Volvo XC90 D5 AWD Audi Q7 3.0 TDI Quattro Tiptronic

Volvo XC90 D5 AWD kasvot Audi Q7 3.0 TDI QuattroVolvo XC90 D5 AWD kasvot Audi Q7 3.0 TDI QuattroVolvo XC90 D5 AWD kasvot Audi Q7 3.0 TDI QuattroVolvo XC90 D5 AWD kasvot Audi Q7 3.0 TDI Quattro

Tässä vertailutestissä kerromme miten tänään kiistaton kuninkaat maastoautoalaan, ehkä hieman liiallinen lähestymistapa, mutta monia ominaisuuksia, jotka tekevät niistä erittäin toivottavaa malleja. Tietenkin, liittäen tekniikka on yksi sen tärkeimmistä nähtävyyksistä, mutta ei ainoa. Unohtamatta, että se on Katumaasturit nykyisessä tilanteessa kaikkein moderni ylellisyys..

Volvo XC90 D5 AWD Audi Q7 3.0 TDI Quattro TiptronicSaavuttuaan Volvo XC90 se on mahdotonta olla huomaamatta suuri keskeinen näyttö on sijoitettu pystysuoraan. Lähes ei painikkeita kojelauta, kuten useimmat toiminnot ovat mukana siinä. Jos pidät "trastear" Ohjeita Tablet siirryt suoraan sukeltaa ja alavalikot jo ennen, ja tunnet olohuoneessa. Vastaus on kosketusnäyttö toiminta on erinomainen, nopea ja nestettä, vaikka zoomaus kahdella sormella kartalle selaimen. On kuvakkeita, joita voi muuttaa vetämällä paikka, ja kaikki on järjestetty intuitiivisesti. Voit määrittää useita elementtejä eri turvallisuus ja mukavuus järjestelmiä, ylös Yhden moodin, kautta ympäristön valo 7 Väri että jos haluat, Se on synkronoitu sisälämpötilan. laatimaan Se osoittaa, vaikka mielestäni on uhrannut toiminnallisuuden suunnittelu eliminoimalla monia fyysisiä painikkeita, sitten yksinkertaisesti lämpötilaa säädetään ilmastointilaitteen se vaatii paljon huomiota ja silmät tieltä pidempään kuin haluaisimme. Onneksi, Volvo XC90 on täynnä aktiivisen turvallisuuden avustajien että jos "mitään käsitystä", Pidät sisällä kaista ja jos saat liian lähelle estettä, varoittaa tai hitaasti. Ja siellä on aina mahdollisuus käyttää äänikomennot, joiden valikoima komentoja niin laaja, että voit jopa ohjata ilmastoa.

Audi Q7 uskollinen pyörivään komento niin hyvin on antanut brändin kanssa neljä rengasta alusta, vaikka se on lisännyt kosketuslevy edessä joiden johto ei oikein vakuuta. Valikoissa on uudistettu ja sitä kautta pääsy jopa enemmän ominaisuuksia kuin Volvo, joka sanoo jotain. Näytöllä puolestaan ​​ei ole niin suuri, mutta on korkeammalla eikä vaadi kääntää molemmat silmät tiellä. Mielenkiintoista, Audi Q7 tarjoaa enemmän turvajärjestelmät ja avustajien Ruotsin kilpailija, sisältäen varoitus matkustajille, jos yritetään avata oven ja takaa lähestyvän ajoneuvon, avustajan jäisi perävaunun tai tukea välttää esteitä kasvattamalla ohjauskulman jos kuljettaja ei ole kääntänyt tarpeeksi. Ei pidä unohtaa, että Sinulla voi olla nelipyöräohjaus, jotain, joka saa sinut unohtaa kokonaan sen mitat ajettaessa pyöreä kaupunki, jossa se toimii hyödyllisyys paitsi kun löytää rako riittävän suuri puisto.

Moottorit Volvo XC90 D5 AWD ja Audi Q7 3.0 TDI

Mitä mekaanisia, Audi sylinteri 6, vastaan ​​4 Volvo, näkyvät selvemmin puhdistetut, jossa on enemmän miellyttävä ääni ja lähes täydellinen puuttuminen tärinää, jopa kylmä. Se on myös suurempi kapasiteetti ja Se on nopeampi, mutta kuluttaa enemmän. Ja että on kehittyneempiä tehokas avustaja, joka kertoo, milloin lopettaa kiihdyttää saavuttaa oikeat nopeus seuraavan opastimen rajoitusta, liikenneympyrä tai suljetun käyrän koskematta jarrua, maksimointi kertynyt inertia. Myös aktiivinen vakionopeussäädin hyötyy tällaisesta "elektroninen horisontti", Jonka voit sovittaa vauhti ennakoivasti. Näyttää siltä, ​​taikuutta, kuten tila "älykäs umpikujaan"Jossa otetaan huomioon liikenteen päättää oikea aika käydä tai pois lähetys. Rinnalla toiminto "inertia" volvo XC90 ei niin mukava. Joten on avustaja hilloja läsnä sekä toimivat terävämpi vuonna volvo pysäytettäessä auto.

Volvo XC90 D5 AWD Audi Q7 3.0 TDI Quattro TiptronicKun käynnistetään, Volvo XC90 yhdistää sinut enemmän tien. Se ei ole erityisen erottuu sen mukavuutta suspensiota, mutta on kevyempi kuin Audi Q7 ja olisi erittäin dynaaminen ajo mutkaisilla, enemmän tyydyttävä runkoon (ei käsin, tai moottori), kuten jarrut paremmin ja niiden reaktiot ovat suoraan ja välittömästi. Audi Q7, Samalla se on erikoistunut saavuttamisessa vertaansa vailla mukavuutta, ainakin lisävarusteena ilmajousitus että varustaneet yksikkö (emme ole testanneet Volvo XC90). Tämä ei tarkoita, siitä puuttuu ketteryyttä tai tarkkuutta, mutta älä unohda paino on lietsoa vauhtia ylimäärin, 2,3 tonnia meidän mittakaavassa. Joka tapauksessa, molemmat ovat selvästi suuremmat kuin dynamiikkaa voit odottaa ajoneuvon samankokoisia ja tuttu lähestymistapa.

Sisätilat Volvo XC90 D5 AWD ja Audi Q7 3.0 TDI

Sisäpuolella asumismukavuusolosuhteet pienet erot eivät ole ratkaisevia. Volvo XC90 tarjoaa enemmän takakonttiin ja pitkittäinen tilaa 3. istuinrivi mutta kapeampi kaikilla paikkaa. Selvempi valmis, jotka on myönnetään Audi Q7 huolellisemmin myös niillä alueilla, jotka eivät ole ulottuvilla näky lisäksi sähkökäyttö varten kaksi paikkaa ja 3. krs ja cubremaletero tarjotin, joten se on paljon helpompi moduloida sen sisäpuolelle. Tämä on epäilemättä mitä ei koskaan ylitä tavanomaisia ​​ylellisyyttä sedans, mutta paljon he päätyvät käyttöön samaa tekniikkaa, on julkaissut nämä kaksi suurpetojen.