Audi Q7 E-tron Quattro: plug-in hybridi, dieselin ja 4×4

Audi Q7 E-tron quattroAudi Q7 E-tron quattroAudi Q7 E-tron quattroAudi Q7 E-tron quattro

Kunnes implantti sähköauton meidän kaduilla ja polttomoottoreita, joka häviää jossain vaiheessa, kehitys kulkee Joissakin välituote polkuja hybridit ja hybridi-. Autoteollisuus pyrkii jatkuvasti tekemään tehokkaampia moottoreita. kuitenkin raja bensiinin tai dieselöljyn tehokkuus on jo lähellä, Niin seuraava askel on yhdistää näitä moottoreita ulkoisia teknologioita, jotta ne puhtaampia luonnon luopumatta teho-ominaisuuksien ja autonomiaa. Tämä pätee Audi Q7 E-tron, erittäin mielenkiintoinen kaikki tekniikka, joka tarjoaa plug-in hybridi, ja koska se on harvoista (Volvo V60 D5 vieressä Twin Engine) Se tekee hybridi plug-in dieselmoottorin.

Audi Q7 E-tron quattro käyttötarkoitukset V6 3.0 TDI of 258 hevoset, täydennetty muut sähköiset 94 kW takana vaihdelaatikko, ja erotettu toisistaan ​​toisella kytkimen, lisää momentinmuunnin 8 nopeus Tiptronic. Media on aktiivinen moottori, vapautuu RS6 ja sitten Porsche, jotka ovat jatkuvasti käynnissä, ja ovat vastuussa poistaa värähtelyominaisuuksista dieselmoottorin. Tämä järjestelmä, yhdistettynä mekaaninen eristäminen lähes täydellinen, Hän onnistuu peitellä tavallista persoonallisuus diesel-, melun tai tärinän voi käymällä läpi hienostunut bensiinimoottori. akku on litium-ioni-, 17,3 kWh, ja plug lataa. Se on myös alkuperäinen lämpöpumppu, jolla saadaan talteen lämpöenergiaa sähköisten komponenttien ja käytetään valtaa ilmastointilaite, mikä vähentää tehonkulutusta akun. vakio-ominaisuuksia ja Quattro neliveto vaihtoehto, koska meidän testi yksikkö tarjoaa ilmajousitus, kallis ylimääräinen (2400 €), mikä tekee Audi Q7 E-tron paremman auton.

Audi Q7 E-tron quattro

Kaikki tämä tehokas yhdistelmä yhdistettynä valtava määrä mukavuusvarusteita auton koosta, koska meillä on todellinen paino 2662 kiloa, samanlainen ajoneuvo, jossa koko 10 vuotta sitten, ja noin 200 kiloa enemmän kuin jakeluauto; ratkaisematta, jos haluat olla kuningas tehokkuuden. Ymmärtääkseni Audi on tehnyt julma pyrkimystä vähentää painoa, koska komponenttien määrä, joiden pitäisi painaa enemmän, mutta se näyttää liioiteltu; Tänään on raskain myydyistä mukaan meidän mittausten auton.

Elämä kyytiin auton kuten Audi Q7 E-tron on ylevä. Dieselmoottori on kuultu puhumattakaan sähköinen liikkuva eristys on erittäin hyvä, ja tuntuu viihtyisä oleskelutila. Istuimet ovat erittäin hyviä, riippumatta siitä valitsevat lisätoimintoja, kuten hieronta tai sen jäähdyttämiseksi. Ajoasento yhdistää kuljettajan ja saa sinut ajattelemaan olet paljon pienempi auto, tunne, että täydentävät hyvin ohjauksen toiminta tai polkimia ja peruutuskameran; Se ei anna tunne ohi ajavan auton 5 metriä. LVI-järjestelmän heti asettaa auton valitussa lämpötilassa, riippumatta paikasta, jossa olet. Takana on asetettu kolme asukkaat, koska sijainti akkujen estää tarjoavat ylimääräistä seitsemän paikkaa, kyllä ​​johtaa kilpaileva Volvo XC90, myös hybridi, plug-and-neliveto. Se kestää yli kolme erillistä paikkaa, joka voidaan taittaa tai siirtää pituussuunnassa, jolloin runko voi mennä 530-640 litran viisi paikkaa käyttökelpoinen. Vaikka suuret, kokoon, jolla on auton takakonttiin on oikeudenmukainen, 580-745 litraa tarjoamia Volvo XC90. Ei lisätilaa lattian alla on tärkeämpää yksityiskohtaisemmin plug-auton, koska ei ole paikka tallentaa latausjohto, miehittää riittää.

