismi on integroitu vaihteisto ja avaa tai sulkee joko automaattisen tai niin noudattamalla impulssien -fijas- lapojen ohjauspyörän takana.

se on muutos että toisin kuin tavanomainen automaattisen momentin muunnin, Se vaatii pienen oppimisen jakso maksimaalisen sujuvuuden. Merkitsee arvostavat kun muutos tapahtuu tuolloin keventää kiihdyttimen jolloin vältetään pitching auton tulisi ensin, kun irti muutos ja toisaalta, kun vaihtaminen isommalle on kirjautua. Kerran pelastettu tässä tilanteessa, se on miellyttävä käyttää ja tulee tehdä entistä aktiivisemmin ajo.

Myös kaupungin voimme hyötyä elin on suurempi tavanomaisessa matkustaja. äläkä koske puskurit pysäköitäessä rummuissa kadulla ja samoissa olosuhteissa, muovirunko suojainten estää pieniä aivohalvauksia aiheuttama ihmiset avaamaan auton oven huolimattomasti pysäköity siellä viereen autoja.

Dynaaminen kapasiteetti on rajoitettu sekä kiihdytettäessä ja selviytymään etumatkaa. Näkyy parempana rento kiihtyvyys ja jatkuva pyrkimys jatkaa arvostaa ajomukavuutta rytmejä. Tässä suhteessa, suspensio on myös pehmeä, ehkä jopa lopettaa, koska vaikeissa olosuhteissa, kuten suuri kuoppia ilmestyi tietyn nopeuden käyrät osoittavat saavuttaa joitakin vaikeuksia ylläpitää polku. Positiivisen vastine on, ettei asfalttia laikkuja kaupunki tai liikuntasaumat tai kuoppia lähetettävän matkustamoon.

Viehättävä moninaisuus

Cactus Citroën C4 1,2 Pure Tech 82 hvDismetría tutkittu ja muotoilu poikkeaa tavanomaisesta tehdä yllätys sisällä. On antelias roominess, tavaratila ja säilytystilat, vaikka ei ole syvyyssäätö ohjauspyörän voivat vaikeuttaa löytää mahdollisimman mukavan ajoasennon. Tunne myös parantaa istuimen alaselän alueella oli vähäisempää, mutta ei saa olla epämiellyttävä.

Yksikkö testattiin on nimeltään Shine, useimmat varustettu kahdella robottikeskeinen, ja totuus on, että se on anteliaasti suotu, elementtejä, kuten selaimen, ilmastointi, peruutuskamera ja sadetunnistin ja valot, jotka muodostavat hintaero alemmasta loppuun.

Lyhyesti sanottuna tämä C4 Cactus on mukava, hyvin varusteltu auto, joka pystyy pysäyttämään yli hyvin lyhyitä matkoja ja jonka mekaaninen yksinkertaisuus teette hyvin sopii niille, jotka tekevät etupäässä kaupunkiajoa tai kuten rento ajo, katso tasaisuus niiden valvonta on positiivinen vaikutus. On persoonallisuus ja ratkaisuja, kuten puskurit ja suojattujen Airbums vahvistavat sopeutumista esteet kaupunkiin ja puistoihin.