Ensimmäinen testi: 2015 Mazda6, tarkempia

Yhteyshenkilö: Mazda6 2015, tarkempiaYhteyshenkilö: Mazda6 2015, tarkempiaYhteyshenkilö: Mazda6 2015, tarkempiaYhteyshenkilö: Mazda6 2015, tarkempia

D-segmentin asteittain pienentää sen osuutta kokonaismarkkinoista, sekä Espanjassa ja koko Euroopassa, ja sen asiakaskunta enenevässä määrin premium-mallit. Tässä yhteydessä Sitä päivitetään Mazda6 kuluttua vain 30 kuukautta, koska sen käynnistämisestä loppuvuodesta 2012, lisäämällä havaittu laatu. Mazda6 on auto arvioitavissa hyveitä ja epätavallinen lähestymistapa. Sen pituus on lähes 4,9 metriä mitoiltaan hänet lähemmäksi huippuluokan ylellisyyttä kapakoissa. Mutta samaan aikaan, Tämä 4-ovinen sedan ja hänen veljensä Wagon (Pienillä taistelu ja pituus, mutta vielä suurempi runko) Ne on suunniteltu keveys yhtenä tärkeimmistä saavutuksista; Tavoite saavutettiin absoluuttisesti verrattuna muihin vähemmän pitkiä kilpailijoita.

moottorit

Mazda6niiden päämoottoreiden, ainakin Espanjassa, ovat 2,0 bensiini 145 hv ja 2.2 Diesel 150 hv, vaikka on myös 2,5 bensiinin ja dieselpolttoaineiden 192 hv ja 175 hv, molemmat saatavilla vain automaattinen voimansiirto, jossa on hydraulinen momentinmuunnin, ja loogisesti kasvaa merkittävästi hintaan. Myös 2,0 bensiini 165 hv, mutta ei tuonut markkinoille. Molemmat tärkein moottoreiden SKYACTIV nimi Ne ovat pehmeitä, elastisia ja erittäin taloudellinen kulutusta. Kun taas bensiinin erottuu muun muassa sen korkean pakkaussuhteen, turbodiesel pitää juuri päinvastainen (dieselmoottorin) ja tule sopia luku. Ja nämä kaksi yhdistetään käsivaihteistoissa pitkä kehitys, se ei näytä erinomaisesta elastisuuden aikaan niin paljon. 150 diesel automaattivaihteiston voi myös suorittaa saman version 175, joka aiheuttaa joitakin suorituskyvyn menetys ja polttoaineen kulutuksen kasvuun. Diesel 150 ja 175 hv -in kehon Wagon- Ne voidaan yhdistää kiinteän siirtolinjan joka voi olla hyötyä niille, jotka käyvät hiihtokeskuksissa ahkerasti, mutta lisäämällä ne 60 kg ja tarjoaa etuja heikkenevät hieman ja lisäävät polttoaineen kulutusta.

Paitsi että mekaaninen voimansiirto uutuus, kaikki muu oli jo tosi Mazda6 tiedossa vuodesta 2012, nyt esteettisesti he korjailla, erityisesti etuvalot ja grilli, kuitenkin, mikä edelleen ilmoittaa hyvä aerodynamiikka (Cx 0,26); Meidän täytyy myös todeta, että ulkopeilit ovat pienempiä.

Mazda6 uusittu sisäinen vahvistus läsnä ja se on myös ollut varovainen äänieristys, mitattavia tuloksia, ja vastata sen yleistä laatua tämän mallin. Mazda6 on miellyttävä ajaa, tyydyttävin ajettavaksi, hyvä mukavuus, tilava ja takakontissa hyvät valmiudet, parempi kuin virallinen luku. Ja niiden elastinen moottorit sallivat erinomainen polttoaineen kulutus on saavutettu, sekä bensiinin että dieselin. Lisäksi, diesel (ja bensiini moottori 192 hv) on kekseliäs laitetta kutsutaan i-ELoop, Se on, joka koostuu talteenotto / sähköenergian varaaja jarrutettaessa että lataa 10 sekunnissa ja sitten toimittaa sähköä kulutusta pistettä ilman tehdä akun. Näkyy vain pysäköidään suhteellinen haitta sen tunnettu pituus.

hintoja

Kuten hänen hintoja, että Käytännössä alkaen 22.000 euroa version 2.0 145 hv päättyminen Style, He hyötyvät yleinen alennus 3500 euroa, kannustin 1590 euron rahoituksen tuotemerkin, ja jälkimmäisessä tapauksessa laajennettu takuu 5 vuotta / 150000km sijasta 3 vuoden / 100000km. Ne ovat myös muita vapaa pakkauksissa vapautumisen. Diesel version 150 hv, vastaaja, olisi lähtöhinnaksi 27675 euroa, mutta tätä etua rahoitus lähtisi mukaan luku on noin 26000.

Perusluvat "irtisanominen Tyyli ja sisältää monia hyödyllisiä yksityiskohtia, kuten Dual Zone ilmastointi, 17 "pyörät, todistajan rengaspaineen, vakionopeussäädin, kevyt ja sadetunnistin järjestelmä, jarru auttaa, matkamittari, selkänojan taittuvat kolmella sektorilla (ja pinta tuloksena kuorman täysin sileä), sähköinen seisontajarru ja kosketusnäyttö 7 "monitoimilaite säätöpyörää. Toisaalta, tavallinen kokoonpano on kanssa antipinchazos sarja ilman varapyörän; ja suositteli varapyörän on lisälaite maksu ja maksaa erikseen. Tyyli + versio lisää suuntaava LED-ajovalot, pysäköinti anturit, ohjaus- ja varoitusjärjestelmät sokea takana liikennettä. Top versiossa Luxury näkyvät Head Up Display, Adaptive LED ajovalot, navigaattori (lisävarusteena muut) detektori väsymys, varoitus kaistanvaihtokiellot, Bose-äänijärjestelmä, kattoikkuna, lämmitettävät etuistuimet, takana kamera tai pyörät 19 " .