Audi Q7 E-tron quattro

Toiminta hybridi järjestelmän Pidin siitä, kunhan akku on ladattu. Saat mennä 40-45 km (noin 2 tuntia ja puoli kuorma) ilman moottoria käynnistettäessä ja suhteellisen normaalin ajon jälkeen kuluttaa noin 7,5 l / 100 km. Tämä on hieno. Sinulla on varaa, riippuen siitä, missä asut ja jos voit ladata joka päivä, ei käynnistää moottoria kuukausina, kanssa edut tämä on planeetan, ja sitten on enemmän kuin hyväksyttävää ajopyörän diesel. Voit ladata akun paikalleen, Valitsemalla vaikka muuttamalla latauksen nopeus, mutta pitää muistaa, että eivät kuluttaa enemmän perustuu öljyä; ei paha, jos teet sen pääsyä rajoittaa pilaantumista tai joita ohjataan alueille (Barrio de las Letras Madrid esimerkiksi) alueet suurkaupunkien; lopussa offset eivätkä maksa lippua O.R.A. On käyttänyt akkua liikkuu hybridi alussa marssin tai kun nopeuttaa, joka palauttaa energiaa, joten se on "vähän hybridi" auto, mitään tekemistä toimintaan tyypin Toyota Prius. Silloin dieselpolttoaineen kulutuksesta Audi Q7 TDI tulee ulos.

teillä erittäin hyvä suorituskyky ja se liikkuu sulavasti huolimatta koko ja paino on. Kun ilmajousitus kätkee hyvin painoa, mikä vain keksii yrityksen herkkä tai maissa, hetkiä, jolloin renkaan kärsivät inertia. 7 on ajotilaa Eco vaihtoehto, mukava tai urheilullinen asfaltti, sillä siitä tai jopa käydä läpi monimutkaisia ​​trialeras, automaattinen tila ja konfiguroitavissa sopivaksi kuljettajalle. Se vaikuttaa suuntaan, johto sähkön, automaattivaihteiston, kovuus suspension ja sen korkeus ja moottori. Tilassa Comfort keskeyttäminen on erittäin mukava, vaikka säilyttäminen jättää vähän laajennus, hyvin amerikkalainen maku. Henkilökohtaisesti olen mieluummin urheilua, joka on edelleen erittäin mukava. Selain ohjaa resursseja auton reitistä riippuen, aktivoimalla sähköinen tilan tai moottoria mahdollisimman tehokkaasti.

Audi Q7 E-tron quattro

Suhteen Audi Q7 3.0 TDI 272 hv ja hybridisoitumattomat, e-tron kuluttaa 1,1 litraa vähemmän kuin puoli ilman sähköosa, Lisäksi eroa, jos me lisätä akun täyteen, minkä voimme nähdä keskiarvoja pienempi kuin kaksi litraa helposti ensimmäinen 100 km, sitten se on tehokkaampi myös tarjoamalla samanlaista hyötyä. Hintaero normaaliin dieseliin on noin 10000 euroa ja et voi laittaa 7 paikkaa; käteen se vai ei muodostavat, kuten sillä, että rahaa voi ostaa noin 10.000 litraa dieseliä ja joutuvat kestämään noin 300 kiloa vähemmän; ostaa tämä auto on kyse ekologisesti ajattelevia tai etuja kaupunkisi, ei kulutusta.

Saatat myös olla kiinnostunut:

Audi Q7 Exclusive

Audi SQ7

Audi Q7 E-tron Quattro 3.0 TDI: todellinen kulutus