Vertailu: Hyundai i20 Opel Corsa 1.3 CDTi vastaan ​​Skoda Fabia 1,4 TDi ja

Hyundai i20 Opel Corsa 1.3 CDTi vastaan ​​Skoda Fabia 1,4 TDi jaHyundai i20 Opel Corsa 1.3 CDTi vastaan ​​Skoda Fabia 1,4 TDi jaHyundai i20 Opel Corsa 1.3 CDTi vastaan ​​Skoda Fabia 1,4 TDi jaHyundai i20 Opel Corsa 1.3 CDTi vastaan ​​Skoda Fabia 1,4 TDi ja

Se on toinen segmentin myyntivolyymi meidän markkinoilla, mutta hyödyllisyys on yksi niistä luokista, joissa ei näytä olevan väliä paljon viimeinen: Ibiza -Kun päivitetty myyntiin heinäkuun 2015 -The nykyinen malli tulee Polo toiminta jälkimmäisellä puoliskolla 2014 Corsa ja Sandero malleja myytiin viime vuonna. Se saattaa osoittautua luokka, jossa asiakas todennäköisesti vie enemmän syystä sydän, koska Excel-taulukko ja niitä vastaavat tuotokset kädessä, on niin tasa joka hankkii tällaisia ​​autoja pelkkinä työkaluja kuljetus on helppo päätyä joutumasta muuttuja päättää ostaa.

Hyundai i20 Opel Corsa 1.3 CDTi vastaan ​​Skoda Fabia 1,4 TDi ja

Sitten kyllä, myönnän, että sitä, mikä on tarpeen desplazase minimaalisella tehokkuutta, turvallisuutta, mukavuutta ja monipuolisuutta -ja minä läpi pään Dacia- monia, monia eroja jokaista eri mallia, jotka muodostavat segmentin B. Ja tässä meillä on kolme selkeitä esimerkkejä. Aloittelijoille opel Corsa puolustaa yksi niistä paikoista kunnia rankig myynnin vaikka molemmat Skoda Fabia koska Hyundai i20 otetaan käyttöön uusia strategioita todistaa arvonsa, jos ainakin He haluavat päästä top-ten ", ja argumentteja, itse asiassa ole pulaa.

i20, yllätys tekijä

Kuulen kielen että i20 on yksi niistä autoista 'flat', ilman sielua tai luonnetta. Mutta mitä suuri hyve niille, jotka yliarvostaa ajo mukavuutta ja hienostuneisuutta. Kuten heidän kaksi muuta kilpailijat, myös kokonaan uuden auton ylhäältä alas, ja ehkä ei liian viileä sisustus läsnäolo sen suunnitteluun, mutta hyvin suureen ja auton tekemisiä korkeampi. Vähän tai ei mitään voi kadehtia Hyundain paras kilpailu Jossa Peugeot 208 on hyvä lähtökohta viite- läsnäollessa ja viimeistelyt, erityisesti luokkaan, jossa ohjaamoissa on tulvinut mallin, värin ja elektroninen vempain, mutta ei aina laadukkaampia kuin aikaisemminkin-VW Polo on yksi parhaita esimerkkejä. Suuri evoluutio täällä korea, vaikka räjähdysmäinen harppaus on, että sinusta tuntuu, kun valu liikkuvan, koska -Evolution edellinen 1.4 moottorin ja rungon CRDi- palauttaa terreo joka oli voitti i20 voi myös näyttää olevan pieni i30.

Hyundai i20 Opel Corsa 1.3 CDTi vastaan ​​Skoda Fabia 1,4 TDi ja

I sidetracked soinnin, koska kaikki tuntuu kuten korkea Fabia, että mekaanisesti, näyttää laittaa vain tarkastella tehokkuutta, koska mekaanisen lujuuden ja erinomaisen eristyksen kehon ilmeisen vähäinen renkaan melua, Korean hallituksen nautti hyvin vähän tärinää, hyvin sileä ja moitteeton mukavuutta iskunvaimennus. Tietenkin, ei myöskään ole eikä se tarkoitus olla auton ketterä reaktioita. Edelleen hieman keinotekoista, suunta i20 osuus pysyy minun vähiten suosikki, varsinkin kun on kyky vaihtaa kolme autoa kerralla; pohjimmiltaan eroa tuen ja vastuksen keskipisteen ja ensimmäisen neljänneksen käänny mitä jää, ei enää ajotarkkuuden, mutta jotkut tunne ja hyvä kosketus.

Fabia, kilpa

Ja monet vivahteita. Koska jos i20 on kaikki mukavuudet, ulkoneva ulkonäkö ajaa Skoda Fabia on tehokkuus sen alustan, kun on kyse yksiköiden kaltaisiamme varustettu urheilullinen jousitus. Selvästi he tuntevat kiinteämpi mutta ei vähennä liikaa mukavuutta, mikä osoittaa piilottaa yksi parhaista piste vartijat kategoriassa. 208, Mini ja hänen veljensä Polo / Ibiza, on tunnustettava yhden komponentin ajo paljon enemmän stimuloiva kuin hänen kaksi muuta kilpailijat, sen hieno tarkkuus ja puolueettomuus, jotka voivat tehdä parempi niille, jotka haluavat ottaa paras tunteita kädessä -ja jalat, se myös hidastaa enemmän ja paremmin. Vaikka todellisuudessa tämä ero tehokkuutta tämän tyypin ja profiilin auto / asiakas ei ole tai ainakin näen yo- yhtä tärkeä kuin se voi olla parempi tai huonompi mekaaninen suorituskyky ja reagointikykyä ... juuri näyttää vähemmän hyvältä uudistetun Fabia.

