DS E-jännittynyt: testaa sähköllä Sports Science fiction

DS testisähköpostiviesti jännittynyt, sähköinen urheilu yli 400 hvDS testisähköpostiviesti jännittynyt, sähköinen urheilu yli 400 hvDS testisähköpostiviesti jännittynyt, sähköinen urheilu yli 400 hvDS testisähköpostiviesti jännittynyt, sähköinen urheilu yli 400 hv

Upea prototyyppi DS E-jännittynyt Se on esitelty tänä vuonna Geneven autonäyttelyssä ja sai palkinnon paras konseptiauto, voitto jotka olisivat voineet olla lopussa uransa, kuten usein käy tyhjiä kuoria.

DS panos on äärettömän paljon riskialtista, ei rajoitu puoli-toimenpiteitä, jotta DS E-jännittynyt Se on todellinen auton, joka pystyy ammunta standardina ajoneuvon tahansa teillä. Ja osoittaakseen, että ne järjestivät ajokoe peräti sydämessä Pariisin eräänä iltapäivänä heinäkuun alussa! Todellinen "itse" uskon ilmoittaa kurssin, joka vie merkkiin tulevaisuuden malleja, jotka onnistuvat alkuperäisen DS3, DS4 ja DS5 niin erilaisia ​​keskenään. Emme saa unohtaa, että on olemassa vasta vuodesta 2010 ja DS itsenäisenä tuotemerkin on hieman yli vuosi Kun vuonna 2015 Carlos Tavares Hän otti ohjakset PSA-konserni. Uskalla heittää toimittajia kaduilla Ranskan pääkaupungin kyytiin yhden prototyypin osoittaa rohkeutta, luottamusta ja toiveita DS ja ansaitsee ihailua.

DS E-jännittynyt: yritimme

Kiinniotto ennen päästä autolla, koska prototyyppi lähes aina on otettava hyvin varovaisesti, mutta tässä tapauksessa testaajat tapahtuu ilman rajoituksia meidät projektipäälliköitä DS E-jännittynyt. Olen kiivetä Thierry Metroz lentoperämies johtaja brändin tyyli, Sanoin painiketta keskelle auton katolle alkaa ja toinen Keski tunnelin sitoutua muutos on jatkuvaa ja kolme vaihdetta.

Ajoittainen liikenne ulos esimerkillisen ja joidenkin väistämättömiä korvien tiheän liikenteen pääomaa. Kulkue autojen DS Se antaa meille jonkinlaista suojaa erikoinen pariisilainen ohjaimet ja hiljaisuutta, jonka avulla voimme arvostaa auton. Täydellisessä hiljaisuudessa lanseerauksesta lähtien, ilman pienintäkään tärinää tai melua siirto, DS E-jännittynyt Se liikkuu kuin kilpa-auto, tanssia neljään 20 tuuman renkaat.

DS testisähköpostiviesti jännittynytDS E-jännittynyt: hiilikuitu ja yli 400 hv

Koskevassa luvussa suspensiot ja DS-jännittynyt, kaksinkertainen tukivarsien kuhunkin pyörään ja hiilikuiturunko aiheuttaa tällaisia ​​persoonallisuus, mutta eivät tulkitse se on hankalaa, koska jousitus toimii hyvin ilman kovaa ja suodattaa erittäin hyvä lasku. Tietenkään kaikki ei ole täydellinen, tyylitelty peilit eivät ole käytännöllisiä, se on takana keskellä videokamera ja on häiriöitä ja kallisarvoinen istuimet ovat lähellä puun ... mutta näyttää esteettisesti pörröinen. Tärkeistä asioista on dynaaminen osa, jossa DS E-jännittynyt ulos kaksi sähkömoottoria 201 hv ja 510 Nm kukin kaikki saatavilla tyhjäkäynnillä tai pikemminkin koska marssin alkoi. Kaupungissa taka keskiasennossa, käyttöjen takapyörät ja muistuttaa, että auto on allekirjoittanut DS Performance, DS Racing Team osallistuu Formula E ja sijoittui kolmanneksi mestaruuden hänen ensimmäinen osallistuminen. Kiihtyvä keskialuetta työntää auton rikkoo tasapainoa muiden ajoneuvojen ympärillämme ja pian sinun täytyy lopettaa palata kertaiseksi. Tunne on uskomaton, koska ei ole vaihtelua kiihtyvyysvoiman ei katkea, ja joilla ei ole käännekohta. 100 km / h vahvuus kiihtyvyyden näyttää jopa suurempi kuin 60 km / h, ja tuottaa huimaus varsinkin kun mukana vain lempeä piippaus piñonería että paljastaa vaivaa hiljainen mekaniikka. Vuonna ajo-olosuhteissa meillä oli selvästi rajattu, voisimme Hangon kiihtyvyys 4,5 sekuntia 100 km / h Se näyttää hyvin uskottavalta, varsinkin kun auto painaa 1850 kiloa, josta 400 kg ovat paristot. Pyörä on totta, että paino ei pidetä eivätkä tunne käynnissä prototyyppi. Pullat hyvin alhainen, jossa on venytetty asennon ja hyvän tilan tuntua, auto kuljettaa pois luonnollisesti ja erinomainen näkyvyys eteenpäin ja sen mitat ovat tervetulleita. Osoite on miellyttävä yllätys, tarkka ja hyvin "oikea", koska pyörät koskettavat kevyesti ja vedä ohjauspyörällä lähettää tuntemuksia.