Neljä ei ole monta. Osoituksena 1,5 dCi Clio, paras luokka kulutusta, mutta myös 1,6 e-HDi Peugeot 208 -jos lyhyt muutoksia-saapuu kanssa paras suhde tehokkuus / nopeus välillä 90 hv turbodiesel. Tänään VW-konsernin palaa korvata 'klassinen' nelisylinterinen toisaalta kolme jo asennettu Audi A1 edellä mainittuihin Polo moottori, mutta vielä on jälkiä, ei ole mitään tekemistä niiden kanssa syötetään injektoriin pumpulla edelleen ne näkyvät kärkisijoilla historiallisten kulutusta. On totta, että este alentamalla meidän keskimäärin 5 litraa erottaa vähemmän hyvä säästäjien segmentti, vaikka jälleen turvautua valtioiden tasapainon, erityisesti Mieluummin jotain vähemmän säästöön ja enemmän iloa, mikä lopuksi voi löytää päivitetyn Corsa 1.3 CDTI, jonka ponneaine on tapahtunut radikaaleja muutoksia. Ja myös mekaaninen tärinä, alhainen reagointikykyä alhaisilla kierroksilla eikä liian juuttunut ylity 3000 rpm, haitta on Fabia ei ole vain vähäinen mekaaninen hienous, että hänen kaksi muuta kilpailijansa, mutta vähemmän nopean toiminnan suurempaa osallistumista ja ikuisesti pitää sen optimaalisen suorituskyvyn alueella.

Hyundai i20 Opel Corsa 1.3 CDTi vastaan ​​Skoda Fabia 1,4 TDi ja

Corsa, hyvä tasapaino. Myönnän otti suuri yllätys kanssa Corsa, sukupolvesta toiseen, hän ei ollut koskaan lopettanut täysin vakuuttava. Sen pieni moottori on nyt lähes yhtä liukas ja kimmoisa kuin 1,4 CRDi suurimmillaan moottori auttaa olla varaavien hyvä tyyppi myös välillä 3000 ja 4000 kierrosta minuutissa, ja jos Tšekin moottori ei löydä mitään. No avustaa 6-vaihteinen, se yhdistää molemmat ilo ja reagointikykyä Korean malli, menot vain kymmenesosa enemmän kuin Fabia. Mutta nämä hyvät tunteet siirretään myös sen rungosta eikä vain siksi, käyttäytymisessä tai mukavuutta, mutta viritys jousitus ja erityisesti johdon. Se ei tule olemaan tiralíneas, sillä Fabia; tai puhdasta puuvillaa, kuten i20; eikä se hiomiseen 208, mutta tasapaino tekee Corsa on erittäin homogeeninen, erittäin mukava ja tehokas lähes missä tahansa tilanteessa. Tasapaino, ovi sisäänpäin, myös olet enemmän tilava keskimääräistä takana paikkaa, jonka mukaan myös i20, pitäisi lisätä keskeinen kardaanitunneli lievempiä kuin Fabia.

piakkoin

Kiihtyvyys. Tuskin toinen toisistaan ​​kategoriassa nopeimmin, The Sandero dCi 1,5 / 90, ja hitain, neliö käsissä uuden Polo 1.4 TDi / 90 kanssa samalla moottorilla varustettujen Fabia.

Jarrutus. Super Fabia. Pienempiä laitteita jarrut (levyt ovat valinnaisia ​​sen takana), se tarjoaa parhaan petsi poljinta keskimääräistä parempi etäisyydet.

Sonority. Corsa, 180 astetta. Miten ja kuinka paljon on muuttunut 1,3 CDTI kaikin tavoin. 1.4 TDi tricilíndrico muistuttaa hänen kosketuksensa ja melu vanhan pumpun suutin.

Ohittaminen. Ketterä i20. Aluksella moottoria ei näytä olevan eniten valtaa, mutta sen joustavuus kuin muodostavat tämän liikuntalaji. Kiitettävää vastaus myös pieni 1,3 Opel.

kulutukset. Kaukana 1.5 dCi Renault. On Clio 4,3 l / 100km keskimäärin viittaus ne kuuluvat tähän luokkaan ja tyyppistä polttoainetta. Vähemmän hyvä asia Fiesta 1.6 TDCi, vain yksi litra median.

Asuttavuuden ja paino. Miten asiat yli, miten: joissa lievempi takakeskituloliitäntöihin tunneli, Hyundai on tilavampi. Fabia on kevyin vertailevan, muttei Luokka: Party Sandero ja painaa jopa vähemmän.