ohjauspyörä DS E-jännittynyt tulppaani-muotoinen nahka keskus on kallisarvoisuus joka on valitettavasti ... Plano pyöristää ylös ja alas, kärsii samasta laguunin istuinpaikkoja: paljon ole käytännön suunnittelun validointi. Mitä jarrut ovat voimakkaita ja mitatusta ehyellä pehmeä. Mikä hidastaa puolestaan ​​jyrkkä käännös poistuttaessa Pariisin reuna, DS E-jännittynyt välittää hyvää oloa ja ehdottaa todellisen ja hyvät dynaamiset ominaisuudet, jotka voisivat nähdä mitään liikennettä tie suljettu ... Olemme keskustelleet näistä vaikutelmia Thierry ja kertoo, että heille DS E-jännittynyt on liikkuva laboratorio ja siksi on kehittyvä ajoneuvo korjataan ja kiillotus. Jos esteettinen ulkonäkö ilmoittaa tyyli tulevien DS, teknisiä ratkaisuja myös ennakoida tulevaa, koska voimansiirto tämän prototyypin tai LED-ajovalot, säädettävissä 180 ° edessä ja muotoja vaakoja takana päätyvien ajoneuvoissa katu. Mutta nyt olemme ABS varustetussa mutta ilman ajonvakautusjärjestelmä prototyyppi ja alkaa sade, joka ei näytä vaikuttavan Thierry tunnustetaan, että kyllä, voisimme luiskahtaa mihin tahansa kivetty rotunda pääomaa. Totuus on, että koko tiimi DS on yllättävän rento ja ajon jälkeen e-jännittynyt ymmärtää luottamuksesta overwhelms niitä, koska auto on todellinen prototyyppi mutta niin hyvin tehty, että ansaitsee kaiken kiitosta.

DS E-jännittynytDS E-jännittynyt: silmiinpistävää suunnittelu

Mitä suunnittelussa auton Voin vain sanoa, että hänen todellinen läsnäolo vaikuttaa äärettömästi enemmän kuin mitään kuvaa. Siluetti autossa on aivan täydellinen tasapaino ja sujuvuus ja muodostavat harmonisen kokonaisuuden, jossa aggressiivisuutta lomakkeiden ja herkku tyyli virheettömästi ilman resursseja hassu yhdistelmä. Beyond väri sitä tai ei, näyttää siltä, ​​että mitään sävy olisi arvostamia tapoja auton epäilemättä Se on yksi kauneimmista kuppeihin jotka nykyään ovat olemassa. Sisällä suunnittelu on minimalistinen, mutta jonkin verran hienostuneisuutta materiaalit ja yksityiskohdat erityisiä brändi, joka haluaa edustaa Ranskan ylellisyyttä. Muodot ovipaneeleita ja kojelaudan muistuttavat ulompi virtaus, nahkaa ommeltu helmi pisteellä (joka on vakio) on ilo silmille ja kosketusnäyttö.

Ilmastointiin käytettävät laitteet ja erilaisia ​​painikkeita koristeltu motiivi "Pariisin naula" tunnetaan kellojen sekä digitaalisen instrumentoinnin ja kosketusnäyttö juhlia hyvä maku ja yksinkertaisuus. Sillä kaikkein futuristinen auto paradoksaalisesti se on hyvin todellinen, ja se näkyy säleikkö auton ja pidikkeeseen joka yhdistää keskusnäytössä kojelaudassa sekä tehdään 3D pohjamaali. Eric apode, tuotepäällikkö, ennakoi, että tämä on tulevaisuuden, seuraava vallankumous suorittamaan mahdotonta tänään. kuitenkin DS E-jännittynyt Se on kuin DS tyyli kirjaa, mutta eivät aiheuta tuo sarjaan, vaikka se todellinen 85-90% verrattuna tuotantoon. Miksi ei valmista? Kysyimme. Eric huokaa ja vapauttaa tuotemerkki on vielä hyvin nuori ... Carlos Tavares ilmoitti välillä 2018 ja 2020 kuusi julkaisematonta uutta DS malleja tarjotaan, me mieluummin niitä seitsemää.